26 Ocak 2010 Salı

ALEMİN SOYTARISI SNEIJDER



Wesley Sneijder Hollanda'nın yeni maytap malzemesi. Bunu anlatacağız ama öncelikle yukarıdaki videoya dikkat çekmek istiyorum. Videoda her cuma ve pazartesi günleri yayınlanan, Hollanda'nın en çok izlenen 2 futbol programından birisi olan (diğeri Studio Voetbal'dur ki ben onu daha çok severim) Voetbal Internationaal görülüyor. Dikkat ederseniz tipik bir futbol programı stüdyosundan faklı bir konsepti var. Seyirciler arka tarafta bar sandalyelerine oturmuşlar, çünkü orada bir bar var. Barın arkasında da barmaid'ler. Program boyunca seyirciler bir yandan isterlerse içki içebiliyorlar. Arada onların görüşlerine başvuruluyor. Hani zamanında Erman Toroğlu programda çorba içince hadise olmuştu ya, burada rahatlık had safhada. Hatta David Lettrman ekolünden etkilenilmiş, her hafta programa bir de müzik grubu davet ediliyor ve arada şarkılarla ortamı yumuşatıyorlar. İhsan Yüce'ye benzeyen,bıyıklı saçlı abimiz Johan Derksen. Kendisi Voetbal Internationaal ddergisinin de yazı işleri müdürüdür ve "Co Adriaanse Galatasaray'da", "Türkiye Futbol Federasyonu Guus Hidinnk'e yıllık 8 milyon euro teklif etti" gibi haberlerin de kaynağıdır. Hafiften asparagastır yani, ben de pek sevmem. Masadaki saçlarını sarıya boyatmış, Cemil İpekçi'nin bıyıksız halinden hallice isim eski Hollandalı milli futbolcu René van der Gijp (dışarıdan bakınca inanması zor olsa da). Ortadaki kıvırcık saçlı abimiz ise TV prodüktörü John de Mol.

Konu Wesley Sneijder. Sneijder'a gelmeden şu Hollanda'nın boyuna en seksi kadını seçilen Yolanthe Cabau van Kasbergen'e gelelim. Bu ablamız özellikle youtube'da da izlenme rekoru kıran "Turkse Chick" (anlamışsınızdır) kısa filmi ile oldukça meşhur oldu. Filmde niyeti bozan bir türbanlı Türk kızını canlandırıyordu. Daha sonra Hollanda'nın küçük Emrah'ı olan Jan Smit isimli
zatla çıkmaya başladı. Nişan evlilik derken bir baktık Wesley denen bücür peydah oldu olaya. Sonradan ortaya çıktı ki bu ikisi daha Yolanthe, Jan Smit'ten ayrılmadan mercimeği değirmene vermişler. Sneijder'ın da o aralar Robin Van Persie ile bir milli maçta "frikiği ben atarım, hayır atamazsın ben atarım" tartışması gündemdeydi. Üzerine bir de bu eklenince Hollanda'nın en çok konuşulan futbolcusu haline geldi. Çok geçmedi, Vitesse kalecisi Piet Velthuizen'ın maaşını küçümseyen açıklamaları, yukarıda bahsettiğim Studio Voetbal programında bir spor yazarı ile milli takım hocasını neredeyse birbirine girdiriyordu. Son hadisesi de Inter maçında geldi, ama aslında daha hadisesi varmış.

Wesley Sneijder ve Yolanthe geçtiğimiz hafta Utrecht'te bir alışveriş merkezine gitmişler. Sneijder'ın altında Hummer var. Geçtim halktan birisini, çok üst düzey, bürokratik sıfatı olan insanların bile girmesinin yasak olduğu bir yere Hummer'ı çekmiş. Alışveriş merkezi görevlilerinin uyarılarını da hiçe saymış "ben çok önemli adamım, siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?" diyerek. Alışveriş yaparken, girdikleri mağazaların kapısında bodyguardlar bekliyor. Bu hadise konuşuluyor Voetbal Internationaal'da. Johan Derksen, Yolanthe'ya hep ünlü isimlerle beraber olmasından ötürü haftalardır "starfucker" diyor misal, kimsenin sesini çıkardığı yok. Bu sefer de Sneijder'ın Hummer'ını dalgaya aldılar. Derksen videoda "Hummer kullanıyor, asosyal mıdır nedir? % 100 yastığın üzerine oturuyordur" diyor Sneijder için, boyuna atıf yaparak. René van der Gijp da yarılıp "yok yok ayakta duruyordur" diyor. Voetbal Internationaal'daki bu diyaloğun olduğu yukarıdaki diyalog internette 48 saat içinde 200 bine yakın kişi tarafından izlendi. Giderek de büyüyor. Eleman fena halde eğlence konusu olmuş durumda. Bu halden nasıl çıkar bilmem, ama söyleyeyim ektiğini biçiyor.

Ertesi gün Hollanda'nın futbol karikatüristi Knudde olayı daha da ileri götürdü aşağıdaki gibi.

















Sneijder'ın boyu üzerine şakalar (yukarıda bahsettiğim diyalog)
















Gerçek.....

Hiç yorum yok: