7 Ocak 2010 Perşembe

BU BABAM İÇİN, BU DA BENİM İÇİN...



Aceto'nun zamanında, oyun kurucuların koşmaması üzerine bir yazısı ve Riquelme'nin Boca Juniors'un en çok koşan oyuncu olması üzerine, genelde yapılan "Alex koşmuyor" söylentilerine göndermesi vardı. O istatistiklere oyunun durduğu anlar da dahil olsaymış, Riquelme şu koşuyla arayı iyice açarmış herhalde. Adebayor'un bu sezon, Arsenal'e attığı golün ardından 90 metreyi tepip, kendisine maç boyu aleyhte tezahüratlar yapan Arsenallilerin önüne kayması ortalığı ayağa kaldırmıştı hatırlarsanız. Bu da Riquelme'nin deparı ama, bir farkla, rakip taraftara değil kendi taraftarına. Tarih 30 Kasım 2008. Boca, La Bombonera'da Racing'i konuk ediyor. Durum 1-1. Takımının ilk golünü de penaltıdan atan Riquelme ikinci golü de atınca (maç 2-1 bitiyor), maç boyu diğer kale tarafındaki tribünlerden kendisine sözlü saldırıda bulunan ve kendisine testislerini gösteren Agustin Pozzetti'nin tribününe 100 metrelik deparı basıp "al ulan bu gol sana" diyor. Tabii o kalabalık ve gürültüde, sahada iken, Pozetti'nin küfürlerini nasıl duydu merak konusu. Taraftarlar da Riquelme'nin hedef göstermesi ile 21 yaşındaki Pozetti'yi paketliyor. Avukatlar da Pozetti'ye, Riquelme'ye hakaretten dava açıyorlar.

5 yorum:

moist dedi ki...

Zaten taraftarımızı G.Amerika taraftarına benzetiyorum çoğu zaman. Tezahuratlarımız oradan alıntı. Orada tutan burada da tutuyor. Ekonomik olarak da benzer bir taraftar profili var.

Alex geçen yaz gönderiliyordu şimdi tekrar baş tacı oldu.

Adsız dedi ki...

Anaam, Riquelme'yi nasıl koruyor tribündekiler. Pozetti'yi tartaklıyor adamlar yahu. Ama Riquelme için yapılır mı, yapılır.

Ortega dedi ki...

Alex koşmuyor yeaaa!

Ferhat dedi ki...

Arjantin ligini izlerken dikkatimi çeken bir şey var.Stadlarda boydan boya bi şeyler geriyolar.Sebebini bilen var mı? Bu bir gelenek gibi her stadda var.Tribünün en tepesi ile en altı arasında bir sürü uzun renkli bez parçaları.Heriflerin derdi ne diye düşünüyorum.Hayır bayrağa da benzemiyo.Maç izleyen adamın önününüde kapatıyo.Görüntü kirliliği gibi.Tabi gelenektir saygım var ama yine de saçma.

One Shot dedi ki...

cocuk yine de sanslıymış. Düşünsenize bu olay İnönü'de oluyor. Golünü atan Pascal Nouma kapalının önüne gidip bir adama bu hareketleri cekiyor. O hareketin ardın o zavallı cocugun Kapalıda alacagı nefes bile sayılıdır. Adamı linç ederler azizim.