5 Ocak 2010 Salı

CM EFSANELERİ 2: KURNIAWAN
















Öncelikle, serinin ilk halkasına gönderdiğiniz 68 yorumla, beni seriyi 2024'e kadar sürdürme mecburiyetinde bıraktığınız için teşekkür ediyorum. Ben bu seriyi bitirene kadar bu adamlar toprağa karışır. Neyse başladık bir kere. Devam ediyoruz. Serinin ikinci bölümünde güneydoğu Asya'ya, Endonezya'ya ulaşacağız. İster İrlanda Ligi'nden Shelbourne'u alın, ister Belçika Ligi'nden Anderlecht'i, ister İtalya'dan Milan'ı, ister ABD'den Los Angeles Galaxy'i. Oyun başlar başlamaz yapılacak ilk iş 20.000 dolar bonservis ödeyerek gidip, Endonezya'nın Pelita takımından Kurniawan Dwi Yulianto isimli cengaveri almaktır. Kurniawan adeta keşfedilmeyi bekleyen bir elmas gibidir. 20'li yaşların başlarındadır. Pelita kulübü açgözlü değildir, 20.000 dolara tav olurlar. Kurniawan'ın daha da gözü toktur. "Endonezya'dan kurtuldum" felsefesiyle gol bonusu, ücret artışı veya minimum serbest kalma maddeleri istemez. Aylık 1.000 dolara bile tav olduğu görülmüştür. Antrenman aksatmaz, sakatlanmaz, wants to move a bigger club sendromuna kolay kolay girmez. Finishing'i 20 olan bir AM C/F idir. Forvet arkasında oynar, forvette oynar, kanatta oynar. Topu ayağına aldığı zaman da rakip kaleye gönderir. Kulübüne sadıktır. İyi penaltı atar, iyi frikik atar. Konferans Ligi'nden alınmış bir Halifax Town'ı dahi, Şampiyonlar Ligi finaline taşıyan bir adamdır. Ha satılmak mı istendi, en az 10 milyon euroya okutulur. Böyle mübarek bir adamdır.

Gerçek alemdeki, Kurniawan'ın hayatı ise, aynen Maxim Tsigalko gibi, sanal alemdeki kadar parlak olmamıştır. Kurniawan resimden de anlayacağınız gibi, çelimsiz, sıska bir adamdır ki lakabı "sıska" anlamına gelen "kurus"tur. Sampdoria altyapısından yetişmiştir. 18 yaşında İsviçre'nin FC Lucenre kulübüne transfer olarak burada 2 yıl oynamış, artık fizik güçsüzlüğünden mi bilinmez, sakatlıkları müzminleşince ve yabancı kuralına takılınca, üzerine bir de gece hayatı alışkanlığı eklenince ülkesine gönderilmiştir. Yani sanaldaki hali daha sabıkasızdır. Daha sonra da o coğrafyadan hiç çıkmamıştır. Ülkesinde 8 farklı kulüpte top koşturmuş, 60 kez milli olmuş ve 33 golün altına imza koymuştur. Bugün 33 yaşında. Halen futbol kariyerini, Endonezya Ligi takımlarından Persela Lamongan'da sürdürüyor. Endonezya futbolunun Avrupa kupalarındaki ilk temsilcisinin kariyeri, maalesef bilgisayar hafızalarında kalmıştır.

Not düşelim, Kurniawan, oyunda, vatandaşı Miro Baldo Bento ile transfer edildiğinde, hem atmakta hem attırmakta, Bento'yu da yıldız oyuncu haline getirmektedir.

11 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

versiyon 3.9.68 de komple yunanistan gençliği yazabilirsin bence dutchman. tobros, skalidis, alexandros papadopoulos, mendrinos diye başlayan delicesine bir popülasyon var adamlarda.

Shareef dedi ki...

Bento'yu da Kurniawan'dan sonra keşfetmiştik hakikaten çok gol atıyordu adam.. Ben Bento'yu 5 sezon yedekten oyuna soktum üzülmedi bile adam :D

oğuzhan dedi ki...

versiyon 3.9.68 e hiç bulaşılmasın bence. orjinal oyundaki genç yetnekleri görmek istiyoruz ki daha yazılacak çok isim var orjinal database den.

Adsız dedi ki...

Adam bugün 33 yaşındaysa hangi CM versiyonunda keşfedildi bu adam:D

pulp dedi ki...

bu adam ancak yoga yapar gibime geliyor

Flying Dutchman dedi ki...

bu yazıya gelen son yorumu maalesef bir yorumu reddederken yanlışlıkla "tümü" tuşuna bastığım için reddettim...kusura bakmayınız...

brk dedi ki...

türk futbolucalarıdan da bahsedersin umarım. cm 01/02 de ender alkan, yasin karaca -ki en önemli adımı galatasaray ile idmana çıkmak oldu bunun-, azar karadas,k.bakircioğlu,furkan baştan...

ocsb dedi ki...

@FD

Hep benim yazdığım postlardaki yorumları reddetmişsin hocam. Raymond Domenech ve bu posta yorum yapmıştım ikiside uçmuş.

Naptım ben sana? :))

emireri dedi ki...

bu serinin ardından 2024'te de Sensible soccer serisini bekliyoruz:)

varol döken dedi ki...

peter prospar!

alperensaylar dedi ki...

abi bir önceki yoruma yazamadım

cm 01/02 deki yunan gençliğini pek kullanmadım ama 00-01 de yanılmıyorsam OFI deydi, nikos iordanidis diye bir adam vardı. real madrid'de 36 milyon doları gördüğünü bilirim. internette sadece 99-00 sezonunda yunanistan'ın en iyi genç oyuncusu seçildiğini bulabildim. daha fazla bilgin varsa abi yazsan, çok merak ettim de:)

bir de isaac okoronkwo vardı en son 4-5 sene önce sanırım wolves'de gördüm. ona noldu ki acep?