20 Ocak 2010 Çarşamba

CM EFSANELERİ 4: TEMUR ALTUNHAN



















Temur Altunhan, kimilerine göre bir süper kahramandır. Kimilerine göre Dr. Jekyll ve Mr. Hyde gibi çift kişilikli bir insandır. Normal hayatında kendi halinde bir defans oyuncusu olan Temur, sanal aleme geçtiğinde bir forvet oyuncusuna dönüşüyor, gelene geçene 3 çekmeden iflah olmuyordur. Toplum içindeki bu maskesi onun üzerine yapışmış olan Temur CM 03-04'ün en gözde oyuncularından birisidir. Kendisinin oyunun editörlerinin yakın akrabası olduğu, oyunun yaratıcıları Collyer kardeşlerin onun özelliklerini girerken yanlışlıkla Ronaldinho'dan kopyaladıkları, oyunun buglarından birisi olduğu, hatta transfer olunca oyunda kupa almamamın ikansız olduğu dedikoduları yok değildir. Temur oyunda Yalovaspor'un futbolcusudur. 200-250 bin dolar civarı bir rakamla kadroya katılır. Katıldığı andan itibaren de atılmaya başlar. Özellikle 4-5-1 ve 4-2-3-1 taktiklerinin değişmez tek forvet oyuncularındandır. 40 maçta 52 gol attığı, transfer olduğu ilk maçta 4 gol salladığı, deplasmanda 2-0 yenik götürülen maçta son 11 dakikada oyuna girerek 3 gol atıp maçı kazandırdığı efsaneleri doğrudur.



















Gerçek hayattaki Ankara doğumlu, Temur Altınhan ise kariyerine Ankara Demirspor'da başlamıştır ve dikkat bir defans oyuncusudur. Burada 3 sezon forma giydikten sonra 2002-03 sezonunda Gümüşhane Doğanspor'un yolunu tutmuştur. 2003-04 sezonunda geldiği Yalovaspor işte CM patlamasının yapıldığı sezondur. Halbuki Gümüşhane Doğanspor'da 7 gol atmış hatta 1 golü de kendi kalesine yollamıştır. Böyle bir defans oyuncusundan nasıl "prolific striker" yaratılmıştır bilemem. Yalova'daki 1,5 sezonun ardından Temur, 2005 yılında MKE Kırıkkalespor'a transfer olmuş, Kırşehirspor, Ankarademirspor, Tarım Kredispor derken 2008-09 sezonunda Keçiören Belediyespor ile sözleşme imzalamıştır. Halen bu takımın kadrosundadır ve kariyeri boyunca 2. ligden yukarıya hiçbir zaman çıkamamıştır. 28 yaşındaki oyuncu, aynen serinin diğer oyuncuları gibi sanal alemdeki haline bakmış mıdır ya da bakınca ne düşünüyordur merak ederim...

10 yorum:

le saux dedi ki...

Çok kral abimizdin Temur.. Tsikalgo'ların şov yaptığı yıllarda biz yerli sermaye deyu hep seninle kaldık..
Sevdik seni çok sevdik..

Quaresma7 dedi ki...

Temur'un önünde saygıyla eğiliyorum.

Raziel dedi ki...

Tarım Kredispor??? Mortgagespor da çıkar yakında

Temur dedi ki...

Kendileri Nick'imin isim babasıdır. İstanbulspor'da 6 sezonda 300 gol atan manyak bir abimizdir. Hastasıyız!

varol döken dedi ki...

peter prospar!

AbSurDMaN dedi ki...

CM serisinin en beğendiğim versiyonu, bunda Coşkun Birdal yardırıyordu 20 finishing ile hey gidi.

Dobrowski dedi ki...

epey önce bi yerde okumuştum. temur a cmden bahsetmişler sen çok iyisin kralsın ne düşünüyorsun filan gibilerinden. adam cm ne oluyor demiş. sonra anlatmışlar işte böyle böyle bişey diye. ondan sonra oynadı mı ne yaptı bilmem ama efsanedir.

Guinness Please dedi ki...

@ varol döken

peter prospar da başka bi efsane..bi sene 21 yaşında inanılmaz bir forvet oyuncusu olan peter prospar keşfedilir...her takıma alınır..
bi sonraki sene çıkan cm de direk search kısmına adı yazılır...ŞOK...peter abimiz 32 yaşındadır..

van auger dedi ki...

bi de to madeira vardı bir versiyonda
olup diğer bütün oyunlarda yok olan.

varol döken dedi ki...

@arminas elensar
eyvallah... 32 yaşında ve defans çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam ama burda blog dururken yorma kendini:)

yazsana oğlum prospar'ı!