1 Ocak 2010 Cuma

GİDE GİDE DÜNYA FUTBOLU-3




















-DanPetrescu, Rus Premier Ligi'nden bu sene düşen Kuban Krasnodar'ın başına geçti. Unirea Urziceni ise Dan Petrescu'dan boşalan teknik direktörlük görevine, 43 yaşındaki İsrailli teknik adam Ronny Levy'i getirdi. Levy 2003-08 arasında görev yaptığı Maccabi Haifa takımında 3 lig şampiyonluğu kazanmıştı.

-Hollanda ve Avrupa futbolunun son dönemdeki gözdelerinden, Galatasaray için de adı geçen Keisuke Honda, CSKA Moskova ile 4 yıllık kontrat imzaladı. VVV Venlo bu transfer için 9 milyon euroluk bir bonservis bedeli alacak ki, bu takımı önemli ölçüde rahatlatacak.

-Lomano Tresor LuaLua 2007-08 sezonunda da formasını giydiği Olympiakos ile 6 aylık bir kontrat imzaladı. 29 yaşındaki Demokratik Kongolu oyuncu, Al-Arabi takımının formasını giyiyordu.

-Çarşamba günü Glasgow Rangers'ın, kendi evinde Dundee United'ı 7-1 mağlup ettiği maçta rakip ağlara 5 gol bırakan Kris Boyd, İskoç Premier Lig tarihinin en golcü oyuncusu unvanını ele geçirdi. 160 gole ulaşan Boyd, 158 gollü Henrik Larsson'u geride bıraktı.

-Dynamo Kiev'in forvet oyuncusu, şu anda da 10 golle Ukrayna Premier Ligi'nin gol kralı olan Artem Milevskiy, Ukrayna'da yılın oyuncusu ödülüne layık görüldü. Milevskiy ödülü takım arkadaşı Andrei Shevchenko ve Shakhtar kalecisi Andriy Piyatov'un önünde kazandı.

-Bir ödül daha, Estudiantes'in emektarı Juan Sebastian Veron, Güney Amerika'da yılın futbolcusu seçildi. Veron ödülü LDU Quito'lu Edison Mendéz ve Monterreyli Humberto Suazo'nun önünde kazandı.

-Arsenal Fluminense'nin 16 yaşındaki yeteneği Wellington Silva'yı 3,5 milyon euro karşılığında kadrosuna katarak oyuncuyla 2011 yılından itibaren başlamak üzere kontrat imzaladı.

-Luis Felipe Scolari'nin Chelsea'dan kovuluşu sonrası aldığı tazminatın 12,6 milyon euro olduğu açıklandı.

-Materazzi-Panathinaikos, Huntelaar-Ajax şu andaki transfer dedikoduları

8 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Bu Petrescu'nun derdini anlayan varsa beri gelsin.

Boyd-Galatasaray deniyordu, Henrik Larsson gibi olacaksa başımın üstünde yeri var.

sukullaci dedi ki...

wellington silva yı arsenal 2011 den itibaren başlayacak kontrat imzaladı diye biliyorum. 18 yaşına girince gerçekleşecekti transfer çünkü.

bonedriven dedi ki...

bu 4 numara olacak =)

Kasux dedi ki...

chelsea hiç bişiden batmazsa bu tazminatlardan batar

halk dedi ki...

panatinaykos antipati abidelerini toplayacak gibi.

brk dedi ki...

zaten Huntelaar Kezman gibi olmak istemiyorsa tez zamanda Hollanda'ya dönmel. Şu adamlara bakınca acaba Luis Suarez'de mi böle olacak diye düşünüyor değil insan...

halk dedi ki...

@kalecioyuncu

huntelaar kezman gibi olabilse yine iyi. onda durumlar daha vahim.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

arkadaslar bloguma yazar araniyor ilgili arkadaslar http://asvalttaicenler.blogspot.com/2010/01/besiktasli-yazar-araniyor.html
ziyaret edebilir:D

03 Ocak 2010 23:49