17 Şubat 2010 Çarşamba

GROUNDHOG DAY



Bill Murray'in olduğu yerde her zaman komedi vardır ama bana göre zirveye çıktığı yer (komedi anlamında) bu filmdir. Videoyu izlerken, filmi izlememiş olanlar "ne ki bu?" diye sorabilir. Bill Murray, görev için (istemeden) gittiği kasabada her sabah aynı güne uyanmakta olduğunu farkeder. İlk başta bu dehşet vericidir, zira her günü aynen tekrar yaşamaktadır. Ancak daha sonra bunu, Andie MacDowell'ı kendine aşık etmek için kullanmaya çalışır. Yukarıdaki sahnede de Murray'in her gün sırasıyla gelip MacDowell'ın sevdiği bir şeyi öğrenip ertesi gün bunu kullandığı bölüm var...Bir de her gün gördüğü adamı, 4-5 günün sonunda direk yumrukladığı yer filmin yere yatma anıdır.

11 yorum:

SirEvo dedi ki...

"Müthiş bir film" kategorisine bodozlama girebilecek filmlerden. Konusu, işlenişi ve romantizm ile komediyi harmanlaması, izlemeyenlere acilen tavsiyedir..

http://cineshoot.blogspot.com/2009/11/bugun-aslnda-dundu-super-bir-gundu.html

Atilla Çelik dedi ki...

Harika bir filmdir gerçekten. Bu film aslında bir çok bilim kurgu filmine de ilham kaynağı olmuştur. Hatta Supernatural'ın bir bölümü de aslında fikir itibariyle tamamen bu filmden araktır. :) O değil de ben yıllar önce Andie MacDowell'a aşıktım, o aklıma geldi birden. Ne güzel gelirdi be bana geçmişte. Gerçi hala güzel o ayrı. :)

contemporary professional student dedi ki...

Aslında bu film her na kadar komedi ve romantizm barındırsada içeriğinde çok güçlü kodlar bulunmakta. Örneğin çaresizlik karşısında insanın psikolojisinin nasıl değişmiş olması ya da gerçek kişiliğne bürünüyor olmaklığı..onun dışında bu filmle alakalı diğer dikkate değer bir unsur ise; eğer kişi iyi bi sinema izleyicisi değilse bu filmden acaip derecede sıkılmakta ve filmi iğrenç bulmakta..ben bunu bilinçli olarak 3-4 defa denedim ve bu sonuca ulaştım:))ama muazzam bir filmdir zira sadece Bill'in oyunculuğu bile izlenmeye değer konu ve kurgudan bağımsız olarak..

gian85 dedi ki...

yaaa hocam süpersin gece gece öle güzel bi tebessüm getirdi ki yüzüme..napsam tekrar mı izlesem acaba..ne olursa olsun gecenin bu saatinde bnm gibi düşünen insanlarla karşılaşmak çok güzel..blog un bekası temennileriyle..

Alper dedi ki...

Her yıl mutlaka seyretmeye çalıştığım harika film.. Yonetmenin söylediğine göre Bill Murray'in karakteri yaklaşık 10 yıl sürecek kadar aynı güne uyanmakta.
İnsan ister istemez 10 senede olgunlaşır biraz kendini toparlar :)
Ama bu sürede, bir şekilde kasabadaki herkesi tanıyıp, hepsine yardım eli uzattığı gün gerçeğe dönüşü hakettiğini gösterir..

fataliyev dedi ki...

Güzel insan Bill Murray hakkında bir şeyler kaleme almışız. Paylaşmak candır...

http://fataliyev.blogspot.com/2010/02/bill-murray.html

varol döken dedi ki...

bu filmi iğrenç bulan her gün kalkıp gora'yı izlesin tekrar tekrar...

sinema budur...

bir de switch var, hiçbir yerde görmedim bu filmi yazanı... ellen barkin'in oynadığı, o da konu ve oyunculuk itibariyle inanılmazdır... eline gelirse yaz çekinme dutchman...

Ahmet Bozada dedi ki...

bir de kunduz phily'i kaptan koltuğuna oturtup, kamyonetle son goz uçurumdan aşağı uçuşu vardır ki her izleyişimde yüzümde derin tebessümler bırakır. bill murray candır, groundhod day canandır. :))

Baran Doğan dedi ki...

Her sabah karşılaştığı, Phill Conners diye bağıran sigortacı unutulmaz bir "kıl adam" portresi çiziyor.

diren ayhan dedi ki...

Epey ucuza dvd sini gördüğümde sevinip üzerine atladığım sonada ulan kıymeti bilinse şaşardım diye saçma bi şekilde sinirlendiğim fevkalade film :) Supernatural daki aynı adlı bölümü ayrıca severim :)

Piyano öğrendiği sahne en çok güldüklerimden biridir :)

Eddie dedi ki...

Vaktinde tamamen Bill Murray'in Ghostbusters'ta oynamış olmasından alınan çocuksu bir gazla gittiğimiz filmdir. Sağda solda bu filmi izlememiş, duymamış ama sinema konusunda atıp tutan şahısları ezme sebebidir. Her sabah Bill Murray'in uyandığı sahnede radoyda çalan parçayı internetten bulup, telefonun alarmı haline getirmeme ve sabahları uyanabilmeme vesile olan filmdir.