8 Ocak 2010 Cuma

KAR MASRAFLARININ FATURASI















2008 yılının sonunda, İskoçya'da maçların hava şartları sebebiyle ertelenmesi üzerine, erteleme kararı gelmeden önce deplasmanlara doğru yola çıkan taraftarlar bazı problemler yaşamışlardı. Hatta, Kilmarnock deplasmanı için sabah erkenden yola çıkan Aberdeen'li taraftarlar, erteleme kararının saat 10:00'da çıkması sebebiyle kulübe başvurmuş, Aberdeen kulübü de taraftarların yaptığı 4 bin poundluk yol ve yemek masraflarının faturasını Kilmarnock kulübüne göndermişti. Buna benzer her hadisede başımdan geçen Yozgat örneğini veriyorum, yine vermeyeyim o yazıda görebilirsiniz. Ada futbolu bu aralar yine aynı dertten muzdarip. Kar sebebiyle maçlar sürekli erteleniyor (programın sıkışması ve sezon sonu sarkması ihtimali de Fabio Capello'yu kara kara düşündürüyor). Çarşamba günü de Bolton'lu taraftarlar, Arsenal deplasmanı için sabahın erken saatlerinde Londra'ya doğru yola çıktılar ama, maç başlama vuruşundan 5 saat önce ertelendi. Bunun üzerine, Arsenal kulübü, gerekli tüm önlemleri aldıklarını, ancak ertelemenin önüne geçmelerinin imkansız olduğunu ileri sürdü, ama her şeye rağmen Bolton'lu 400 taraftarın yol masraflarını ödemeyi kabul etti. Kulüp duruşu ve karşıdaki topluluğu "rakip taraftardan" çok "insan" olarak değerlendirme ile ilgili bir örnek vereyim dedik.

7 yorum:

ziggytheking dedi ki...

Yönetimlerin insanlığı sadece "maddi" olarak yapması bile insanlık için küçük bizim için çok büyük bir adım olacaktır. Geçen sene Konya'da evsahibi seyirci 1 TL verip maç izliyorken 30TL veren bir taraftar olarak yol masrafında falan değilim. Federasyon gözetiminde insan gibi fiyat verilsin, deplasmancı mağdur edilmesin. Yazıdaki örnek için fırınlarca ekmek yememiz gerektiğini çok iyi biliyoruz.

ocsb dedi ki...

"Kulüp duruşu ve karşıdaki topluluğu "rakip taraftardan" çok "insan" olarak değerlendirme"

Dediğin olay burda olmaz hocam. Daha blog yorumlarında standart yakalayamıyoruz. Yanlışa yanlış demek yerine "ama siz de şöyle yaptınız" diyen bir kitleyiz. Bize ters böyle para ödemek falan. "Gelmeselerdi madem" der geçeriz. Alayımıza çok pis küfür edesim var. Ağzına tükürdüğüm anglo saksonları 100 yılda uygarlaştı, biz hala geldiğimiz gibi gidiyoruz. Endüstriyel futbol diyince herkesin ibiği kabarıyor ama aynı endüstriyel futbol insanlık yapınca özenip bezeniyoruz.

Küfür edesim geldi çok feci.

Nightstalker dedi ki...

O gunde hakkaten baya karliydi yahu. Liverpool Street Station civarindandan King's Cross'a gidemedim ben. Kadikoy-goztepe/besiktas-taksim kadar ya vardir ya yoktur.

Benim yol masraflarimi da odesin Arsenal. 1 pound bisey zaten, koymaz onlara :)

Unknown dedi ki...

valla çok güzel bi uygulama . adamlar aşmış. futbol mantilesi olarak bizden çok ilerdeler. Adamlar kardan ertelenen maçların yol parasını bile verirken bizde maç uğruna can veren vatandaşlarımız adına saygı duruşu bile baştan savma isteksiz 1 dakikayı bile bulmayan şekilde yapılıyor. Futbol deyince akla neden ingiltere neden premier lig gelir bu olay bile bunu çok net bir biçimde gözler önüne seriyor. "Futbol sadece futbol değildir" deyişinin ne anlama geldiğini bu örnek bana çok net bir biçimde gösterdi. Helal olsun valla adamlara. Onlara yetişmemiz için çok ekmek yememiz gerek çook.

varol döken dedi ki...

bu fıçı dutchman da benim birmingham da içtiğim viskilerin parasını versin... yalanını ortaya çıkarmak için bir sürü adama ısmarladığım guinessler da cabası...

hesap numaramı özelden gönderiyorum, sen de okuyucusuna sahip çıkan blog olarak tarihe geçeceksin, hadi yine iyisin köftehor...

Flying Dutchman dedi ki...

varol sen hangi şarkıyı söylüyorsun haaa :)))

varol döken dedi ki...

yeni şarkım ismail yk-çılgın...

feysbukta aradım seniii
artık ben de üye oldum...