12 Ocak 2010 Salı

KOP'TA TARAFTARA GİDER YOK



















Liverpool'ın patronları Gillet ve Hicks'in Benitez ile olan ilişkisinin ezelden beri limoni olduğunu biliyorsunuz. Manchester United'da durum böyle değil tabii. Sir Alex'in öyle bir ağırlığı var ki Malcolm Glazer gıkını çıkaramıyor. Gillett-Hicks ikilisi gibi İskoça bir laf söylese, İngiliz basını ve United taraftarlarını geçtim, kraliçeden telefon gelir "arkadaş sen Britanya'nın en büyük değerlerinden birisine nasıl konuşuyorsun böyle" diye. Davaro'nun ağanın suratına parayı çarpması gibi, suratına ödediği parayı çarpar, pasaportunu eline verirler. O da çok şikayetçi değil bu durumdan gerçi, Fergie aslan gibi idare ediyor her şeyi. Zaten Glazer 82 yaşında, otursun evinde. Ama dediğim gibi Gillet&Hicks böyle değiller. Benitez transfer istese, "önceki paralarla ne yaptın" diyorlar, İspanyola verdikleri her destekte böyle bir samimiyetsizlik var. Bizim "hocamızın arkasındayız" demeçleri gibi. Son hadise Tom Hicks'in oğlu Tom Hicks Jr.'dan. Adında "ceyar" olan adamdan korkacaksın arkadaş.

Liverpool taraftarı olan Stephen Horner, Hicks Jr'a bir mail atmış, kibarca sormuş "Benitez'e verdiğiniz transfer bütçesi az değil mi?" diye. Junior da "lan sen kimsin Allahın salağı, cehennemin dibine kadar yolun var (bunu çeviremedim) blow me, fuckface" diye cevap vermiş. Bunun üzerine Liverpool'ın taraftar birliği The Spirit of Shankly anında tepkiyi koymuş ve istifasını isteyen mesajlar yağmış kulübe. İstifa etti (ya da ettirildi) Hicks Jr. Bizimki özür dilemiş ama iş işten geçti. Benim bu olayda tabii ki dikkatimi çeken ve de çekmesi gereken taraftar birliğinin, kulüp sahibinin oğlunu dahi istifa ettirecek nüfuzu. Kulüp kültürü denen şey böyle oluşuyor. Deli gibi severiz hepimiz onu (sevmeyen Galatasaraylıyı döverim zaten), ama misal Gheorghe Hagi'nin otobüsten kafasını çıkarıp "hırsızsınız hepiniz, hırsızsınız" diye bağırması geldi aklıma. Hagi bunu Kop'a yapabilir mi? Yapar tabii Romen damarı bu da sonrası bizdeki gibi mi olur, Hagi en azından bir özür bile dilemeden sıyrılır mı şüpheliyim (yine Türkiye-yurt dışı karşılaştırması yaptın diye geleceksiniz ama ne yapayım).

9 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Ahahah, adam taraftara 'uçur beni' demiş onlar da koltuğundan uçurmuşlar herifi, gayet net :D

Hamza dedi ki...

Hagi'nin olayı ile bu bahsettiğin olayın birbirine benzer yanı çok yok gibi geldi bana.
Hagi orda anlık bir tepki verdi.
telefonu çalınan herkesin vereceği bir tepki.
''hırsız var benim telefon aldı kim aldı hırsız var hırsız '' diye bağırdı Hagi.
Bilinçli, sakin bir anda düşünülerek yapılmış bir davranış değildi bu.
Ama Ergun Gürsoy ve bazıları bu olayı çok güzel kullanıp Hagi'ye ''Hırsız Hagi'' diye bağırdılar. Ali Sami Yen tribünlerinde.

Shareef dedi ki...

İşin kötü tarafı Liverpool'u bu kadar salak adamların yönetmesi, adam mail atıyo, ceyar aptalı maille küfür yazıyor :D Gerizekalı onu başka yere forward edeceğini düşünmedin mi sen ...

Kifayetsiz insanlar hakikaten..

liverpoolicin.blogspot.com

van auger dedi ki...

ceyar hicks trolldür belki. youtubeta da yazar şimdi liverpool videolarının altına "ne kadar liverpoollu varsa....." diye:))

Adsız dedi ki...

"blow me" "bana sakso çek" demek oluyor.

anial dedi ki...

çok eğlendim bu yazıda, özellikle glazer'ın o duruma düşmesini hayal ettim de. gerçekten tebrik ederim:)

Flying Dutchman dedi ki...

çeviremedim derken "terbiyemden" çeviremedim oluyor :))

Unknown dedi ki...

ceyar futboldan anlamayan, babasının parasının parasıyla yaşayan zengin çocuklardan bir başkasıdır, kendisi amerika'da yaşıyor Liverpoollular ceyar liverpool'la gelirse kaç tane body guard gerekecek ona diye merak soruyorlar

non of your business dedi ki...

benzer bir oluşumu sağlayabilecek, daha iyi organize oalbilmesi açısından potansiyeli en yüksek olan gruplardan biri çarşı bence. bununla ilgili forumlarda actigim konular hemen silindi.
cunku bu birilerini rahatsiz ediyor.adi carsi da olsa taraftar gruplarindan rant elde eden,ve politikalarini buna gore yonlendiren bi suru insan var.ve bunlarin umrunda olmayan seyler bu takim orgutlenmeler vs.saglam bir orgutlenme olsa yd bugun aday bile olamazdi ama adam hergun tribune gider yapmaya devam edebiliyor.
hemen hemen tum kulupler futboldan anlamayan insanlar tarafindan yonetiliyor.fedeerasyon demissin zaten oyuncak haline gelmis.kurullar kokusmus.bunlara dur diyebilecek taraftar orgutlenmeleri lazim.
almamiz gereken cok yol var daha bizim.