11 Ocak 2010 Pazartesi

OTURAKLI CAMİA

















Sezon başında, Bayern Münih, Bundesliga'daki 18 teknik adam tarafından şampiyonluğun en büyük favorisi olarak görülüyordu. Lig başladı, Bayern Münih geçtiğimiz sezon kovaladığı Jurgen Klinsmann dönemini mumla arar oldu. Bir ara ligde kazanmayı unutmuşlardı. Hiçbir mevkide hesaplar tutmuyordu. Sonra yavaş yavaş işleri raya koydular. Dönüm noktası bir maç ya da galibiyet olmadı aslında. Tam Louis van Gaal stili. AZ'deki şampiyonluğu da böyle olmuştu. 14 aylık bir kabustan çıkıp, yavaş yavaş geriden gelerek şampiyon oldular. Bayern'deki düşüş de kısa sürdü, toparlanma devresi de. Artık Van Gaal, ekim ayı civarı "tabii teknik direktöre güven esastır ama burası büyük bir kulüp, yarın görevde kalır mıyım bilemiyorum" derken biraz da bu işlerin büyük takımlarda daha hızlı gelişmesi gerektiğini altını çizmişti, düşünmek lazım. Toparlandılar. Yukarıda söylediğim gibi öyle ani bir geri dönüş maçı olmadı ama Juventus ile oynadıkları ve Torino'da 4-1 kazanıp İtalyanları sahadan sildikleri maçla geri döndüklerini resmen ilan ettiler. Bugün devre arasındayız. Bayern ve Van Gaal hala Bundesliga teknik direktörlerine göre şampiyonluğun en büyük favorisi. Hem de Bundesliga'da 17 haftanın fikstürünün dağıldığı 51 günün (cuma-cumartesi-pazar) hiçbir gününde liderlik koltuğuna oturmamasına rağmen. Buna artık ileri görüşlülük mü deniyor yoksa Bayern'in Alman futbolundaki ağırlığı mı siz karar verin.

18 teknik adamdan 14'ü Bayern'i hala şampiyonluğun en büyük adayı olarak görüyor. Geri kalan 4 isim ise Jupp Heynckes'in takımı lider Bayer Leverkusen'i. İkinci Schalke 04 ve dördüncü Hamburg'a şans veren yok. Bence Felix Magath'ı fazla hafife almışlar. Zirve ile sadece 2 puan farkı var ve geçtiğimiz yıl Wolfsburg'u, devrenin başında dokuzunculuktan getirip onu bunu beşleyerek şampiyon olduğu düşünülürse hem de çok fazla hafife almışlar.

3 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Magath'ın kendisi buyurmuştu zaten bu sezon bizden öyle şampiyonluk falan beklemeyin gibisinden, bunun etkisi olmuştur. Wolfsburg'da kalsaydı Van Gaal'den daha fazla oy alırdı gibi.

anial dedi ki...

hangi 4 adam leverkusen demiş acaba merak ettim. benim favorilerim leverkusen, bremen ve schalke.

Unknown dedi ki...

Magath, Bülent Uygun ağzı mı yapıyor acaba? :)