15 Ocak 2010 Cuma

TARİHTE DÜN BU VAKİTLER vol. 11

















-Hollywood filmlerine yaptığı soundtracklerle tanınan Hans Zimmer, İstanbul 4. Asli Ceza Mahkemesine başvurarak, Türk kanallarının tümüne telif hakları davası açtı. Yıllardır her türlü savaş, askeri operasyon, polis takibi haberlerinde The Rock, Crimson Tide ve Pirates of the Caribbean filmleri için yaptıkları müzikler kullanılan Zimmer "bir dedim, iki dedim ses etmedim, ama artık yeter, Darülaceze haberlerinde kullandıkları Secret Garden müzikleri yetmedi, beni de sömürdüler, artık tepki koymanın zamanı" şeklinde konuştu. Zimmer'a, evsiz haberlerinde müzikleri kullanılan Schindler's List filminin bestecisi John Williams ve Itzhak Perlman'dan da destek geldi. (İstanbul, 2018)

-Soğuk ve yağışlı bir Ağustos ayının sekizinde, sabah sekizde Pelin Batu, elinde Fellini'nin Roma Açık Şehir filminin DVD'si ile dünyaya geldi. Gözünü açar açmaz "siz İsviçre'nin kantonlarını gördünüz mü, sol eğilimliyim, teyzem de gerilla savaşına katılmış, fakat modalaşmış Feng Shui ya da Zen Budizm’e yönelmek başka şey" diye peltek peltek konuşmaya başlayan Batu, kundaklanmadan doğrudan Virginia Woolf müzesinin bekçiliği görevine atandı. Batu bu atama üzerine "Prag'daki pembe ampülleri özledim" şeklinde konuştu (Montpellier, 1886).

-Dünya Simitçiler Birliği, Marsilya sokaklarında "Artık sivil polis olarak anılmak istemiyoruz" sloganlarıyla 2 milyon simitçinin katıldığı bir yürüyüş yaptı (Marsilya, 2674)

-Türkiye, aya 4 kişilik bir spor yazarı ekibi göndermek üzere, NASA ile ortak bir projeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan başbakan Melih Gökçek "Türkiye'de Gheorghe Hagi ile karşılaştıracağımız tüm potansiyel adamların bittiği yönünde bir haber aldık. İnsanların Hagi vs. XXXX muhabbetinden ayrı kalmasını istemiyoruz, bunun için her şeyi yapmaya hazırız" diyerek sırıttı. (Masaçüsetdüşeş, 2022)

-İçişleri Bakanlığı'nın aldığı bir kararla, arkadaşlık ilişkisi olmayan şahısların ünlü kişilerden bahsederken sadece ismiyle hitap etmesi yasaklandı. Konuyu protesto için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen grubun sözcüsü, "protestomuza Sezen ve Okan'dan da destek geldi, amacımıza ulaşacağız" şeklinde konuşurken, kalabalıktan fırlayan bir gencin "Quentin'e de söyledim, o da protestoya sıcak baktı" şeklinde haykırmasına kimse anlam veremedi. (Eskişehir, 2014)

-Birleşmiş Milletler'in görevlendirdiği bağımsız bir araştırma şirketinin bulgularına göre, Çin'de sanıldığı gibi 1,5 milyar insanın değil 1000 kişinin yaşadığı saptandı. Konuyla ilgili göz altına alınan Çin Devlet Başkanı ve ilave 98 meslek sahibi Zheng Li, "yıllar önce Atalarımız, Türklerden 'yaaa bunların hepsi birbirine benziyor, nasıl karıştırmıyorlar karılarını ehehehehe' lafını duyduğundan beri dünyayı böyle kandırıyoruz, başka türlü 'Çin fena geliyor yalnız' övgülerini alamazdık" diye konuştu. (Beijing, 2052)

-People dergisinin bu haftaki "Boş bakkallar taşaklarını tartıyor" yarışmasının birinciliğini Starbucks'ta kasanın önüne gelmeden cüzdanını çantasından çıkarmayı başarabilmiş ilk kız kazandı. İkincilik ödülü, her "şimdi 80'lerde olmak vardı" muhabbetinde "Clementine vardı ne sayko çizgifilmdi" diyerek prim toplamaya çalışan adama, üçüncülük ödülü Hollywood filmlerinin sonundaki jenerikte bir Türkün adını görünce heyecanlanan adama verildi. Mansiyon ödülü ise Ümraniye Birlik Mahallesi'nde 26.000 satan "Belediye Otobüsündeki Dilemma: Orta Kapıdan mı İnsem, Arka Kapıdan mı?" kitabını yazan adama verildi.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

eline sağlık abi süper yazo olmuş...bu arada doğumgünün kutlu olsun...

İlter Havuçgil

myxomina dedi ki...

muhtesem...
elinize saglik!

finrod dedi ki...

Soğuk ve yağışlı bir Ağustos ayı...

brk dedi ki...

hangi birinden bahsetsem ki, pelin batu,belediye otobüsünde dilemma,simitçiler, 'yaaa bunların hepsi birbirine benziyor, nasıl karıştırmıyorlar karılarını ehehehehe'

şu laflara dinlemek için cmylmz'a kaç para veriyor insanlar valla :)

Adsız dedi ki...

mükemmelsin dutchman..