25 Ocak 2010 Pazartesi

TRAFFORD'UN ESKİ VE YENİ KRALI





















2 oyuncudan bahsedeceğiz. Birisi Old Trafford'da büyük işler yaptıktan sonra, yelkeni Madrid kentine açtı ve dün oynanan Malaga maçıyla Santiago Bernabeu'ya veda etti. Şimdi Hamburg yollarına düşecek. Diğeri ise Cristiano Ronaldo'nun gidişi ile takımın süpertarı kontenjanını doldurmaya uğraşıyor. Ruud Van Nistelrooy ve Wayne Rooney. Van Nistelrooy'un futbolculuğunu çok fazla beğenen bir adam değilim. Hata kendisine kalas demişliğim bile vardır. O zamanki görüşlerimde pek bir değişiklik yok. Adam eksiltmesi, uzaktan şutu, adam kovalaması, top kapması olmayan bir adamdır. Ceza sahası içindeki gol vuruşları becerisi ile gereğinden fazla büyütülmüştür bana göre. Ama iyidir istatistikleri ona lafımız yok, zaten bu yazı da onunla ilgili.

33 yaşındaki oyuncu tüm kariyerini ele aldığımızda 0,61'lik bir gol ortalaması tutturmuş durumda. Bu her 5 maçta 3 gol atması demek. 539 maçta 327 gol. Tabii bunda kariyerinin başında Hollanda'da futbol hayatını sürdürmesinin büyük rolü var. Gerçi hakkını yemeyelim Manchester United'daki ilk 2 sezonunda da müthiş işler başardı. En üretken olduğu dönem de bu 5 yıllık dönemdir. 2001-06 arasında Manu formasıyla 219 maçta 150 gol attı. Özellikle 2002-03 sezonunda, tüm müsabakalar dahil, oynadığı toplam 52 maçta attığı 44 gol, onun kişisel sezon rekoru. Aslında Real Madrid'de son 1,5 sezonu sakatlıklarla geçirmesine rağmen tutturduğu rakamlar da fena değil. 96 maçta 61 golün altına imza koydu İspanya'da. Hamburg Avrupa Ligi'nde de oldukça üretken bir adamı transfer etti. Zira Van Nistelrooy attığı 81 golle, Avrupa kupalarının en golcü adamlarından birisi ve Avrupa Ligi 3. turunda asıl parladığı takım PSV'ye karşı mücadele edecek. Bu arada bu onun Şampiyonlar Ligi dışındaki bir Avrupa kupasındaki ilk maçı olacak. Zira 81 golün 81'i de en büyük turnuvada geldi. 73'ü grup mücadelelerinde, 8'i ön eleme turlarında.

























Old Trafford'un yeni kralına geçelim. Cristiano Ronaldo'nun gidişinden sonra Ro-Ro ikilisinin geri kalan tarafı Wayne Rooney, cumartesi günü Hull City'e attığı 4 golle kariyerinde ilk kez bir maçta bu kadar fazla gol atma başarısını gösterdi. Bu işi Manchester United forması ile son yapan adamdan da yukarıda bahsettik. Hollandalı 3 Kasım 2004'teki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Sparta Prag'a, 4-1 biten maçta 4 gol sallamıştı. Rooney attığı bu 4 golle, sezon rakamını 28 maçta 20 gole çekti. Premier Lig'de 19, Community Shield'de de 1 golü var. 2006-07 yılında 55 maçta attığı 23 gol onun en üretken sezonu ama bu sezonun yarısı geçilmişken ulaştığı sayı göz önüne alınırsa sezon rekorunu geçecek gibi. Bu 4 gol aynı zamanda onun Premier Lig'deki toplam gol sayısını 99'a çıkardı. Rooney Everton formasıyla 2002-04 arasında 15 gol atmıştı. 2004'ten beri de Manu'da 84 golü var. Bundan sonra ligde atacağı ilk gol ona "dalya" dedirtecek. Aşağıda Kırmızı Şeytanlarla kariyerinin dökümü var.

7 yorum:

varol döken dedi ki...

koy çeza sahasının içine yak bir sigara otur tribünde...

top ve ruud aynı anda ceza sahasının içindeyse ikisinden biri mutlaka gol olur!

delorean dedi ki...

Rooney ne yaparsa yapsın hiç sevilecek bir adam değil.Böyle çirkefi az bulunur.

Sercan dedi ki...

Rooney in total oynadığı maç sayısını yanlış hesaplamışlar:)

Flying Dutchman dedi ki...

yok dikkat edersen o tüm müsabakaları kapsıyor, sadece ligi değil...zira ligde 99 gol demişiz, listede 117 diyor..

Frentzen dedi ki...

Nistelrooy ile ilgili görüşlerinize hiç katılmıyorum. İstatistikler yüzünde zorla övmüşsünüz :)Dikkatle izleyin gollerini. Çok bilmişlik gibi anlamayın lütfen.

http://www.youtube.com/watch?v=Wb1hyFfpnRo

coolasfcuk dedi ki...

bu adam varken ibrahimoviç falan boş.

Mehmet Ali dedi ki...

rooney den bahsetmeye bile gerek yok, futbolun çirkin yüzü. sevmem pislik futbol oynayan adamı. ama bu NİSTELROY. SAYIN F.D.; dünyada forvet dedin mi gol atıyo mu kardeşim diye sorarlar. adamın önüne bu istatistiğide koyarsan al dükkanı ver ROOD u der. yav şu istatistik nedir? MANU 219 MAÇTA 150 GOL. REAL 96 MAÇTA 64 GOL. böyle bi istatistik yok ayrıca bu iki ligden başkada dünya üzerinde başka lig yok. şimdi F.D. öyle bir forvet çizelim ki bundan iyi olsun oynadığı lig ve takımlarda. şu adamı gözüm kapalı almam dediğim gibi dükkanı veririm tek başına oynasın ama yine de oynasın. ayrıca ben forvet futbolcusunu değerlendirirken bileğinin, aklının inceliğine bakarım. öyle akıl dolu gollerini gördüm ki nistelrooy un şüphesiz tarihe geçecek bi adamdır benim gözümde.