22 Şubat 2010 Pazartesi

CHRISTIAN ERIKSEN




















Ajax'ın dünya futboluna sunmaya hazırlandığı son yıldızı. Amsterdam kulübünün tarihi boyunca Danimarkalılar hep bir şekilde kendilerine yer bulmuşlardır kadroda. Henning Jensen, Jesper Olsen, Michael ve Brian Laudrup kardeşler, Ole Tobiasen, Jan Mølby, Søren Lerby, Jesper Grønkjær, Dennis Rommedahl şeklinde gider bu. Bu ekolün son temsilcisi Eriksen. Daha ilkokul yıllarına başlamadan, 4 yaşında, doğduğu kent Middelfart'ın sahalarında top tepmeye başlamış bir genç. İlk transferini yapması 13 yaşına denk geliyor. Odense Boldklub onu 2005 yılında renklerine bağladı. 3 sezon altyapıda top koşturdu burada. 2008 yılında Danimarka'da yılın genç yeteneği seçildiğinde 17 yaşındaydı. Aynı yıl, Danimarka'yı arka bahçelerinden birisi olarak kullanan Ajax kaptı hemen onu. Öncesinde bazı deneme kamplarına katılmıştı Avrupa'da. Örneğin Chelsea onun için gündemdeydi ama fizik yetersizliği sebebiyle vazgeçti. Barcelona kontrat konusunda anlaşamadı ve Ajax onu 1 milyon euro karşılığıında 2011 yaz aylarına kadar renklerine bağladı.

2008-09 sezonunda Frank De Boer'un çalıştırdığı Ajax A1'in kadrosundaydı. Performansını sürekli yükseltince, Martin Jol onu bu sezon başındaki Portekiz kampı kadrosuna dahil etti. Hazırlık maçlarında gösterdiği performans üzerine Jol "1-2 yıl içerisinde büyük bir yetenek haline gelecek" şekilde görüş bildirdi. Bu sezon NAC Breda ile oynanan maçla da ilk kez sahaya çıktı. 5 lig 1 kupa maçında forma giymiş durumda şu an. Jol'un bahsettiği 1-2 yılı daha da kısaltacak gibi. Birebirde son derece etkili ve inanılmaz süratli bir oyuncu. Uzaktan şutları da son derece etkili. Hafta sonundaki Vitesse maçında müthiş oynadı. Ajax'ın başı talipler nedeniyle ağrıyabilir ancak, Eriksen yeteneklerini geliştirmek için, daha 18 yaşında yurt dışına gitmektense, kontratını uzatıp birkaç yıl daha Amsterdam'da kalmayı tercih edeceğini açıkladı. Bugün ilk kontrat görüşmelerinin yapılması bekleniyor. Kendisi hakkında fikir verici bir video için buradan buyurun.

4 yorum:

liquefied dedi ki...

tempo ve fizik olarak gelişirse, çok büykü futbolcu olur. şimdiden sahada kalitesini ortaya koyuyor. vitesse maçında şanssızdı. 4-5 şut çekti, kalecide kaldı hep. bir de suarez'e al da at dercesine bir asisti vardı. tipik suarez kaçırışı oldu orada. guiza gibi adam zaten suarez. birebirde bu kadar etkisiz forvet olmamalı.

eriksen'e dönecek olursak, sadece 2 maçta izledim kendisini ve gerçekten büyük yetenek olduğuna inanıyorum. en azından hep oyunun içinde. sahada kaybolan futbolculardan değil. sorumluluk alıyor, şut çekiyor, pozisyona sokuyor. adamın mevkisini de henüz bilmiyorum itiraf etmek gerekirse. kadrolarda sağ açık gözüküyordu ama saha içinde her taraftaydı.

Emrah D dedi ki...

Abi igrenc bir espri yapacagim. Bu vatandasin dogdugu sehrin anlami "ortalama bir osuruk" mu demek acaba?

Minozzi dedi ki...

@ diskonnektus erektus

ben de okur okumaz 'middelfart'a takıldım ne yalan söyliim :)
ingilizce düşünen beynimizi eşek arısı soksun :p

frodo555 dedi ki...

Güzel goller de; kezman'ın bile 40 küsur gol attığı bir ligin reserve liginde atılan gol sayısı/şıklığı benim gözümde TSL de atılan başarılı pas sayısı ile benzer değerdedir.