12 Şubat 2010 Cuma

KARİDES FC























Lakabı "Shrimps" olan League Two takımı Morecambe FC'nin bu hafta içinde basına tanıttığı yeni kulüp arması. Hayvanlı arma koleksiyonuna yeni bir tane eklemek lazım da, eski armayla karşılaştırıladığında kötü bir karar olmuş bana göre. Morecambe Britanya adasının batısında, İngiltere'nin de kuzeybatısındaki bir sahil kenti. Eski arma aşağıda. Bu arma aynı zamanda Morecambe kentinin de armasıydı. Gemi sahil kentini, kırmızı güller ise şehrin yer aldığı Lancashire bölgesinin bayrağındaki gülü simgeliyor. Yeni armadaki arka plan rengi olan kırmızı da buradan gelmiş de o karides pek olmamış.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Az gitmedim maclarina universitedeyken. Ayakta durulan, saha zeminle ayni hizada maraton tribunu vardi 10 pound'a (2007-2008). Daha cok sahanin yanindaki kaldirim gibi dururdu. Ama arma yakismamis.

thebiglebowski dedi ki...

Bir ben beğendim galiba:)

Bence çok hoş olmuş..Zira eski armasına benzer binlerce arma koyabiliriz buraya..Yeni arması çok farklı ve sıradışı olmuş..Futbol klüpleri için söylüyorum.

Ayrıca karides'le akılda kalıcılığıda üst seviyede tutacaklarına inanıyorum..Biraz markalaşmak,Ön planda yer almak için geçerli bir yol..

Ben tebrik ettim..

AbSurDMaN dedi ki...

Bu tip logo yapımlarıyla ilgilendiğimden vektörel çalışmalar hep hoşuma gitmiştir. İngiliz takımları bir bir logolarını yeniliyor, hepsini de beğeniyorum açıkcası. Bunu da beğendim :)

Sosyal Medya dedi ki...

Şehrin kültürünü yansıtmaması açısından kötü, çağı yakalaması açısından iyi. Arma 2.0 olmuş bu hakkaten. Görsellik, renkler, minimalizm falan.. Ama işte iyi mi kötü mü derseniz her iki taraf da canevimden vurur beni. Şehir kültürü önemli. Görsellik de önemli. Hmm oyumu bu kezlik görsellikten yana kullanıyor ve iyi logo diyorum.