19 Şubat 2010 Cuma

MICK THE ZOTTİRİK

Mick McCarthy'nin son icraatini yazmıştık blogda daha önce. Gerçi bu adama çok yükleniyorum ama son 1-2 ayda, takımında ufak hareketlenmeler var. Geçtiğimiz hafta Tottenham Hotspur'u içeride mağlup edip küme düşme hattının üzerine çıktılar. Bu hafta da içeride lider Chelsea'yi konuk ediyorlar. Biz aralık ayındaki olaya dönelim. 15 Aralık 2009 günü Manchester United'a 3-0 mağlup oldular. Wolves'da sahaya çıkan takımda bir hafta önce Tottenham'ı 1-0 mağlup eden takımdan orta saha oyuncusu George Friend dışında 10 as oyuncu kadroda yoktu ve takım daha çok rezervlerde yer alan oyuncularla sahaya çıkmıştı. Premier Lig yetkilileri savunma istediler Wolves'dan, "bu ligin izlenme oranı var, güvenilirliği var şusu var busu var ortada fol yok yumurta yok nereye rezerv takımla çıkıyorsun?" dediler. Zaten Premier Lig yönetmeliklerinde takımların zorunlu haller olmadıkça, eldeki en iyi olanakları ile sahaya çıkma zorunlulukları mevcutMick de "hafta sonu Burnley'le oynuyorum, ondan oyuncuları dinlendirdim" diye acaip bir iddia attı ortaya (ama gidip Burnley'i hafta sonunda 2-0 mağlup ettiler onu da belirtmek lazım). FA'in soruşturması tamamlandı ve karar çıktı. Kulübü 25.000 pound cezaya çarptırmışlar. Bir kulübü disiplin kurullarına düşürmediği kalmıştı Mick'in onu da yaptı...Bir sonraki icraatini merakla bekliyorum.

7 yorum:

Majesty dedi ki...

Adamın yaptığı tutmuş ama, zaten Manu yenecek, dinlendirmiş sonra yine as taımla sonraki maçı yenmiş.

august oscar dedi ki...

Aslında bu konuda ben de birinci yorumdaki görüşü paylaşıyorum. Yani Mick Hoca'nın (Tilki Hoca) başarılı bi uygulamanın altına imza attığını düşünüyorum.
Hatırlarsanız, Haydar Kemal Ateş vardı, TBL'de uzun bir süre Kolejliler'in antrenörlüğünü yapmıştı. Onun maç sonlarındaki egzantrik yorumları da bu yönde olurdu. Ona göre Efes, Ülker gibi takımlarla yapılan maçlar birer antrenmandı. Onun kendi rakipleri vardı (düşme potası) ve bu maçlara daha motive ve direnç sahibi olarak çıkmanın önemli olduğunu iddia ederdi. Benzer bir durum. Bütçeler, kulüp organizasyonu gibi unsurlar düşünülürse çok başarılı olmasa da en azından masum bir taktik olduğunun hakkı verilmeli bence.

Bu arada, o renkler varken alemde Wolverhampton'ı tek geçerim. Onu da söyleyeyim!

Adsız dedi ki...

Burnley maçını düşünerek Manchester United maçına yedek ağırlıklı çıktığı daha Manchester United ile yapacakları maç başlamadan anlaşılmıştı. Dolayısıyla komik bir açıklama yaptığı filan yok. Acayip bir iddiası da yok. Herkes biliyordu amacının o olduğunu. Ayrıca 3,4 gün arayla maç oynanacağı zaman bu tür dinlendirmelerin yararlı olduğu genel geçer bir durumdur. Herkesin elinde geniş kadro yok ki rahat rotasyon yapsın.

Flying Dutchman dedi ki...

kadro geniş değil de şöyle bir yanlış anlaşılma var, Manu maçından önce belli değildi bu kadroyla çıkacağı... Zaten bu yüzden büyük sürpriz diye bakıldı ya olaya...de bunu wolverhampton'dan kalkıp manchester'a giden deplasman seyircisine de bir zahmet söyleseydi de adamlar kadroyu görünce şok olmasalardı iyi olurdu..bir de kısmi bir rotasyon yok...10 tane yedek oyuncudan bahsediyoruz...

Life4Rent- dedi ki...

aldıkları 3 puan, ödedikleri 25.000 pounddan daha faydalı olucak. sezon sonu görücez bunu hep birlikte

geloraptor dedi ki...

Düzeltmeleri pek sevmiyorsun daçmen ama o Burnley maçı deplasmanda değildi wolves'un sahasındaydı. düzeltme yapmamım sebebi burnley taraftarı olarak deplasmanda zaten herkes yeniyor bizi, sahamızda bizi yenmek wolves'un ne haddine...

Flying Dutchman dedi ki...

@geloraptor

böyle düzeltmeleri seviyorum tabii :)
doğrudur hallettim hemen