24 Şubat 2010 Çarşamba

ORTANIN KRALI



Bugün piyasaya sürülen, Hollanda'nın en çok satan futbol dergisi Voetbal Internationaal'ın, tüm Hollanda tarihini kapsayan araştırması sonucu, dergi ekibine göre Frank Rijkaard Hollanda futbol tarihinin en iyi orta saha oyuncusu. Değerlendirme, toplam forma giyme sayısı, kazanılan ödüller ve bireysel yetenekler göz önüne alınarak yapılmış. Rijkaard'ın arkasında 2 efsane Willem van Hanegem ve Arie Haan var. Tüm listeyi dergiyi alınca buraya düşeriz.

Çok açık söyleyeyim, bu adamın futbol bilgisinin Türkiye'de ciddi ciddi tartışıldığını birisi adamlara çıtlatsa, Kraliçe ertesi gün sınırı Türklere kapatır, Hiddink'i de telefonla geri çağırır. Adamın teknik direktörlüğünü çöpe attınız tamam da daha feci olan futbolculuğunu da mı hatırlamıyorsunuz yahu.

11 yorum:

vuvuzela dedi ki...

Azğı olan konuşuyor diyorlar yaa, işte bizim yorumcularımız bu listenin en başındadır.futbolla alakasız belki oynamış belki oynamamış,bir ton yorumcu müsvettesinin kariyerini karalamaya ve kendileri gibi müsvetteye çevirmeye çalıştıkları adamdır. Arkadaş dur bi sakin ol bi bak şöyle geriye bu adam kimdir nedir ne yapmış? yok bakmazlar... onlar göre bu adamı çart çurt takımın başına versen onuda şampiyon yapmalışymış onada güzel futbol oynatmalıymış. futboldaki sistemin nasıl işlediğini bilmezler, eline kalem versen 4-4-2 yi bırak sahada uygulamayı tahtaya çizemmezler sonrada kalkıp hede hödö derler... Ustadır, kraldır, kalabalık şaçlıdır :) önünde saygıyla eğilinir...

Adsız dedi ki...

Bkz; Gürcan Bilgiç: "Zico ne anlar orta sahadan."

Albiceleste dedi ki...

aynı şey zico'ya da yapıldı. bu kadar garip bir ülkede yaşıyoruz evet.

JCP dedi ki...

o yorumları yapanlar,yorumculuğa başladıklarından beri aynı laf-ı güzaflarla para kazandıkları için hoş görmek lazım kim olursa olsun özne değişir cümlenin gerisi aynı kalır.

Coskun Celik dedi ki...

Bence Rijkaard oldugu icin susuluyor. Rijkaard degil baska bir yabanci olsa simdiye coktan fizana surulmustu...

Ortega dedi ki...

Coşkun abinin yazdığına katılmakla birlikte, hele bi durun demek isterim. Bi de Hiddink'le maçlara çıkalım, esas komediyi o zaman izleyeceğiz.

turhanatakan dedi ki...

bu willem van hanegem ile ilgili bir anım var aklıma geldi(adamı tanımam etmem tabii de:)).

geçen sene 4-3lük bordeaux maçının olduğu gğn bir seminer tarzı şey vardı tmmmb'nin düzenlediği. hollandadan birkaç danışman da var. neyse arada hemen sigaraya koştum ben, hollandalı elemanlardan biri de puro içmek için çıktı, millet de peşinde soru falan soruyorlar, duyduğum, anladığım ama en çok hollandalının suratından sezdiğim kadarıyla da sormuş olmak için sorulan sorular, adam da artık sağlam para aldığından mıdır kibarlıktan mıdır bir gidin bilader, arada puromu içeyim diyemiyor. neyse, hava da karlıydı millet kaçıştı. ben birkaç sigara içme alışkanlığından hollandalı da purodan dolayı kaldık. o aralar bu blogda feyenoord ile ilgili bir yazı vardı, ben de hollandadan bir takıma karşı bariz bir sempati beslemesem de feyenoord'u biraz daha sevmişimdir. nerden açıldıysa -tabii ben açtım- konu futbola geldi, feyenoord zor günler yaşıyor, feyenoord-ajax çekişmesi gibi geyikler yaparken adam ben de feyenoordluyum demişti. sonrasında esas babam fanatiktir, 70lerde van hanegem vardı aslandı,kaplandı falan diye geyik yaptık.

elemana sonrasında bizim takımın da maçı var bu akşam, izleyebilirsiniz dedim. öbür gün de beni görünce izledim maçı, son dakikada aldınız turu, ne maçtı ama falan dediydi.

FIRAT dedi ki...

Nasıl Roberto Carlos dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol beklerinden biriyse,Gerets'te en iyi sağ beklerden biriydi.Ve falanca sağ bek nasıl oynar diye futbol ulemaları sorunca Bilgin Gökberk Gerets'i kast ederek bu adam hiçbir şeyden anlamıyorsa bile sağ bekten anlıyordur demişti...Rijkaard'a da Mehmet,Mustafa niye oynuyor diye soruyorlar.Bırakalım kimin daha faydalı olacağını Rijkaard bilsin el insaf !

mirmak dedi ki...

aptal medyamıza ve kalemi sol ayağından daha kötü Küçük'e selam olsun ne diyelim

pi dedi ki...

Ben de Coşkun Çelik ağabey gibi düşünüyorum...

Rijkaard'ı ileri geri konuşarak, saçma sapan yorumlarla eleştirenler var elbet (başta Hıncal Uluç) ama destek olan, "bir bildiği vardır" diyen de var. Her şey bir kenara Galatasaray taraftarı adamı benimsemiş durumda ve ciddi bir şekilde laf söyletmiyor. En önemlisi olan da budur bana kalırsa...

Zenana dedi ki...

olay "vay be rijkaard'ı eleştirebiyorum" hevesinden ve ego tatmininden.