4 Şubat 2010 Perşembe

SEFERİ WNBA

















Yukarıdaki harita WNBA oyuncularının sezon boşluğunda, Avrupa, Asya ve Avusturalya'da nerelerde oynadıklarını gösteriyor.

Detaylara ve oyuncuların hangi takımda oynadıklarına buradan ulaşmak mümkün.

Dikkat buyurulduğu zaman görülüyor ki bizim memleket Rusya'dan sonra hemen hemen en iyi yabancıları barındıran ülke. Peki ilgili federasyonun bu durumdan faydalanma vaziyeti nedir? Saldım çayıra, mevlam kayıra.. Ama doğru ya, daha mühim işler var, Tanjeviç'i Fenerbahçe'ye kakalamak gibi.. Genel anlamda basketbol camiası için de aynı şeyi söylemek mümkün ama özelde kız basketbol tarafı daha bir kendi çalıp, kendi oynuyor gibi. Ha arada bir yasak savma kabilinden All-Star oluyor, janjanlı formalarla falan, o ayrı

by Canarino

2 yorum:

Sarp dedi ki...

Ne yazık ki, ülkemizde kadın (ben bu konuda da hassasım, bayan basketbolu nedir anlamak mümkün değil) basketbolu magazin haberleri dışında kendine pek yer bulamıyor. Halbuki, ligimiz üç büyükler dışındaki takımların da daha ciddi bütçelerle işin içine girmesinden sonra birçok ünlü oyuncuyu barındırıyor.

Rusya liginde tepedeki iki takım UMMC ve Spartak haricindeki kadrolarda aslında çok ünlü oyuncular yok denilebilir. Diğer iki takım ise çok ciddi bütçelerle mücadele ettiğinden gerçek anlamıyla yıldızlar topluluğu olmuş durumda zaten.

Z
Bizim ülkemizdeki bir diğer sorun da bütçelerin doğru ellere teslim edilememesi, doğru planlamalar yapılamaması. Baktığımızda Fenerbahçe ve benim de taraftarı olduğum Galatasaray Ateş ve Kalaycıoğlu (bilmem kaç kupası var diye savunmak isteyenler olabilir; ama gerek Fenerbahçe'de gerek Galatasaray da oynattığı basketbol ortada, ayrıca Türkiye'de kazandığı kupalarda karşı takımlardan çok daha ciddi bütçelerle çalıştığını hatırlatmak lazım) gibi coachlarla çalışmak yerine, doğru isimlere bütçelerini emanet etseler muhtemelen Final-Four kovalıyor olurlardı; ama Galatasaray gruplarda kötü performans göstererek UMMC'yle eşleşti, Fenerbahçe'de Taranto'yu geçse dahi Spartak'la eşleşecek.

Umarım gerek yazıda bahsedilen tanıtım gerek yapılanma konusunda gelecekte ilerleme kaydedilir; ama iş biraz da toplumun kadınlara genel bakış açısında bitiyor sanki.

Barakuda dedi ki...

biraz kilşe olacak ama: "bizden olmaz".. olmaz yani işte yok.. ne zaman uzun uzadıya bir düşünmeye çalışsam, umut kırıntıları arasam acı gerçekler yüzümde patlıyor..

evet en kaliteli yabancılar rusya'dan sonra bizde.. ve arada çok da fark kalmadı artık.. ama biz bunu ne derece kullanabiliyoruz peki..? en yakın örnek işte galatasaray.. geçen sene yakalanan mütihş ivmeyle beraber eurocup kazanıldı.. fakat takım bu sene yerlerde.. belki istatistikler aşırı bir rezillik olduğunu söylemiyor olabilir.. ancak işleyişten ve yaşananlardan birazcık haberdar olanlar bu takımdan bu sene hiçbirşey beklenmemesi gerektiğini de göreceklerdir.. iş her zaman olduğu gibi beyinde bitiyor..

şey geldi aklıma şimdi.. galatasaray'ın son 3 senesinde inanılmaz işler yapmış wnba'in en başarılı isimlerinden sophia young euroleague allstar ilkbeşinde mevcut, fakat tbbl allstar'ında yok..

neden? niye? nasıl? vs.. soru çok cevap yok.. bu sadece bir örnekti..