5 Şubat 2010 Cuma

TRİBÜNDEN İNSAN MANZARALARI - "BEN GELDİM GOL OLDU'CULAR"



Alemlerin olayları en yakından takip eden blogu Flying Dutchman yine boş durmadı ve sizler için gözledi. Yıllardır gizlenen, kendimizden bile saklanan, görülüp iğrenilse bile görmezden gelinen, en yakınınız yaptığında sadece "ehe" tebessümü verilip geçiştirilen hareketleri sizler için ezberledi. E birisi de zaten buna dur demeliydi. Ya da durmasa da mı acaba? Durmasın devam etsin, bunlarla sürsün her şey, biz sadece işaret edelim. Futbol sadece sahada oynanan oyun olmasın bu yüzden. (Nerdesin ulan sen diye soranınız varsa sormasın. Vardır bir sebebi deyin, hoşgörün. Ya da en iyisi Varol'la röportaj yapın, o anlatsın.)

Efendim, gelelim ilk karakterimize. Şimdi Fırat Bey'in meşhur tarihte dün bu vakitler'inin diliyle anlatsa gönül rahatlığıyla ilk olarak kuzey dakota'da görüldüğü iddia edilebilecek bu insan tipi, gerçekten dünyanın her yerinde var mıdır bilmem. Ama haydi hepimiz kendimize itiraf edelim, günün birinde hepimiz prim yapmak için "ulan ben geldim gol oldu haaa, peygamber (kavga çıkarmayın aranızda, sessiz sessiz oturun) ayağı var bende" den faydalanmışsınızdır. İsviçreli bilimadamlarının yaptığı bir araştırmayla size yanıt vermek istiyorum ey durumdan faydalanmakta üstüne olmayan blog okuyucuları! Siz gelince gol olmayan maçların gol olanlara oranı 10'da 1 olarak tespit edilmiş. Yo yo karşıma geçip İsviçre ligindeki gol sayısının azlığından dem vurmayın. Sonuç ortada. Kolpacıların şahı Murphy'nin kanun diye önümüze koyduğu saçmalıklardan oluyor bunlar hep, biliyorum ben. Siz gelince gol falan olmuyor, yok öyle bir şey. Olası varmış arkadaşım. Bir kere tesadüfen siz geldiğinizde gol olunca bir havalara girmeler, bir şekiller.

Bugüne kadar binlerce, milyonlarca saf futbolseveri, izleyeni kandırdınız. Buna daha fazla izin veremezdik. Biz üzerimize düşeni yaptık, şimdi görev, yıllardır sizi "ehe ehe evet abi" diye tasdikleyen yandaşlarınızda! Uyanın!!!

by tunchay

3 yorum:

Eddie dedi ki...

Çok başarılı bir yaklaşım olmuş. Bilhassa tezin bilimsel olarak da desteklenmesi yerinde gerçekten, tebrik ediyorum.

Fakat bir de şu var -ki ben o gruba girdiğime artık eminim, istatistiksel hesaplamalar da yaptım bu konuda:

"Ulan ben staddan çıktım gol attık haaa!"

Gerçekten çok acı bir durum. Zira bir kaç kez başınıza geldiği zaman takım içerde son dakikalara berabere ya da bir farkla geride girdiğinde hayatınızın arka planında bir anda "should I stay or should I go" çalmaya başlıyor. Hiç hoş değil. :)

mooke dedi ki...

ben bunun disinda ozellikle migrosta bulunan bir taraftar grubunun incelenmesini istiyorum.bu grup son yıllarda gfb,kfy,ck falan dinlememistir statta soz sahibidir.
aziz yildirimdan destek aldigindan supheleniorum soyleki bu grup maca birini (cocuklarini,akrabasini,uzaktan arkadasini vs. vs.) getiren amcalardan olusur.bu grubu tanimak icin mactan once ve devre arasinda yaptiklari ilginc danslar belirgin olabilecegi gibi surekli yanindakilere bende cahilim ama dur bi anlatiim halleri vardir.
Stadi suzup nerden baksan 40bin kisi var deyip isin matematigine girdikleri gibi gs bjk maci disindaysa yav bizim takim bunlari takmio kucuk takim bunlar gibi felsefik yaklasimlarida vardir.tek katildiklari tezahurat "yuru be oglum" olan bu curva amca grubu yapilan tezahuratlardada bakip alkislar etrafini suzer cekirdek citler rakip taraftara bakip ne bagiriolar arkadas der.
cok var bunlardan ya icimde bi dertti valla bi resim aldi beni nerelere goturdu

varol döken dedi ki...

diyarbakır maçına gitmedim de ne oldu?

tuncay, fena intikamlar geliyor tuncayyyy!