30 Mart 2010 Salı

12 GÜNLÜK SIRAT KÖPRÜSÜ

















Bu akşam Allianz Arena'daki Bayern Munich-Manchester United maçıyla başlamak üzere, teknik direktörlük kariyerinin en kritik dönemlerinden birisini yaşayacak Louis van Gaal önümüzdeki 12 günde. Çok kötü başlayan ve Van Gaal'in bile kendi koltuğundan şüphe eder hale geldiği ardından raya oturan bir sezon, 3 kupayla muhteşem bir şekilde de bitebilir, Van Gaal bu 12 günün sonunda elinde sadece Almanya Kupası finaliyle de kalabilir. Bu akşam Manchester United'ı konuk ediyor Bavyera Aslanı. Ardından hafta sonu cumartesi günü lider Schalke 04 deplasmanına gidiyor. Kaybetmesi halinde Schalke'nin 5 puan gerisine düşecek. Kazanırsa son 5 hafta ortalık toz duman olur. Ardından çarşamba günü Old Trafford'a gidiyor Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşına. Oradan sonra sırat köprüsü bitiyor mu? Hayır. Cumartesi günü Bayer Leverkusen deplasmanında bu 12 günlük fikstürü bitiriyor. En kötü senaryo Manchester United'a elenerek Avrupa defterini kapatması ve ligde şampiyonluktan kopup ve hatta Leverkusen'in arkasında üçüncülüğe düşmesi. En iyi senaryo Barcelona ile beraber Şampiyonlar Ligi'nin en güçlü adaylarından birisi Kırmızı Şeytanlar'ı kupanın dışına itmesi, ligde de Schalke ve Leverkusen'i tokatlayıp zirveye oturması. Açıkçası her şeyin olabileceği bir 12 gün bu. Ben serinin sonunda şimdikinden daha kötü durumda olacaklarını düşünüyorum. Bu akşamki maçta yapacakları başlangıç çok önemli. 15 yıl önce hocası olduğu ve beraber Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandığı Van der Sar'ı mağlup etmeye çalışacak öğrencileri.

Bugüne kadar 2 takım Avrupa kupalarında 7 kez karşı karşıya geldi. 4 beraberlik, 2 Bayern galibiyeti ve sadece 1 Mancunian zaferi var. Ama ne zafer! 1998-99 Şampiyonlar Ligi finali ve Solskjaer desek gerisini anlatmaya sanırız gerek yok.

3 yorum:

Gwain dedi ki...

Bandırmasporumuzun pazar günü gittiği Balıkesir deplasmanı dönüşünde, trafik terörüne Damla, Buket ve Kadir Emre isimli arkadaşlarımızı kurban verdik, 3 arkadaşımız da yaşam mücadelesine devam etmekte. Tüm futbol ve tribün camiamızın başı sağolsun, Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın.

Adsız dedi ki...

Ligde ve kupada bir şeyler yapabilirler.Ama ben Man.U. deplasmanında ne olacağından şüpheliyim.

Adsız dedi ki...

Bence 12 GÜNLÜK SIRAT KÖPRÜSÜ den alnının akıyla çıkan Bayern Munich için bi yazı yazmak gerekir!