12 Mart 2010 Cuma

AHA KAFASI YARILDI
























Güm Güm Güm Rory Delap yazısında, Rory Delap'ın taç atışlarını ayrıntılı biçimde masaya yatırmıştık. O günden bu yana Stoke City, onun taçları sayesinde sayısz gol kazandı. Kimi ceza sahasının içine bomba gibi düşüp kaos yarattı kimisi de doğrudan asist olarak haneye yazıldı. Neredeyse her takım bu taçlardan nasibini aldı. Burnley çarşamba günü Stoke City ile kendi evlerinde oynayacağı maçta, bu taçları durdurmak için bambaşka bir tedbir aldı. Reklam panolarını sahaya yaklaştırdılar, böylece Delap'ın gerilme mesafesini azaltmaya uğraştılar. Ama hiçbir işe yaramadı, Delap Tuncay'ın golü öncesi kullandığı taç atışı ile Stoke City'nin attığı golde büyük pay sahibi oldu. Toplamda 10. asistiydi Tuncay'a attırdığı gol. Burnley hocası Brian Laws'un planı da boşa gitmiş oldu. Stoke menajeri Tony Pulis maçtan sonra "onu durdurmak için her şeyi yaptılar ama eski bir sırıkçı olmasının da avantajıyla, Rory durdurmak imkansız, benim içni golün nereden geldiği önemli değil, gol olduğu sürece" demiş. Aşağıda onun taçlarından bir derleme var. Videoda, bu taçlardan canı yanmış teknik adam ve futbolcuların demeçlerine de yer verilmiş ara ara.

4 yorum:

scugnizzi dedi ki...

ben mutlu topçu'yla konuşmuştum, delap taç atmayı ondan öğrenmiş. ne derece doğru bilemiyorum. :)

Dejan dedi ki...

Ya bi de bu Delap estetik falan mı oldu, eskiden kepçe kulaklıydı bu :)Yada Panini stickerların azizliğine uğradık, maçlarda da dikkat etmedik :)

SuMMaNuS dedi ki...

Bir ben mi nefret ediyorum bu adamdan? Bu sezon 2-3 kere Stoke maçını izlemeyi denedim, sırf Tuncay oynuyor diye. Abartmıyorum, maçın yarısı taç atışlarıyla geçiyor. Rakip yarı cezasahasında taç olduğunda anında Delap'i gönderiyorlar. Tamam birkaç tane atarsın ama bir maçta en az 20-25 kere olunca maçın hiçbir anlamı kalmıyor.

yurdum insanı dedi ki...

hep kaleciler için denir ya iyi bir kaleci sezonda 9-10 puan mahsuben + katkı yapar diye. delap' ın da sezon sonunda sırf oyunun kilitlendiği anlarda attığı taçlarla aşağı yukarı bu kadar katkısı olmuş olacak. stoke gibi düz takımlar için önemli bir faktör