15 Mart 2010 Pazartesi

ALMANYA'NİN ORTASİ BURASİ






















Futbol bu diyoruz hep, dün yok bu sporda. Bundan 1 sene önce bugünlerde, başkent takımı Hertha Berlin 78 yıl sonra Bundesliga şampiyonu olabilmenin hesaplarını yapıyordu. Yarışın içindeydiler. Voronin ve Pantelic'in forvet partnerliği tıkır tıkır işliyordu. O zamanlar ayrıntılı incelemiştik bu performansı. Aradan 12 ay geçti sadece. Hertha şimdi kümede nasıl kalırım diye düşünüyor. Yok, düzeltelim, kümede nasıl kalırım değil, son sıradan ve taraftarların gazabından nasıl kurtulurum hesabı yapıyorlar. Ligde son 8 maçta sadece 1 galibiyetleri var. Zaten sezon boyunca da 2 kez kazanabildiler. 22 golle ligin en az gol atan 2 takımından biri durumundalar. Küme düşme hattının bir üstü olan 15. sıraya 9 puan uzaklar. 17. Freiburg ile de 5 puan farkları var ki zaten son 8 maçta aldıkları tek galibiyet onlara karşı.







































Hafta sonu düşme mücadelesinde doğrudan rakipleri olan Nurnberg onları Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda mağlup etti. Angelos Charisteas'ın durumu 2-1'e getiren golü ile beraber "Absteiger" (Loser-Ezik diyebiliriz) diye pankart açan Berlinliler artık yeter deyip sahaya indiler. Yedek kulübeleri ve stadyum içindeki birçok şeyi tahrip ettiler. Maç sonrası, cumartesi akşamı, Berlin'deki bir Fans-Store'a saldırı düzenlendi. Polis, sahaya giren taraftarlar hakkında 26 ayrı suçtan soruşturma başlattı. Eski futbolcu yeni Genel Direktör Michael Preetz, yaşlı gözlerle izledi tabloyu. Takım bu uçurumdan nasıl çıkacak meşhul. Önümüzdeki 2 hafta Wolfsburg deplasmanı ve Borussia Dortmund maçları var.







































Bugün takım Berlin polisinin eskortuyla antrenmana çıkabildi. Sahaya giren taraftarlara ömür boyu, yurt çapında stadyumlardan men cezası gelmesi bekleniyor.





4 yorum:

Adsız dedi ki...

sadece biz de olmuyor demek böyle olaylar.Avrupa'nın göbeğinde de karşılaşabiliyoruz.

outlaw dedi ki...

nurnberg degil, nürnberg, ü'lerimizi koy, üzülüyoruz, aliniyoruz dutchman!

outlaw dedi ki...

ha bir de "absteiger" küme düşen demek...

baldur dedi ki...

iyi olmuş, ben de statta olsam ben de girerdim, her hafta hertha berlin'e çifte şans oynuyorum, adamlar evlerinde 1-0'dan maçı veriyor. bir de hertha berlin taraftarı olduğunuzu düşünün, adamlara hak vermemek elde değil.

o değil de klişe timinden biri gene sadece bizde olmuyor avrupa'da oluyor diye yorum yapmış, çok düşünmüş mü acaba bu yorumu? ya da bunu söyleyince ne oldu, ne değişti?