10 Mart 2010 Çarşamba

LUNAPARKÇILARIN JETONU BİTTİ

















Milan'a Manchester United karşısında hiç şans vermediğim için gecenin Bernabeu'daki mücadelesini seçtim. Zira kendi evinde Şampiyonlar Ligi finali oynayıp, kupayı kaldırma hayalindeki Real Madrid, 1-0'ı geri döndürmeye uğraşacaktı. Belirtelim, üzerine çok fazla şey söylenmeyecek bir Şampiyonlar Ligi maçı daha. Rakip sahada gol atamadan kaybettiğiniz 2 ayaklı mücadelelerde kendi sahanızda gol atarak başlamak, skor ne olursa olsun psikolojik olarak durumu eşitlemişsiniz anlamına gelir çoğu zaman. Real üstelik skoru da eşitledi zira ilk maçı 1-0 kaybetmişlerdi. Önlerinde 84 dakika vardı ama özellikle Higuain'in berbat ötesi futboluna esir oldular. Arjantinli, kötü şut seçimleri, kötü boş koşular ve kötü vuruşlarla dolu performansını oyundan çıkarak süsledi. Olympique Lyon'un Real defansında boşluk aradığı çok belliydi ilk yarının ortasından itibaren. Özellikle ikinci yarının ilk 15 dakikasındaki müthiş tempoya, Real'in pazar gününden getirdiği Sevilla maçı yorgunluğu da eklenince, Lyon son 20 dakikaya daha dinç girdi. Claude Puel, menajerlik oyunlarının prensi Kallström'ü sahaya gönderip 19'luk Miralem Pjanic'i hafiften ileriye çektikten birkaç dakika sonra da kendilerine turu getiren golü attılar. Golden sonra Kaka'nın oyundan çıkıp, Higuain'in kalmasını Pellegrini de dahil kimse izah edemez büyük ihtimalle. Maçın bitiş düdüğü çaldığında hafızamda Cesar Delgado ve Sergio Ramos maç boyunca kıyasıya çarpışmaları, Delgado'nun Lyon'un en iyi adamı olduğu ve Fransızların son 3 dakikada, kendilerini salmaları yüzünden kaçırdığı 2 akıllara zarar gol kaldı.

Günümüz futbolunun en sansasyonel 2 transferini yapıp üzerine bir de Xabi Alonso ile Benzema'yı ekleyen takım, bırakın şampiyonlukları, ligi de Barcelona'ya kaptırırsa sezonu kupasız kapatacak. Real Madrid'de, böyle bir takıma tek bir kupa kazandıramazsan eğer, adın Pellegrini değil Bill Shankly olsa seni orada tutmazlar. Pellegrini'yi de tutmayacaklar tabii. Dünya Kupası'ndaki olası bir milli takım başarısızlığı halinde Vicente Del Bosque'ye Madrid yolları görülebilir. Bu tür yıldızlar topluluğu bir takımı adam gibi idare edebilen son Real Madrid hocası hala o unutmamak lazım. Gecenin sonunda, başta şans vermediğim Milan'ın akibetine şöyle bir göz attım. Doğru seçim yapmışım...

17 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Higuain hakkında o kadar konuşulunca nazar değdi tabi. Bu Lyon'un Real Madrid şansından Galatasaray'a istiyorum Fener için :)

Pellegrini'ye yazık olacak oysa ki iyi teknik direktör. Pehh favorim elendi, hüzün çöktü.

Mete dedi ki...

yuh be bu ne hız yemeyip içmeyip yetiştirmişsin yorumu valla helal olsun..

Adsız dedi ki...

sırf şu gece yüzünden higuain e tekmeyi acımadan vurmak lazım. sevilla karşısında da sıçmıştı bugün tüy dikti. tanrılar kurban istiyorsa kafası kesilmesi gereken takıma bu tempoyu kazandıran hoca değil topu kaleye sokma özürlüsü forvetler olmalıdır.. ilk yarıda kopacak tur ne hale geldi. lig önemsiz, sezon bitti.

Unknown dedi ki...

milan 180 dakikanın 135 inde daha iyi olan taraftı bence. geçen seneki barca-chelsea eşleşmesini hatırlattı biraz, milan barca kadar güçlü -ya da barcaya yakın- olamayınca yazık ki ortaya 7-2 lik bir skor çıktı.

alessandro del piero dedi ki...

hahaha nasıl yorumdur yahu, milan 135 dakika daha iyiymiş.. abi rüyanızda gördüklerinizden bizim haberimiz yok yalnız, önce bir bilgilendirme yapın o konuda..

ha gerçek hayatta oynanan maçlara bakarsak man utd'ın karşısında milan değil fenerbahçe olsaydı bu kadar ezilmezdi muhtemelen, milan yatsın kalksın roma'nın 7-1'lik efsanevi rekorunu kıramadığına dua etsin. ki maç sonunda milanlı futbolcuların yüzünde bu duruma düşmemenin şükrünü sergileme ifadesini görmedim değil..

lionel dedi ki...

milan ne 100ü ne 135 i açıkçası 4 le kaldıkları için mutlu olmalılar.maçı star verdiği için zorunlu olarak bu maçı izledik. ilk 5 dakka itibariyle tur değil fark gelmesi çok olağandı.
milan ın savunma oyunculularını üstüste koysak acaba bir vidic ya da ferdinand eder mi.koskoca milan ne hallerde yazık.

Majesty dedi ki...

Ülkemiz İspanya'daki Real-Barça çekişmesi Avrupa kupası maçlarından sonra laf atmaya kadar gitti. Bunun üzerine bir yazı olabilir içimizi dökelim :) Olay futbolseverlikten çıktı garip bir Katalan-İspanyol muhabbetine döndü, twitter ve blogspot geçirmelerden geçilmiyor.

Adsız dedi ki...

real'e her şeyin para olmadığı öğretti Lyon.Bu arada İtalya ve İspanya Liginin kalitesindeki düşüş bu sonuçlara zemin hazırlamıştır. Bence real ligi alacak.Barca'da form düşüklüğü var.İspanya'da kaliteli ve sert takım az.

admin dedi ki...

Milan ayağında arada sırada top tuttu ama artık yaratıcı oyuncuları yok, Pirlo eskisi gibi değil. Milan çok değişmiş.

http://zarifhareketler.blogspot.com/2010/03/manchester-united-4-0-milan.html

Adsız dedi ki...

reali iyi üfledik be. artiz ronaldo da gitsin liginde oynasın o tiple. itici.

Adsız dedi ki...

Milana olan nefretim gitgide acıma duygusuna dönüyor.Koskoca milanın şu hallere düşeceğini 2000lerin başında söyleseler kimse inanmazdı herhalde.çok çok büyük bir revizyona ihtiyaçları var.bu takımın rahat 10 futbolcuya ihtiyacı var.

Majesty dedi ki...

Futbolda nefret bJK-FB-GS eksenini bıraktım, Türkiye'yi de aşıyor artık. İlginç!

Milan hala büyük kulüp, akıllı bir yönetim ile 2-3 sene içinde toparlanır. Ölüsü ŞL gruplarını geçebilen bir takım sonuçta, dünkü maç özelinde onurları kırılmış olsa da hala üst sınıf takımlar arasında.

Şimdi x bir futbol yorumcusu olsa, e tabi, Milan'ın forması ŞL gruplarını geçer falan der. Öyle mi acaba? :)

Adsız dedi ki...

her şeyin bokunu çıkarmayı kendine görev edinmiştir türk milleti.. ama bu derece çakma katalan olacaklarını kimse tahmin edemezdi. o kadar iticiler ki hıncal uluç bile daha sempatik. bütün muhabbetin tadını kaçıran da onlar. dutchman bile lunapark geyiği yapıyor.

Flying Dutchman dedi ki...

ben eskiden beri real'e lunapark takimi derim de siz niye gerildiniz onu anlamadim dostlar...estebanla jorge bugun sabah ise gittiklerinde bu kadar gerilmediler

sakin :)

ahmet serdar dedi ki...

"yapmayın arkadaşlar bence bütün ispanya halkı olarak üzülmeliyiz." :))
bu nedir yahu. yani bi futbol maçı taraf olmadan keyifle seyredilemiyor mu ?

tunchay dedi ki...

ulan bernabeu'da, madrid'i izlemek, ya da bileti madridlilere 2000 avrodan okutmak vardı ama kısmet degilmis.

hele simdi barcelona finale falan cıkarsa, madrid'de ic savasin icinde kalacagiz besbelli. barcelonalılar madrid'e metrobüsle gidiyorlarmış!

Majesty dedi ki...

Sevgili sayın FD :) Buradaki lunapark kelimesine gerilmedim, fakat biraz twitter biraz blog gezen biri olarak, Barca-Real olayının bokunun çıktığını düşünüyorum.

Katalanca kursu açsam, parayı kırarım valla