10 Mart 2010 Çarşamba

MAKSAT MÜZE DOLSUN
















Portsmouth'un halini biliyorsunuz. Maddi kriz ve beraberinde gelen sportif başarısızlıklar kulübü Premier Lig'in son sırasına attı kısa sürede. Şubat ayının sonunda ise bu gidiş, Premier Ligtarihinde ilk kez bir kulübün iflas etmesine ve kayyuma devredilmesini getirdi. Konuyla ilgili Noat SamisA'nın kapsamlı bir yazısı için buradan buyurun. Ancak takım hem kasada hem sahada yokları oynarken, FA Cup'ta yoluna devam ediyor. Yarı finale yükseldiler geçtiğimiz hafta sonu. Yarı finale gelirken Coventry City'i deplasmanda 2-1, Sunderland'i kendi evlerinde 2-1, Southampton'ı deplamanda 4-1 ve son olarak çeyrek finalde Birmingham City'i kendi evlerinde 2-0'la geçtiler. Yarı finalde karşılarında bir Londra takımı olacak. Fulham ya da Tottenham Hotspur. 24 martta White Hart Lane'de karşı karşıya gelecek bu iki takım. Yarı finalin diğer ayağı ise Aston Villa ile Chelsea arasında. Bu 2 maç, 10 ve 11 nisan tarihlerinde Wembley'de oynanacak ve 15 mayıstaki finalin takımları belirlenecek. FA Cup'ı kazanan takım, İngiltere'yi Avrupa Ligi'nde mücadele ediyor biliyorsunuz. Portsmouth'un da bu haliyle İngilizileri gelecek sezon Avrupa Ligi'nde temsil etme şansı vardı. Hem de çok fazla vardı. Sebebi şu. Bunun için finale çıkmaları yeterli olacaktı büyük ihtimalle. Zira finale çıkarlarsa, ya Aston Villa ya da Chelsea ile oynayacaklar ve bu 2 takım da ligdeki sıralamaları sebebiyle Avrupa kupası biletini alacaklar. O halde FA Cup kontenjanı, finali oynayan takıma kaydırılacaktı ve Portsmouth'un Fulham-Tottenham maçının galibini geçmesi yetecekti.

Ancak Pompey taraftarlarının Avrupa hayali suya düştü. FA, Portsmouth'un rezil maddi durumu sebebiyle, yukarıda anlattığımız gibi bir durum gerçekleşirse, kontenjanın FA Cup finalistine değil, lig yedincisine verileceğini duyurdu. Zaten kulüp, gelecek yılki UEFA müsabakalarına katılmak için yapması gereken başvuruyu 1 Marta kadar yapamadı. Portsmouth bu durumda UEFA yarışmalarına katılmak içni geçerli lisansı alamayacak. Peki Portsmouth kupayı kazanırsa ne olacak? Final oynamayı anlarım ama resmen kupayı kazanmış bir takımı uluslararası müsabaka hakkından men etmekle karşı karşıya kalacağız.

1 yorum:

lkrsdn dedi ki...

Avrupa'nın başka liglerinde katılma hakkı elde etmesine rağmen katılamayan takımlar oldu daha önce. Örneğin 2007-2008 İrlanda Şampiyonu FC Shelbourne şampiyon olmasına rağmen lisans verilmediğinden CL elemelerine alınmadı. Ancak ilk defa büyük bir ligden böyle bir olay olacak.