25 Mart 2010 Perşembe

MIODRAG YESIC

















Geçen hafta Canarino hem blogunda yazdı, hem de özelden haber verdi. Miodrag Yesic isminin, Fenerbahçeli taraftarların gönlünde ayrı bir yeri vardır. Rıdvan Dilmen'in hayatındaki en iyi dostunu buz torbası, kum torbası ve ağrı haline getiren süreci başlatan adamdır Yesic. Partizan'da 9 sezon futbol oynadıktan sonra 27 yaşında Altay'a gelmiş ve 4 sezon oynadığı Altay'da frikik ve penaltıları da kullanmasından mütevellit 60'dan fazla gole imzasını koymuştur. Altay'a gelmiş en iyi yabancılardan birisi olarak bilinen Sırp oyuncu Trabzon'da oynadığı 1 sezon içerisinde, Türk futbol tarihini değiştiren işlerden birisini yaparak Rıdvan Dilmen'i sakatlamış, Dilmen o günden sonra bir daha iflah olmamıştır. Maçın ardından milliyet gazetesinin spor sayfasındaki fotoğraf yukarıda. Gördüğünüz gibi şöyle yazıyor: "Rıdvan 15 gün yok"....Bir ömür boyu olmayacaktır belki de Şeytan. İslam Çupi maç yazısında Yesiç için "sen bir futbol kasabı ve insanlık dışı yaratıksın, bu futbol PKK'lığı sona ermeli" şeklinde ifadeler kullanmıştır. Yesic kamuoyundan büyük tepki görmüş, Türkiye'den ayrılmayı kafasına koymuş ve sezon sonu Partizan Belgrad'a geri dönmüş, ancak 1 seen sonra yine Altay'a transfer olarak futbolu bırada bırakmıştır. Teknik direktörlük kariyeri ise 15'in üstünde takımla dolu. CSKA Sofya ile 2004-05 sezonunda şampiyonluk yaşamış. Bugün Libya Ligi'nde en yakın rakibinin 11 puan önünde olan, Trablus'un Al-Ittihad takımının başında. Dünya üzerinde bir ülke dışında herkes onu futbol adamlığıyla hatırlayabilir ama Türkiye'de sadece bir sebeple hatırlanacaktır.

Bu arada belirtelim, genelde rastladığımız yanlış bir bilgidir. Yesiç, Trabzonspor'un 3-2 kazandığı o meşhur maçta Rıdvan Dilmen'in ayağını kırmamış dizinden çok ciddi şekilde sakatlamış ve menisküs yırtığına sebep olmuştur. Öyle ki Dilmen'in sağ bacağının dizden aşağısı tamamen sarılarak hastaneye kaldırılmıştır.

2 yorum:

Muratonovic dedi ki...

Ben Libya'dayim, Fener'li arkadaslarin selamini iletirim kendisine ilk gorudgum zaman :)

gioberg dedi ki...

"imparator yesiç, imparator!"
Çocukluğumdan bugüne kadar unutamadığım tezahüratlardandır. Fenerliler ne kadar nefret etseler (haklı olarak9 biz Altay'lılar o kadar severedik Yesiç'i.