25 Mart 2010 Perşembe

TAKIMI LİGDEN ÇEKEREM HAAA



Komşu Bulgaristan'da son haftalarda Türkiye'yle çok benzeşen hadiseler olmaya başladı. Zaten aynı coğrafyanın insanlarının olaylar karşısında tepkilerinin birbirinden çok farklı olması beklenemez ama son 2 haftadır yaşanan bazı olaylar birbirine paralel gitmeye başladı. CSKA lider Litex'in maç fazlasıyla 3 puan gerisinde üçüncü sırada. Ezeli rakibi Levski ise 4 puan geride dörüncü sırada yer buluyor kendisine. İkinci sırada ise Lokomotiv Sofia var. İlk iki sıradaki 2 takımdan Litex son şampiyonluğunu 11, Lokomotiv Sofia 32 yıl önce elde etti. Ve rakipleri bu hasreti bitirmeleri yönünde onlara yardımcı oluyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu CSKA, küme düşme hattındaki PFC Lokomotiv Mezdra deplasmanındaydı. 61. dakikada, Mezdra'nın Suriyeli futbolcusu Ismail Isa Mustafa takımını 1-0 öne geçirince, CSKA'lı taraftarlar "yok bu iş burada oturarak olmayacak" diyerek 5.000 kişilik Lokomotiv Stadyumu'nun çimlerine indiler. Önce hakem ve rakip futbolculara niyetlendiler, oradan iş çıkmayınca Mezdra halkına saldırdılar. İstilanın geniş özeti yukarıda. Hakem ve futbolcular bir daha sahaya çıkamadılar tabii. Maç tatil oldu. Bulgaristan Futbol Federasyonu dün maçın skorunu Lokomotiv Mezdra lehine 4-0 olarak tescil ettiği gibi CSKA'ya da 3 maçı tarafsız sahada oynama cezası verdi. Yani aslında ucuz kurtuldular. Peki bunun üzerine CSKA başkanı Dimitar Borisov ne yaptı? Çok şükür demek yerine, basının önüne çıkıp "bir kulübe böyle zulüm yapılmaz, bugüne kadar hep anlayışlı olduk ama artık sabrımız taştı, böyle giderse takımı ligden çekmeyi ciddi ciddi düşüneceğim, herkes aklını başına alsın" diye üstü kapalı bir tehdit savurdu. Bu arada Romen teknik direktör Ioan Andone de başkana istifasını vermiş, bu kararın arkasında da taraftar tehditi olduğu sanılıyor.

Ben her şeyi anladım da, Lokomotiv Mezdra'ya verilen 1 maçı seyircisiz oynama cezasını anlamadım. Tamam stadyumda yeterli güvenlik görevlisi bulunmadığı için bu cezayı kesmişler ama neden CSKA 3 iç saha maçını tarafsız saha da olsa, sahaya atlayan taraftarların önünde oynuyorken, zavallım Mezdra halkı maça gidemeyecek onu çözemedim. Ulusoy İstifa...

6 yorum:

Besimi dedi ki...

Bu video haberlerde şok, olay şeklinde lanse edildi Bulgar medyasında. İzledim, hiç de öyle şokluk olaylık bir durumu da yok. Top kalitesizliği, seviye sorunu, futbol federasyonunun rüşvet altyapısı... Ulusoy gelsin adam etsin derim ))

GK dedi ki...

Bakalım Bulgar federasyonu da bizim federasyon gibi "Kovmirem lo kovmirem" mi diyecek.

varol döken dedi ki...

komşu bulgaristan'ı geçtim komşu yunanistan'da yazarınız var biz hala pana-olimpikaos paok-aek maçlarının sadece skorunu biliyoruz!

bana bu bloga çalışkan blog yazarları transfer ettirmek zorunda bırakmayın!

varol döken dedi ki...

bence olay büyük şok... 5.000'e 5.000 meydan savaşı çıkmadığı mucize...

5.000 kişi peşimden koşsa soyunma odasına değil camiye kaçarım!

yusufgs dedi ki...

Oncelikle golu atan hemserim Ismail Isayi kutluyorum.Birde bir duzeltme yapayim Ismail Suriyeli deyildir TÜRK'tür.Wikideki bilgi yanlis, hatta babasi Targovishte(Eski Cuma) koylerinin birinde muhtar.

ocsb dedi ki...

Cska'lılar 200-300 kişi ile gider yapmışlar. Mezdra'da çekirdekçi tayfa bile yokmuş. Bir tek kırmızılı arkadaşa helal. Düşer tabi bu takım.