7 Nisan 2010 Çarşamba

DE PFAFFS: BELÇİKA'YI ESİR ALAN HİPERAKTİF BİR AİLE



















Ozzy Osbourne'un MTV ekranlarında düştüğü durumu biliyorsunuz. Zamanında aynı yola baş koyduğu Ronnie James Dio, kazara adamı televizyonda görünce "beheey Ozzy neydin ne oldun, medya maymununa döndün" diye içinden geçiriyordur. Buna benzer bir hadiseyi anlatacağız bugün dw. Jean-Marie Pfaff Belçika futbol tarihinin en önemli oyuncularından birisidir. 1973 yılında Beveren'de başladığı kariyerinde 1 Belçika Ligi, 1982-88 arasında 6 yıl oynadığı Bayern Munich ile 3 Bundesliga şampiyonluğu vardır. 1980-86 arasında Belçika milli takımının da 1 numaralı kalecisi olan Pfaff 1980 Avrupa Şampiyonası'nda ikinci, 1986 Dünya Kupası'nda dördüncü olan takımın kalesini koruyordu. Bayern Munich'den 36 yaşında ayrılıp Lierse kulübünde futbol oynadı. Daha sonra da Trabzonspor'un bugüne kadar uzanan Belçika bağlantısını ilk başlatan adamlardan birisi oldu ve kariyerinde ilk kez yurt dışına çıkan , kendisiyle daha önce Beveren'de çalışmış ve şampiyonluk yaşamış Urbain Braems ile beraber Trabzon'un yolunu tuttu. Ancak iki Belçikalı Türkiye'de başarılı olamadılar ve takım ligi üçüncü bitirdi (Braems'in 1991'de tekrar Trabzon'a gelip Türkiye Kupası'nı kaldırmışlığı var). Belçikalı kaleci Trabzon macerasından sonra futbolu bıraktı.

2002 yılında Belçika televizyonlarından VTM, D Pfaffs adında bir reality şova başladı. Konu basitti. Aynen The Osbournes formatında Jean-Marie Pfaff'ın aile hayatını aktaran bu şov 8 yıldır devam ediyor. Programın Hollanda'da yayın haklarını RTL televizyonu bulunduruyor ve aile üyeleri Hollandaca konuşmalarına rağmen, zaman zaman anlaşılması zor Flaman aksanının anlaşılması için Hollandaca altyazı kullanılıyor. Program tam bir sülale hikayesi. Jean-Marie Pfaff'ın kendisi, karısı Carmen Pfaff-Seth, en büyük kızları Debby Pfaff, onun kocası Nicolas Liebart, çiftin küçük oğulları Keano ve Liam, ailenin ortanca kızı Kelly Pfaff, kocası Sam Gooris çocukları Shania ve Kenji, ailenin en küçük kızı Lindsey Pfaff, kocası Dave Volders oğulları Bruce, kızları Fay, 2007'de vefat edene kadar aileyle yaşayan dolayısıyla da şovda olan, Carmen'in babası, Jean-Marie'nin kayınpederi Edilbert Seth kadroda...Bu program Pfaff sülalesini resmen Belçika'ya dağıttı. Debby ve Nicolas Beveren'de solaryum merkezi açtı, Nicolas ayrıca VTM'de program sunucusu oldu, Kelly Pfaff önce DJ oldu, sonra Buzda Dans'ın Belçika versiyonuna katıldı osnra da BBG'nin Belçika versiyonunun sunucusu oldu, kocası Sam şarkıcı, radyo programcısı, Lyndsey turizm sektörüne atıldı ve bu formatta TV programları yapmaya başladı, yetmedi Paris-Dakar rallisine katıldı, yetmedi Fear Factor'un Belçika versiyonuna katıldı.














Bunlar yetmediği gibi Belçikalı çizgi roman yazarı ve film yapımcısı Chanel Cambre tarafından hazırlanan ve Pfaffları konu alan 2 tane çizgi roman piyasaya sürüldü. Yani Belçika'da nereye baksanız bu aileyi görüyorsunuz. Buna rağmen bıkan yok. 8 sezon dile kolay ve 1 milyon kişi izliyor program başına. Tabii reality şov olduğu için her şey mevcut. Kenji'nin gece yarısı uyanıp ağlamasından, Jean-Marie Pfaff'ın ayağındaki yara bandını değiştirmesine, Debby'nin iç çamaşırı alışverişinden, anne Carmen'in kek yapmasına kadar. Hatta çocukların doğumu bile ilk günden itibaren bizlerleydi Truman Show misali. Merak eden youtube'a "De Pfaffs" yazıp görebilir.

Bizde bu işe uygun futboldan gelmiş pek adam gelmiyor aklıma. "Hakan Şükür ve Arkadaşlarıyla Fitne Fücur" projem mevcut, yapımcı arıyorum...

2 yorum:

İsim dedi ki...

Hahahahahahahah efsane bu efsaneeee...
'Hakan Şükür ve Arkadaşlarıyla Fitne Fücur'

Black Pearl dedi ki...

Hiç kimse Jean-Marie'yi ciddiye almıyo. Halbuki bir zamanlar futbolcuydu diye bu real life soap çekiliyor. Gittigi her tatilde de halka bir zamanlar futbolcuydum, Almanyada oynadım falan sayıp duruyor.