29 Nisan 2010 Perşembe

DEFTERE 2 UNVAN DAHA YAZDI




















Jose Mourinho Inter ile Barcelona arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında, müsabaka devam ederken kulübede önündeki deftere bir şeyler karalıyordu. Mourinho Barcelona'da Louis van Gaal'ın yardımcılığını yapmış bir isim biliyorsunuz. Van Gaal de o defteri hatta, bırakın defteri dosyasını elinden düşürmez. Artık o yıllardan kendisine kalan bir miras mı bilemem. Muhtemel Inter-Bayern Munich finali bir dolu eski dostu bir araya getirecek. Van Gaal-Mourinho (Barcelona), Robben-Mourinho (Chelsea), Hollandalılar Van Gaal-Van Bommel-Robben-Sneijder ve hatta Robben, Sneijder, Van Gaal-Bernabeu...Sneijder Hollanda basınına finalin Bernabeu'da oynanacak olmasının ekstra bir motivasyon yaratıp yaratmadığı sorusuna, "benim için Kazakistan'da olmuş Bernabeu'da olmuş farketmez" diye cevap verdi. E ben yemedim tabii. Hem Robben hem Sneijder, İspanya'ya ve Perez'e "Kaka ve Ronaldo'yla izlersin artık gönderdiğin adamları" diye mesaj vermek isteyeceklerdir. Çok ufak bir not düşeyim, Robben'de dünkü maçta giderek artan egoistliğinin daha da etkisini gösterdiğini gördüm. Final maçında da kendini birilerine kanıtlama çabasına girerse bu takıma zararlı olabilir. Aldığı her topu şut pozisyonuna getirmek için bazen yanlış işler yapabiliyor.

Biz Van Gaal'e gelelim. Bayern'deki ilk sezonunda "Treble"ın eşiğinde. Ligde bitime 2 hafta kala lider, Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde finalde. Dünkü 3-0'lık galibiyetle 2 unvanın sahibi oldu Devler Ligi'nde. 1992-93 sezonunda start veren ligde 2 farklı takımla final oynayan ikinci teknik adam oldu. Van Gaal 1994-95 ve 1995-96'da 2 kez final oynamış, ilkini Milan'a karşı kazanmış, ikincisini de Juventus'a penaltılarla kaybetmişti. Van Gaal üçüncü finalinde yine bir İtalyana karşı oynayabilir. Bu unvana ilk sahip olan hoca Alman Ottmar Hitzfeld'di. Şu anda İsviçre ile Dünya Kupası'nı bekleyen 61 yaşındaki hoca 1996-97'de Borussia Dortmund ile 1998-99 ve 2000-01'de Bayern Munich ile final oynamış, 1998-99 efsane finalini kaybedip diğer ikisinin kazanmıştı.

Van Gaal'in kazandığı diğer unvan Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde alınan en farklı skor. Bu unvan daha önce kime aitti? Yine Van Gaal'e. 1995-96 yarı finalinde Ajax'la Panathinaikos'u 3-0 mağlup etmişti. 3-0'lık galibiyet Van Gaal'in lig tarihindeki 49. galibiyeti oldu. 50. galibiyeti en anlamlısı olabilir...Aşağıda Hollandalının Şampionlar Ligi raporu var.

4 yorum:

joe kleine dedi ki...

Özellikle barca dönemlerinde geçimsiz, sistem adamı tripleri vardı ki bu kavgacı hali alkmaar a kadar geriletti onu, hatta sene başında ben bayernden de kovulabileceğini düşünüyordum.

Zaten düşününce artık bu "pokunu balta kesmeyen" tarzda hocaların devri kapanıyordu ama bu sene ki başarısı hele sistem oturtturma, yıldız sevmeme takıntısının son bulup bir senede başarılı olması ya şanstır ya bu adam kendini yenileyebiliyor ya da ben kendisini yanlış tanımışım.

Adsız dedi ki...

büyük adam ama inter ağır favori. millet her 2 takımın son 90 dakikasının fazla etkisinde galiba. çoğu mevkide inter üstün, müller le falan olmaz o iş.

Adsız dedi ki...

Dünkü 3-0'lık galibiyetle 2 unvanın sahibi oldu Devler Ligi'nde. 1992-93 sezonunda start veren ligde 2 farklı takımla final oynayan ikinci teknik adam oldu.

Mourinho 3. hoca oldu 2 farklı takımla finale yükselen.

Alper dedi ki...

2 ayrı takımla final oynayan 2 hocanın finali olacak o zaman..