29 Nisan 2010 Perşembe

DEVLER LİGİ FİNALİ'NDE BİR TÜRK





















Franck Ribery
Olympique Lyon ile oynanan yarı final ilk mücadelesinde, Lisandro López'e hareketten doğrudan kırmızı kart gördüğünde finali de tehlike altına almıştı, zira UEFA onu tek maçlık cezayla "ödüllendirme" yoluna gitmeyecekti biliyordum. Dün ceza açıklandı. 3 maç. Aidiyet ve "wants to move a bigger sendromlu" adam, bu sezon kontrat yenilemek için beklediği finalde forma giyemeyecek. Peki onun yerine kim oynayacak? Van Gaal bir sürpriz yapmazsa Hamit Altıntop. Salı akşamı oynanan maçta onun yerinde sahadaydı ve takımın Schweinsteiger ile birlikte en iyisiydi. Olic'in ikinci golünde nefis bir ara pası var. Maçın ilk yarısında sarı kart görmüşken, devrenin bitiminde yaptığı bir hareket var, Cris'in atılmasıyla 10 kişi kalan Lyon'lu futbolcular Massimo Bousacca'ya bir hayli itiraz ettiler ikinci kart için ama İsviçrelipek oralı olmadı ve Hamit kırmızıdan kurtuldu (bu arada Cris'i Bilica'ya fena halde benzetiyorum oyun karakteri ve fiziki görünüş olarak, çok kritik hatalar yapan, hafiften dağınık ve kendi takımına kişisel disiplinsizlikleri ile zarar veren bir Brezilyalı defans oyuncusu). Hamit maç sırasında Philippe Lahm ile çok iyi bir uyum içerisindeydi. Ribery'nin aksine defansif özellikleri de olan bir adam olduğundan Van Gaal'in onun yerine bir başkasını oynatacağını düşünmüyorum. Zira ikili Maicon'u karşılayacaklar. Hücum özellikleri de olan bir beki. Yıldıray Baştürk'ün 2002 yılında Bayer Leverkusen'le Real Madrid'e karşı oynadığı finalden sonra ikinci kez bir Türk oyuncu devler ligi finalinde olacak. Bir gün umarız takım halinde oraya çıkabiliriz. Her ne kadar yakın süre zarfında çok çok zor görünse de.

Bu arada Van Gaal'in, uzun süredir üzerinde ısrar ettiği 21 yaşındaki Holger Badstuber ve Contento'ya da değinmek lazım. Badstuber Lyon maçında defansın ortasında devrelik oynayan Van Buyten ve De Michelis ile görev yaptı. Hollandalı onda ısrar ediyor, bu sene birçok maçta hafiften aksasa da. Van Gaal'in takımlarının bir özelliği vardır. Gerçek anlamda "Van Gaal takımı"dır. Yani Amsterdamlı futbol zekasının kurduğu takımı bir bakışta anlarsınız ve kendine özgü karakter özellikleri vardır. Genelde de ikinci sezonlarında ilk sezonlarından daha iyi oynarlar. Van Gaal ayrıntısını az sonra yazacağımız yazıya saklayıp Hamit'in Yıldıray'ın elinden kaçırdığı kupayı almasını dileyelim.

6 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Bu oyunu onu seneye de takimda tutabilir.Athletico Madrid istiyor sanirim onu ama Hamit her zaman Münih´de kalmak istedigini söylüyor.
Bir su sakallarini kesse süper olacak :)))

Adsız dedi ki...

Inter'e karşı işleri zor ama Benim gönlüm Bayern'den yana.
Bir de işin ilginç yanı Real'in gönderdiği iki hollandalı da eski sahalarında rakip olacaklar.Tıpkı Ajax-PSV maçları gibi

Adsız dedi ki...

"Hamit maç sırasında Philippe Lahm ile çok iyi bir uyum içerisindeydi."

Sol acigin sag bekle olan uyumu :-)

Flying Dutchman dedi ki...

maçı izledin mi?

ThE ReiS dedi ki...

fd ben izledim
arkadaş haklı
robben sağda, hamit soldaydı maçın büyük bir bölümünde
kısa süre sağda oynadı
o da taktiksel değişiklik mi ne diyolar ondan :))

Flying Dutchman dedi ki...

ben de ondan bahsediyorum zaten, yoksa lahm-robben'la aynı kanatta oynuyor...hamit contento'nun tarafında..yazıda bir tek lahm-hamit'ten bahsedince aynı kanatta oynuyorlar gibi durmuş sanırım