14 Nisan 2010 Çarşamba

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 59






















Hollanda milli takımının günümüze kadarki dünya kupalarında attığı toplam gol sayısı. 59. Bu gollerin ilkini Haarlem oyuncusu Kick Smit (resimde) atmıştır. Gol 1934'te İtalya'da yapılan Dünya Kupası'nda kaydedilmiştir. Söz konusu turnuvanın ilk maçında İsviçre karşısına çıkan Hollanda, maçın 22. dakikasında 1-0 geride iken Smit'in golüyle 1-1'e getirmiş, ancak maçın sonunda 3-2 mağlup olarak ilk Dünya Kupası macerasına 1 maç sonunda veda etmiştir. 1974 ve 1978 Dünya Kupası'nda final oynayan Hollanda bu 2 maçta da gol atabilmiş ve hatta kupaya yaklaşmıştır. 1974 finalinde ev sahibi Batı Almanya karşısına çıkan Hollanda, henüz 2. dakikada Johan Neeskens'in penaltısı ile öne geçmiş ama Breitner'ın (yine penaltıdan) ve Müller'in gollerine engel olamayarak maçı 2-1 kaybetmiştir. 4 sene sonra bir başka ev sahibi, Arjantin'in önüne çıkan Hollanda maçı 1-0 geride götürürken, bitime 2 dakika kala René van de Kerkhof'un pasını ağlara gönderen Dick Nanninga ile kupaya sarılmış ama uzatmalarda Mario Kempes ve Daniel Bertoni'nin golleri kupayı Arjantin'de bırakmıştır. Hollanda'nın Dünya Kupası tarihindeki son golünü, 2006 Dünya Kupası'ndaki ikinci grup maçında Ruud van Nistelrooy kaydetmiş, Portakallar maçı 2-1 kazanmıştır. Grubun Arjantin ile oynanan son maçı gholsüz berabere bitmiş, 2. turda sarı ve kırmızı kartların havada uçuştuğu meşhur maçta, Portekiz, Hollanda'yı Maniche'nin golüyle 1-0 mağlup etmiştir.

2 yorum:

Serdar Erken dedi ki...

Konuyla ilgisiz olacak:
Bir sayfada görüntülenen post sayısını azaltmanız mümkün müdür? sayfanın daha kullanışlı olması açısından iyi olur diye düşünüyorum.

Del Piero dedi ki...

arkadaşa katılıyorum, bir sayfadaki post sayısını azaltırsanız daha kullanışlı ve sayfanın yüklenmesi daha hızlı olacaktır.
teşekkürler.