9 Nisan 2010 Cuma

KAHRAMAN BAŞKAN




















Başkan dediğin böyle olur işte. Bulgaristan'dan hep acaiplikler haberi verecek değiliz ya. Dün ülkenin gençler liginde Slavia Sofya ile Levski Sofya arasında oynanan maçta, Slavia Sofya'nın oyuncusu Radomir Nikov, rakipten Zhivko Atanasov'un müdahalesi ile yere yığılmış ve şuurunu kaybetmiş, bu tür hadiselerde zaman zaman yaşanan talihsizlik sonucu kendi dilini de yutmuş. Maçı tribünden izleyen Slavia Sofya başkanı Ventsislav Stefanov, pozisyonu görür görmez hakemin oyunu durdurmasını beklemeden sahaya hücum edip, çökmüş Nikov'un başına ve ilk müdahale ile genç oyuncusunun belki de hayatını kurtarmış. Başkan Stefanov'un ilk Bulgar medyasına yansıdığı an değil bu. Kendisi Bulgar yeraltı mafyasıyla bağlantıları olduğu sıkça iddia edilen ve 2004 yılında 23 yaşındaki oğlu Dimitar Stefanov'un kaçırılma olayını yaşamış bir baba aynı zamanda.

Bu arada kapatırken bir haber daha verelim komşudan. Hani zamanında CSKA Sofya, amca Dimitar Penev'i görevden alıp yerine yeğen Luboslav Penev'i getirmişti ya. Yeğen Penev Kasım 2009'da istifa etmiş ama istfası kabul edilmemişti. Ama 2 ay sonra sen istifa etmezsin biz kovarız diye adamı kovdular. Sonra ne oldu, CSKA bir süre hocasız dolaştı, ardından da "caretaker" olarak Adalbert Zafirov göreve geldi, dün gelen haberlere göre de amca Dimitar Penev'i yine başına oturtmuşlar. Bir nevi Mario Zagallo'nun 1994'te Carlos Alberto Parreira'ya yaptığı gibi kulübede oturarak Zafirov'a yardımcı olacak. Bu maya da tutmazsa artık Güvenç Kurtar'ın zamanıdır..

2 yorum:

silent lucidity dedi ki...

"Yeğen Penev Kasım 2009'da istifa etmiş ama istilası kabul edilmemişti." ufak bir imla gerçi ama anlamlı olduğu için uyarmak istedim.

Flying Dutchman dedi ki...

istifa istilası demek istedim

kıvır :))