26 Nisan 2010 Pazartesi

TURA ÇIKANLAR 2009-10 part: I

















Bu seferki Tura Çıkanlar yazısını bizim Tuncay'ın "Haftasonu Notları" şeklinde madde madde verelim zira değinecek birkaç nokta var.

-Komşuda Panathinaikos geçtiğimiz hafta ilan ettiği şampiyonluktan sonra bu hafta da Yunanistan Kupası finalinde Aris'i 1-0 mağlup edip duble yaptı. PAO son şampiyon olduğu 2004 yılında da duble yapmıştı. Toplamda 20. lig, 17. kupa şampiyonlukları oldu bu. Olympiacos'un 37 lig , 24 kupa şampiyonluğu var. Bu şampiyonlukta her ne kadar yarı yolda kovulsa da Henk Ten Cate'nın da payı var. Peki o nerde? Ortadoğu turunda. Al-Ahli Dubai'nin başında idi ama kovulduğu haberini vermiştik. Geçtiğimiz hafta Katar takımı Umm-Salal'ın başına geçti. Fatih Terim-Olympiacos dedikodusu için de şunu söyleyeyim. Avrupa piyasasında Terim'i 5 büyük ligden herhangi bir takımın isteyeceğini sanmıyorum. İş bulursa Yunanistan, Rusya, Belçika gibi liglerde bulabilir. Pire takımı ise bunların en uygun olmayanı. Başkan Kokkalis hazırlık maçında 5 gol yendiği için Ketsbaia'yı, ardından da Zico'yu harcamış bir adam. Terim burada kimsenin sesini çıkarmadığı "ders verme" nutuklarını atarsa daha sezon başlamadan kapının önünde bulur kendini.

-İskoçya'da Rangers Hibernian'ı deplasmanda 1-0 mağlup ederek 53. şampiyonluğuna ulaştı. Kontratı bitmesine rağmen mukavelesiz olarak hizmet veren Walter Smith Rangers ile kazandığı 9. şampiyonluğa imza attı. Celtic'in toplamda 42 şampiyonluğu var. Rangers St. Mirren'ı finalde 1-0 mağlup edip Lig Kupası'nı da kazanmıştı mart ayında. İskoç federasyon kupası finali ise zevli geçecek. İskoçya 1. lig temsilcisi Ross County ve Dundee United karşı karşıya gelecekler.

-Belçika'da Anderlecht şampiyonluğu ilan etti. 2006-07'deki şampiyonluktan sonra 2 yıl arav erip kupayı tekrar kaldırdılar. Tarihlerindeki 30. şampiyonluk oldu bu. En yakın rakipleri Club Brugge'un 13 şampiyonluğu var. Şampiyonlar Ligi'ne gidecek ikinci takım için Gent, Club Brugge ve Sint-Truiden çekişiyor.

-Kısa kısa geçersek, Arnavutluk'ta Dinamo Tiran 17. lig şampiyonluğuna ulaştı, Galler'de de The New Saints, Premier Lig tarihindeki 5. şampiyonluğunun altına imza attı. (Yoruma bırakıldı), Slovenya'da da 45 yıllık kulüp FC Koper tarihinin ilk şampiyonluğna imza attı. Koper'de, Euro 200'de Slovenya forması giymiş ve 1 de gole imza atmış olan, 38 yaşındaki Miran Pavlin de forma giyiyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Slovenya'dan Koper tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.İsterseniz onu da ekleyelim.