4 Mayıs 2010 Salı

2010 KADROLARI TOPLANIYOR-1

















Dünya Kupası kadroları resmi olarak açıklanmadı ama takımlar ayın 11'inde FIFA'ya ön seçimlerini, 1 Haziranda da 23 kişiden oluşan kupa kadrolarını bildirmek zorundalar. E 1 hafta kaldı anlayacağınız ilk etap kadrolarına. Bazı takımlar da işe başladılar. Bugün 4 tanesini aktaralım. Tekrar belirtelim 1 hazirana kadar olan kadroları son kadrolar olarak algılamamak lazım. O ekipten birkaç kişi evlerine dönecekler.

Hollanda ile başlayalım. Bert van Marwijk 30 kişilik bir kadro açıkladı. "Antrenman kadrosu" adını verdi bu kadroya. Pek bir sürpriz yok. Ruud van Nistelrooy'un olmayışı en büyük konuşma konusu ama bence çok büyük bir sürpriz değil. Hollandalı Hamburg kariyerine çok iyi başlamıştı ama son haftalarda durgundu. Monchengladbach'lı Brouwers'ın kadroya alınmaması bence hatadır. Van Basten'le asla çalışmayacağını açıklayan Mark van Bommel de kayınpederinin milli takım hocası olması ile kadroya dönecek. Onunla birlikte Arjen Robben ve Wesley Sneijder'ın kadroda olmama sebebi henüz liglerinin bitmemiş olması. Heitinga ve Bundesliga oyuncularının ligi bu hafta bitiyor.

Kaleciler: Sander Boschker (FC Twente), Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht)

Defans: Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Joris Mathijsen (Hamburg), Andre Ooijer (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Ron Vlaar (Feyenoord)

Orta Saha: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Vurnon Anita (Ajax), Otman Bakkal (PSV Eindhoven), Edson Braafheid (Celtic), Wout Brama (FC Twente), Demy de Zeeuw (Ajax), Orlando Engelaar (PSV Eindhoven), John Heitinga (Everton), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ Alkmaar),

Forvet: David Mendes da Silva (AZ Alkmaar); Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburg), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Jeremain Lens (AZ Alkmaar).



















İtalya'ya gelelim. Marcello Lippi de 29 kişilik bir kadro açıkladı. Şu anda görünen tek sürporiz Daniele De Rossi'nin listede olmayışı. Ama kesin kadroların bildirileceği 1 hazirana daha zaman var.

Kaleci: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo)

Defans: Salvatore Bocchetti and Domenico Criscito (Genoa), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro, Giorgio Chiellini, Fabio Grosso ve Nicola Legrottaglie (all Juventus), Mattia Cassani (Palermo), Christian Maggio (Napoli), Gianluca Zambrotta (Milan)

Orta saha: Mauro German Camoranesi, Antonio Candreva ve Claudio Marchisio (Juventus), Andrea Cossu (Cagliari), Gennaro Gattuso and Andrea Pirlo (AC Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese)

Forvet: Marco Borriello (AC Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli)

Meksika hocası Javier Aguirre de ön seçimini açıkladı. Giovanni Dos Santos gördüğünüz gibi kadroda. 26 kişi vr kadrosunda, eğer hiçbir yeni ismi çağırmayacaksa 3 ismi kırpacak.

Kaleci: Guillermo Ochoa (América), Luis Michel (Guadalajara), Óscar Pérez (Chiapas)

Defans: Rafael Márquez (Barcelona), Carlos Salcido (PSV), Francisco Javier Rodríguez (PSV), Ricardo Osorio (VfB Stuttgart), Héctor Moreno (AZ), Paul Aguilar (Pachuca), Efraín Juárez (Pumas), Johnny Magallón (Guadalajara), Juan Carlos Valenzuela (América), Adrián Aldrete (Morelia), Jorge Torres (Atlas).

Orta Saha: Andrés Guardado (Deportivo la Coruña), Jonathan Dos Santos (Barcelona), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Pumas)

Forvet: Carlos Vela (Arsenal), Giovanni Dos Santos (Galatasaray), Guillermo Franco (West Ham United), Pablo Barrera (Pumas), Cuauhtémoc Blanco (Veracruz), Adolfo Bautista (Guadalajara), Alberto Medina (Guadalajara) ve Javier Hernández (Guadalajara/Manchester United).

Ev sahibi Güney Afrika'da Carlos Alberto Parreira da ilk plan kadrosunu açıkladı.Pareira 2006 Dünya Kupası başlangıcından aylar önce, çalıştırdığı Brezilya'nın ilk maçında sahaya çıkacağı 11'i açıklamıştı çılgınca. Tecrübeli Matthew Booth ve Benny Mc Carthy son uluslararası turnuvalarını oynuyorlar. Yeni bir Invictus çıkar mı? Zor. Onların kadro da 28 kişilik. Ben kadroda bir isme takıldım. Innocent Mdledle...

Kaleci: Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs), Moeneeb Josephs (Orlando Pirates), Shuaib Walters (Maritzburg United), Rowen Fernandez (Arminia Bielefeld)

Defans: Matthew Booth (Mamelodi Sundowns), Sibonsio Gaxa (Sundowns), Bongani Khumalo (SuperSport United), Tsepho Masilela (Maccabi Haifa), Innocent Mdledle (Sundowns), Aaron Mokoena (Portsmouth), Bryce Moon (PAOK Saloniki), Anele Ngcongca (RC Genk), Siyabonga Sangweni (Golden Arrows), Lucas Thwala (Orlando Pirates)

Orta Saha: Franklin Cale (Sundowns), Lance Davids (Ajax Cape Town), Kagiso Dikgacoi (Fulham), Andile Jali (Pirates), Thanduyise Khuboni (Arrows), Reneilwe Letsholonyane (Kaizer Chiefs), Teko Modise (Pirates), Surprise Moriri (Sundowns), Steven Pienaar (Everton), MacBeth Sibaya (Rubin Kazan), Siphiwe Tshabalala (Chiefs)

Forvet: Benedict McCarthy (West Ham United), Katlego Mphela (Sundowns), Siyabonga Nomvethe (Moroka Swallows) ve Bernard Parker (FC Twente).

Geldik Güney Kore'ye. Jung-Moo Huh da açıkladı önseçimlerini. Bir zamanların İtalyan katili Ahn Jung-Hwan 34 yaşında son Dünya Kupası'na çıkıyor.

Kaleci: Kim Young-Kwang (Ulsan), Lee Woon-Jae (Suwon), Jung Sung-Ryong (Seongnam)

Defans: Kang Min-Soo (Suwon), Kwak Tae-Hwi (Kyoto), Kim Dong-Jin (Ulsan), Kim Hyung-Il (Pohang), Oh Beom-Seok (Ulsan), Lee Young-Pyo (Al Hilal), Lee Jung-Soo (Kashima), Hwang Jae-Won (Pohang), Cho Won-Hee (Wigan Athletic), Cha Du-Ri (SC Freiburg), Cho Yong-Hyung (Jeju United)

Orta Saha: Koo Ja-Cheol (Jeju UTD), Ki Sung-Yong (Celtic), Kim Bo-Kyung (Oita Japan), Kim Nam-Il (Tom Tomsk), Shin Hyung-Min (Pohang), Kim Jae-Sung (Pohang), Kim Jung-Woo (Gwangju), Lee Chung-Yong (Bolton Wanderers), Kim Chi-Woo (Seoul), Park Ji-Sung (Manchester United)

Forvet: Park Chu-Young (AS Monaco), Ahn Jung-Hwan (Dalian China), Lee Seung-Ryul (Seoul), Yeom Ki-Hun (Suwon), Lee Keun-Ho (Jubilo Iwata) en Lee Dong-Guk (Jeonbuk)












Kadrolarını henüz açıklamasa da bazı tüyolar veren hocalara bakalım. Otto Rehhagel taksit taksit gidiyor bu sezon. Kadroda kesinlikle yer alacak 9 ismi açıkladı. Sotirios Kyrgiakos (Liverpool), Georgios Samaras (Celtic), Vangelis Moras (Bologna), Socrates Papastathopoulos (Genoa), Alexandros Tziolis (Siena), Christos Patsatzoglou (Omonia), Fanis Gekas (Hertha Berlin), Angelos Charisteas (Nurnberg) ve Pantelis Kapetanos (Steaua Bükreş). Joachim Löw de uzun süredir konuşulan bir konuya açıklık getirdi. Kevin Kuranyi'nin "en iyi sezonumu yaşıyorum" lafı Joachim Löw'ü pek bağlamadı. Alman hoca Rio doğumlu vatandaşını Dünya Kupası kadrosuna kesinlikle almayacağını açıkladı.

8 yorum:

sannti dedi ki...

Gözler van der Vaart'ı aradı Hollanda kadrosunda. Alınmadı mı yoksa Robben ve Sneijder gibi mi onun durumu da?

silent lucidity dedi ki...

@santti

van der vaart sakat su anda ve sezonu kapattı,yetisecek gibi olursa cagırılacaktır muhakkak.cagırsın yani adamı hasta etmesin:)

aketenci dedi ki...

İtalya'nın kadrosunda, ligde ilk ikideki Roma ve İnter'den sıfır, Juventus'dan 9 oyuncu olmasi ilginç. Bu kadro ile çeyrek final bile başarı olur bence.

Adsız dedi ki...

Hollanda'nın savunması zayıf gözüküyor.İtalya da hala Fabio Cannavaro ve camonaresi'den ne bekliyor anlayamıyorum

natura horror vacui dedi ki...

@aketenci

juventus konusuna benden önce değinmişsin.

bu arada hollanda'nın orta saha ve hücum hattı ne kadar kuvvetli görünüyorsa, savunması da o kadar rezil duruyor.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Meksika 4-2-4 falan mi oynuyor yahu?

mre dedi ki...

@shelby
ben de meksika kadrosuna takıldım. eğer yazılan mevkiler doğruysa, 4 orta sahayla turnuva biter mi?

Adsız dedi ki...

Meksika kadrosunda savunmada iki oyuncu var ön libero oynayabilecek. Marquez ve Magallon.
Forvette isimleri verilen oyunculardan da çok yönlü olanlar var misal Gio dos Santos ortasahanın her yerinde oynayabilir. Carlos Vela'da kanatları etkili kullanabilen bir oyuncu.