11 Mayıs 2010 Salı

2010 KADROLARI TOPLANIYOR-6




















Teker teker geliyor kadro haberleri. Muhtemelen bugün içerisinde, akşam kapatırken bir post daha atacağız zira İngiltere ve Brezilya'nın da aday kadroları belli olacak. İspanya'nın 30 kişilik kadrosu belli oldu. Victor Valdes kendisi hakkında yapılan onca lobinin sonucunda aday kadroya çağırıldı. 2 senede futbolculuğundan girip kaşlarından çıktığımız Daniel Guiza Avrupa Şampiyonluğu madalyasının yanına bir de Dünya Kupası madalyası ekler mi? 1 Haziranda Vicente Del Bosque 7 ismin kellesini alacak. Sakatlıkları süren Fabregas ve Torres de kadroda. Kadronun sürprizleri Osasuna defansından Cesar Azpilicueta, Athletic Bilbao'dan Javi Martínez ve Barcelona'dan Pedro.

Kaleci: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Diego López (Villarreal), Víctor Valdés (Barcelona), David De Gea (Atlético Madrid)

Defans: Raúl Albiol (Real Madrid), Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos (beide Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Piqué, Carles Puyol (Barcelona) , César Azpilicueta (Osasuna)

Orta Saha: Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta (Barcelona), Cesc Fábregas (Arsenal), Jesús Navas (Sevilla), Marcos Senna (Villarreal), Juan Mata (Valencia), David Silva (Valencia), Xabi Alonso (Real Madrid), Javi Martínez (Athletic Bilbao), Santi Cazorla (Villarreal)

Forvet: David Villa (Valencia), Fernando Torres (Liverpool), Dani Güiza (Fenerbahçe), Álvaro Negredo (Sevilla), Pedro Rodríguez (Barcelona) ve Fernando Llorente (Athletic Bilbao).

Daha geçen hafta 50 kişilik kadroyu açıklayan Portekiz'in hocası Carlos Queiroz, 24 ismi eledi ve geriye 26 isim kaldı. Makukula tahmin ettiğimiz gibi elenen 24 kişi arasında.

Kaleci: Eduardo (Sporting Braga), Daniel Fernandes (Iraklis), Beto (Porto)

Defans: Miguel (Valencia), Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho (Chelsea), Bruno Alves, Rolando (Porto), Ricardo Costa (Lille), Duda (Málaga), Fabio Coentrao (Benfica), Pepe (Real Madrid)

Orta Saha: Pedro Mendes (Sporting Portugal), Ze Castro (Deportivo la Coruña), Tiago Mendes (Atlético Madrid), Deco (Chelsea), Raul Meireles (Porto), Miguel Veloso (Sporting Portugal)

Forvet: Simao Sabrosa (Atlético Madrid), Danny (Zenit St Petersburg), Liedson (Sporting Portugal), Hugo Almeida (Werder Bremen), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Nani (Manchester United).











Nijerya hocası, İsveçli Lars Lagerback da 30 kişilik Nijerya aday kadrosunu açıkladı. Nwankwo Kanu bir kupa daha görecek hayırlısıyla. İngiliz basınının her daim alay konusu adamı Danny Shittu aday kadroda. Utaka kardeşler de forvet hattında.

Kaleci: Vincent Enyeama, Dele Ayenugba, Bassey Akpan, Austin Ejide

Defans: Taye Taiwo, Uwa Elderson, Chidi Odiah, Joseph Yobo, Onyekachi Apam, Danny Shittu, Dele Adeleye, Rabiu Afolabi, Terna Suswan

Orta Saha: Ike Uche, Brown Ideye, Kalu Uche, Victor Obinna Nsofor, Dickson Etuhu, John Obi Mikel, Lukman Haruna, Yusuf Ayila, Sani Kaita

Forvet: Nwankwo Kanu, Obafemi Martins, Yakubu Ayegbeni, Victor Anichebe, Chinedu Obasi, John Utaka, Osaze Odemwingie ve Peter Utaka.

Son olarak Morten Olsen'in açıkladığı Danimarka kadrosuna bakalım. Hollanda Ligi'nde mücadele eden 6 futbolcu var ki grupta da Hollanda ve Danimarka karşı karşıya gelecekler. Olsen 28 mayısta kadroyu 23 kişiye indirecek. Yalnız gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Danimarka'nın forveti Tomasson-Bendtner ikilisinden oluşursa, Kopenhag'ın yarısı kupa sırasında kanser olur.

Kaleci: Jesper Christiansen (FC Kopenhagen), Kim Christensen (IFK Göteborg), Stephan Andersen (Brøndby IF), Thomas Sørensen (Stoke City)

Defans: Daniel Agger (Liverpool), Lars Jacobsen (Blackburn Rovers), Patrick Mtiliga (Málaga), Per Krøldrup (Fiorentina) Simon Poulsen (AZ), Simon Kjær (Palermo), William Kvist (FC Kopenhagen)

Orta Saha: Christian Poulsen (Juventus), Christian Eriksen (Ajax), Daniel Jensen (Werder Bremen), Jakob Poulsen (AGF Aarhus), Michael Silberbauer (FC Utrecht), Mikkel Beckmann (Randers FC), Thomas Enevoldsen (FC Groningen), Thomas Kahlenberg (VfL Wolfsburg), Dennis Rommedahl (Ajax), Jesper Grønkjær (FC Kopenhagen), Martin Jørgensen (AGF) Michael Krohn-Dehli (Brøndby IF)

Forvet: Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal) ve Søren Larsen (MSV Duisburg).

2010 Kadroları Toplanıyor-1Hollanda-İtalya-Meksika-Güney Afrika-Kuzey Kore
2010 Kadroları Toplanıyor-2Paraguay-Cezayir
2010 Kadroları Toplanıyor-3Portekiz
2010 Kadroları Toplanıyor-4Almanya
2010 Kadroları Toplanıyor-5Gana-Fildişi Sahili-Japonya-Yeni Zelanda

4 yorum:

Adsız dedi ki...

larsen de çok farklı değil.Bence Danimarka tek forvetle oynayacak ama forvetleri zayıf gördüm.Danimarka Ligi'nden bir iki tane de forvet çıkmaz mı yahu.Larsen-Tomasson'a bağlılar hep.

Onur Karaköse dedi ki...

Gronkjaer, Rommedahl, Tomasson... Morten Olsen utanmasa Laudrup kardeşleri de çağıracakmış..

Onur Karaköse dedi ki...

Ayrıca az önce yazmayı unuttum; Portekiz'de Joao Moutinho'nun -sakat değilse- çağrılmaması enteresan...

ummagumma dedi ki...

???????Sergio Busquets??????