11 Mayıs 2010 Salı

BEBEK FUTBOLDAN ÖNCE GELİR


















Aile bazen her şeyden önce geliyor. Kariyerinin sonlarına doğru piyango şeklinde büyük turnuvalarda oynama eşiğine gelmiş ve bu fırsatı kullanmış oyuncular vardır. 35 yaşındayken 2006 Dünya Kupası'na giden Dwight Yorke, 33 yaşındayken 1998 Dünya Kupası'nda Jamaika adına mücadele eden Robbie Earle, Euro 2008'de, 38 yaşını doldurmuşken forma giyen Avusturyalı Ivica Vastic gibi. Euro 2004'ün kıyısından, play-off maçında Rusya'ya elenmeleri sonucunda dönmüş ve kariyerini milli takım turnuvası oynamadan kapatan Ryan Giggs ise bu fırsatı elinden kaçıranlardandır. Genelde turnuvalarda oynama şansı çok yüksek olmayan ülkelerin tanınmış oyuncuları bu kontenjana girerler. Yeni Zelanda da bu turnuvada kadrosunda benzer oyuncular bulunduruyor. Uzun süredir kariyerini sürdüren hatta Avrupa'nın hatırı sayılır liglerinde top koşturan tecrübeli oyuncular için bulunmaz bir fırsat olacak. 32 yaşında Blackburn Rovers'da top koşturan Ryan Nelsen da bunlardan birisi. 5 yıldır Premier Lig'de. Kariyerinin bitimine 3-4 yıl kaldı. Bir dahaki kupayı görmeyecek büyük ihtimalle. Torunlarına anlatacağı en parıltılı hikaye Güney Afrika günlerinde olacak. Ama bu tarihi fırsat bile ailesine verdiği önemin önüne geçmemiş.

Zamanında, maç bileti kuyruğunda doğum sancısı gelen karısını hastaneye yollayıp kendisi kuyrukta kalacak kadar fanatik Southampton taraftarı Vince Reeves'in hikayesini yazmıştık. Ryan Nelsen için futbol her şeyden önce değil. Resimde beraber gördüğümüz eşi Monica hamile. Hesaplar tutarsa 10-11 temmuz tarihlerinde doğması bekleniyor. 11 temmuzda Dünya Kupası finali var. Yeni Zelanda'nın oraya çıkması futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sürprizi olur tahminen bu yüzden pek ihtimal yok. Ama bebeğin bu tarihe 2 hafta kala doğma ihtimali de var. O da grup maçlarının sonuna denk geliyor. 24 haziranda Yeni Zelanda'nın Paraguay ile maçı var. Nelsen olası bir doğum-maç çakışması halinde hiç düşünmeden uçağa atlayıp karısının yanına gideceğini açıklamış. "Değil Dünya Kupası hayatımda hiçbir şey beni çocuğumun doğumunu görmekten alıkoyamaz" diyor. Teknik direktör Ricki Herbert de "böyle bir durum olursa, Nelsen'e izin veririz, bazı şeyler futboldan önce gelir" diye açık kapı bırakmış. Euro 2008'de yeni doğan çocuğunun ölümünden 1 gün sonra Hollanda ile maça çıkmış Boulahrouz "tam bir profesyonel" olarak anılmıştı. Nelseninki amatörlük mü oluyor o zaman? Kesinlikle değil. Ben aile sevgisi demeyi tercih ederim.

Not: Nelsen de Hakan Ünsal-Levent İnanır ortak klonu gibi...

3 yorum:

Redingot dedi ki...

Ooff, Nelsen'ın Panini çıkartma albümündeki tipini herkesin görmesini tavsiye ederim. Burada süper baba imajıyla görünüyor ama orada adamı hırs basmış. Yakalarsam öperim tipinde çıkmış.

Ahmedigo dedi ki...

yahu ben de resmi görür görmez hakan ünsal ailesini düşünüp dünya kupası yorumculuğu yapmaktan vazgeçti herhalde diye düşündüm. bizi düşünmüyorsa da ailesini düşünüyormuş, bu da kardır dedim. meğer kazın ayağı öyle değilmiş.

aydın dedi ki...

Asıl ironi bir futbolcunun bunları yaparken internette taraftarım diyenlerin futbol uğruna birbirini yemesi.Boşuna ''get a life'' dememişler, adamın hayatı var.