10 Mayıs 2010 Pazartesi

DER BOMBER BARRIOS



















Lucas Ramon Barrios kariyerinin en iyi yılını geçirdi cumartesi günü biten Bundesliga verileri sonucunda. Ligde oynadığı 33 maçta 19 golün altına imzasını koydu. 25 yaşındaki La Pantera böylece Borussia Dortmund tribünlerinin yeni yıldızı oldu.

Kariyerine çok parlak başlayamamış, ancak 22 yaşında forma giydiği Şili takımı Cobrolea'da ilk çıkışını yapan Barrios son 2 yılda 49 gol attığı Colo-Colo'dan 4,2 milyon euroya transfer edildiğinde kendisi için "youtube golcüsü" diyorlardı çünkü Dortmund'un onu youtube videolarındaki gollerine bakarak transfer ettiği söyleniyordu. Buna bir de Avrupa'ya tarnsfer olan birçok Güney Amerikalı oyuncunun yaşadığı uyum sorunu eklenebilirdi. Nitekim ligin ilk haftaları Dortmund yöneticilerini karar kara düşündürdü. İlk 6 haftada gol kaydedemedi Arjantin asıllı, Paraguaylı oyuncu. Ancak ardından 5 maç üstüste gol kaydederek sezon sonunda ulaşacağı performansın mesajını verdi adeta. Ligin sonunda attığı 19 gol Borussia Dortmund'u lig beşinicliğine taşıdı.

Barrios, 8 yıl önce Bundesliga'nın gol kralı olan Marcio Amoroso'da sonra, Dortmund kentinden çıkan ilk gol kralı mücadelecisi oldu. Nitekim sezonu 22 golle gol kralı Edin Dzeko ve 21 golü Stefan Kießling'in ardından yarışta üçüncü bitirdi.Bu mesainin ardından çok fazla vakit kaybetmeden bir başka mücadeleye girecek oyuncu. Paraguaylı annesinden hareketle mart ayında Paraguay pasaportu için başvurmuştu ve teknik direktör Gerardo Martino tarafından 2010 Dünya Kupası aday kadrosuna dahil edildi. Hatta Martino "artık İtalya, Yeni Zelanda ve Slovakya'nın bizden korkması için bir sebep daha var" şeklinde iddialı bir açıklama yaptı. Alman Bild gazetesi Barrios'u Gerd Müller'le eşleştirdi ve kendisine "Der Bomber" lakabını taktı. Eski Borussia Dortmund futbolcularının da kendisinden övgüyle bahseden sözleri var. Rakamların ilki Dortmund formasıyla attıkları gol, diğeri de aynı formayla oynadıkları maç sayısı.

Frank Mill – 47-187*
Barrios Borussia'nın son 25 yılda transfer ettiği en iyi oyuncu. Ceza sahası içinde golü koklaması müthiş.

Marcio Amoroso 28-59
Gerçek bir golcünün sahip olduğu her özelliğe sahip.

Stéphane Chapuisat 102-218
Bu daha başlangıç Dünya Kupası'nda Paraguay için neler yapacağını göreceksiniz.

Friedhelm Konietzka 121-163
Barrios bir fenomen, Gerd Müller gibi.

Manfred Burgsmüller 135-224
Eğer bir futbolcu ilk sezonunda 19 kez fileleri havalandırıyorsa oldukça başarılıdır ve gole olan açlığını göstermiştir

Nobby Dickel 40-90 (Dortmund'un bugünkü stadyum anonsçusu)
Lucas'ın gole olan bakışı çok özel. Golle sonuçlanmamış Lb,ir atak onun için boşuna yapılmış bir ataktır. O yüzden her zaman fırsat kollar.

Hiç yorum yok: