15 Mayıs 2010 Cumartesi

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 27




















Dünya Kupası'nın başlangıç tarihi yaklaştıkça sayımda 1 gün geriden geldiğimizi farketmişsinizdir. Dolayısıyla bu hafta sonunda 2 yerine 3 yazı yazarak arayı kapatacağız ve daha sonra her gün 1 maddeyle geri saymaya devam edeceğiz. 27. maddede Juan José Tramutola'dan bahsedeceğiz.

Tramutola, Uruguay'da düzenlenen 1930 Dünya Kupası'nda, teknik direktörlüğünü yaptığı Arjantin ile, ilk tur maçında Fransa karşısına çıktığında 27 yaşındaydı ve bu ona bugüne kadar kupa tarihindeki en genç teknik adam olma unvanını kazandırdı. Tramutola yönetimindeki Albiceleste grupta Fransa'yı 1-0, Meksika'yı 6-3, Şili'yi de 3-1 mağlup ederek 2. tura yükseldi. Bu turda ABD'yi 6-1 mağlup ettiler. Finalde ise ev sahibi ve ezeli rakip Uruguay onları 4-2 mağlup ederek ilk kupanın sahibi oldu.

Dünya Kupası'nda görev yapmış en yaşlı hoca ise, 1954'te İsviçre'de düzenlenen kupada Fransa'yı çalıştıran Gaston Barreau'dur. Meksika ile oynana son grup maçına çıktıklarında 71 yaşından 194 gün almıştı Barreau. Takımı gruplardan çıkamadan turnuvaya veda etmişti. Bu rekor 1 ay sonra başlayacak Dünya Kupası'nda kırılacak. Zira Yunanistan'ın hocası Otto Rehhagel, 22 Haziran'da grubunun son maçında Arjantin karşısına çıktığında 72 yaşından 317 gün almış olacak.

Hiç yorum yok: