15 Mayıs 2010 Cumartesi

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 28

























3 Şubat 1956 doğumlu Hollandalı Ernie Brantds, toplam 28 kere milli olmuş ve 5 golün altına imza atmıştır. 5 Ekim 1977 yılında ilk milli maçına çıkan Brandts, Sovyetler Birliği ile oynanan özel maçta, 63. dakikada Ruud Krol'un yerine oyuna girmiştir.

Brandts kariyerine 1976 yılında De Graafschap'ta başladı. Doetinchem kentimnde geçirdiği 2 sezon sonrası, PSV yetenekli defans oyuncusunu kadrosuna kattı. Oyuncu 1977-78 sezonunda Bastia'yı mağlup ederek UEFA Kupası'nı kazanan Eindhoven ekibinin en önemli oyuncularından biriydi. Bu performansı onu 1978 Dünya Kupası'nda Hollanda milli takımı kadrosuna taşıdı. Oyucu grup maçlarının ilk ikisinde oynamadı, ancak teknik direktör Ernst Happel İskoçya ile oynanan ve 3-2 kaybedilen maçta onu Wim Rijsberge'nin yerine sahaya sürdü. Mağlubiyete rağmen Happel'in beğenisini kazanan Brantds 2. tur gruplarında da formayı bırakmadı ve takımının Avusturya'yı 5-1 mağlup ettiği maçta ilk golü kaydetti. Grupta İtalya ile son maçlara 3'er puanda giren Hollanda, Azzurrilerle 21 Haziranda Buenos Aires'te karı karşıya geldi. Bu maçı kazanan finalde Arjantin'in rakibi olacaktı.



















Brantds maçın 19. dakikasında topu kendi ağlarına göndermekle kalmadı, aynı zamanda kalecisi Piet Schrijver'ı da sakatladı (yukarıda). Kaleyi Jan Jongbloed teslim aldı. 2. devrenin başında ise Hollandalı genç defans oyuncusu ismini tarihe yazdıracak hareketi yaptı ve Dino Zoff'u mağlup ederek maçı 1-1 eşitliğe getirdi. Böylece Brantd Dünya Kupası tarihinde aynı maçta hem rakip kaleye hem kendi kalesine gol atan ilk futbolcu oldu (hala da tek futbolcudur). Söz konusu maçı Arie Haan'in attığı golle Hollanda 2-1 kazanmıştır.

Kupas sonrası 1979-85 arasında milli kariyerine devam eden Brandts toplam 5 Dünya Kupası maçında 2 golün altına imza koymuş oldu. 4 Eylül 1985'te Bulgaristan'la oynanan ve 1-0 kazanılan özel maçla da milli takım kariyerine nokta koymuştur.

Hiç yorum yok: