14 Mayıs 2010 Cuma

KÜÇÜK GOLCÜ



















Graz doğumlu Kapfenrberger SV oyuncusu Michael Gregoritsch, 14 Nisan 2010 tarihinde, Avusturya Bundesliga maçında Austria Wien'e gol attığında, 17 yaşından 362 gün almıştı, yani 17 yaşına girmesine 3 gün vardı ve bu gol onu Avrupa profesyonel futbolunun en genç golcüsü yapmıştı. Bu rekor dün akşam komşu İsviçre'de kırıldı. Aarau ile Grasshoppers arasında oynanan İsviçre Süper Ligi mücadelesinde, ligde üçüncülük koltukları garanti olan, konuk takım hocası ve eski milli futbolcu Ciriaco Sforza genç oyunculara şans tanıdı. Bunlardan Endogan Adili, 76. dakikada Eulogio Zarate'nin yerine oyuna girdi ve 88. dakikada takımının 4. golünü kaydetti. Maçı da Grasshoppers 4-1 kazandı. Adili golü attığı anda 16 yaşından 283 almıştı. Böylece artık Avrupa futbolunun en genç golcüsü unvanı kendisine ait. Adili zaten ülke futbolunun geleceği için ismi sık geçen yıldız adaylarından birisiydi. Bu golüyle de şimdiden adını tarihe yazdırdı. Bu arada hazır 2 ligden de söz açılmışken şampiyonluk durumları ile ilgili de hatırlatma yapalım.

Avusturya'da Huub Stevens'ın takımı Red Bull Salzburg, üstüste ikinci şampiyonluğuna ulaştı. Deplasmanda SV Mattersburg'u 2-0 mağlup edip, takipçileri Austria Wien ile 1 puanlık farkı muhafaza edip şampiyonluklarnı ilan ettiler. Böylece, belki de Viyana takımının, 14 nisanda, 16 yaşındaki Gregoritsch'den yediği gol onlara şampiyonluğa maloldu.

İsviçre'de ise kıyamet pazar günü kopuyor. Tüm sezonu liderlik koltuğunda götüren, birkaç hafta önce ikinciliğe inip tekrar koltuğu geri alan Young Boys Bern, dün akşam Lucerne deplasmanında 5-1'le bozguna uğradı ve Neuchatel Xamax'ı 3-0 mağlup eden FC Basel averajla liderlik koltuğuna oturdu. Son maçlar pazar günü oynanacak. Aynen 4 yıl önceki FC Basel-FC Zurich maçı gibi taş taş üstünde kalmayabilir İsviçre'de, zira aynı puana sahip 2 şampiyonluk adayı, Young Boys Bern'in evi, Wankdorf Stadyumu'nda karşı karşıya geliyor. Çağdaş Atan'ın kadronun değişmez oyuncularından olduğu Basel'e beraberlik yetiyor. Müthiş bir maç olacak. Maç TSİ 17:00'de. Bizdeki şampiyonluk mücadelesi öncesi müthiş bir maç izleyebilirsiniz.

4 yorum:

siriusjames dedi ki...

Ben de maç hakkında bir şeyler karalamamışsındır belki diye söyleyecektim sana Young Boys - Basel maçını. Şaşırmadım yine de yazdığını görünce :)

Yalnız İsviçre ligi de nasıl bir lig anlamadım gitti. Bütün takımlar evlerinde harika, deplasmanda ise berbat. Çok büyük bir uçurum var. Mesela Young Boys evinde doğru dürüst puan kaybetmezken deplasmanda 8 kere kaybetti yanlış hatırlamıyorsam.

Adsız dedi ki...

avrupa futbolunun en genc golcusu derken??belcikadan romelu lukaku 16 yasinda gol krali oldu sanki diye biliyorum?

Mesut dedi ki...

Endogan Adili(Erdoğan) 3 Ağustos 1994
Kosovalı türk futbolcu.
beyler.. bu çocuk 15yaşında 17 değil. 3 ağustosta 16 olacak. İsviçre milli takımda oynuyor şu anda ama ilerde türkiye için oynayabileceğini söyledi. İlk kim çağırırsa oraya giderim dedi. Türkiye onu mutlaka istiyor ve sürekli takip ediyor. Bu oyuncuyu milli takımımıza kazandırmamız için doğru hamleler yapmamız lazım. Peşinde Chelsea FC, Mancherster City, Aston Villa gibi ingiliz devleri var. Aston Villa da sözleşme imzalamak üzere iken daha çok genç olduğu için anesi karşı çıktı we şu anda Grasshoppers takımında devam ediyor. Ayrıca Barcelona dedikoduları vardı. Kulübü onu kaybetmemek için Barcelonadan gelen bir teklifi gizli tuttuğu ve reddettiği iddia ediliyor.
Sorularınıza varsa cevap verebilirim.
Kaynak: Kendisi(akrabam oluyor)

Flying Dutchman dedi ki...

evet uyarilar uzerine duzelttik
kendisi 15 yasinda su anda 1994 dogumlu olmasindan mutevellit...dolayisiyla da lukakuyu geride birakmis oluyor