5 Mayıs 2010 Çarşamba

MESSI SON DÜZLÜKTE






















Geçtiğimiz hafta sonu Villarreal deplasmanında, dün akşam da Nou Camp'da Tenerife karşısında 2'şer gol bulan Messi artık sezonun bitimine doğru son rekor deneme koşularnı da yapıyor. Bu sezondaki 31. La Liga golünü attı Arjantinli. Artık önünde 2 isim var bu alanda en tepeye oturmak için. 1942-43 sezonunda 32 gol atan Mariano Martin ve 1996-97 sezonunda 34 gol atan Ronaldo. 4 gole ihtiyacı var geçmek için önündekileri. 2 maç kaldı ligde Sevilla deplasmanı ve içerdeki Valladolid maçı. Ronaldo'yu yakalar büyük ihtimalle. Ama 35 yapar mı göreceğiz. Avrupa liglerinde Altın Ayakkabı'yı 35 gol ve üstüyle kazanan son adam 2001-02'de Sporting formasıyla 42 gol atan Mario Jardel. Messi Villarreal maçıyla 5 maçlık bir suskuunluğu da bitirdi. Deportivo La Coruña, Espanyol, Internazionale, Xerez ve 2 Inter maçında golle buluşamamıştı. Yoksa şu an çoktan rekoru kırmış olabilirdi. Ronaldo o sezon tüm müsabakalarda 47 gol atmıştı.34 La Liga, 6 Copa del Rey, 5 Avrupa Kupa Galipleri Kupası golü ve 2 İspanya Süper Kupası golü. Messi tüm müsabakalar toplamında 44 golde.

Gelelim diğer bir alana. Barcelona tarihinin ligdeki ve tüm müsabakalar dahilindeki, tüm zamanlar golcüleri. Tüm müsabakalar dahilinde Barca formasıyla 123 ve 124. gollerini attı Tenerife maçında. Böylece Carles Rexach (122 gol), Mariano Martín (123 gol) ve Patrick Kluivert'ı (123 gol) geride bıraktı ve dokuzuncu sıraya yerleşti. Bu gollerin 85'i La Liga golleri. O tarfta da 83 gollü Hristo Stoichkov'u geride bıraktı ve dokuzunculuğa yerleşti. Lig bitmeden atacağı gollerle sadece Ronaldo'nun sezonluk rekorunu değil, Rivaldo (86 gol), Josep Escolà (86 gol), Estanislao Basora (89 gol) ve Kluivert'ın (90 gol) Barcelona kariyeri rakamlarını da geride bırakacak. Aşağıda lig ve tüm kupalar bazındaki Barcelon tarihi golcülerinin listesi var.



















Bu arada Katalanların takım halinde kırdığı rekora gelelim. Tenerife karşısındaki galibiyetle 93 puana geldiler. 1996-97'de Bobby Robson yönetiminde 90 puan toplamışlardı. Rekor ise aynı sezon 92 puan toplayan Fabio Capello'nun takımındaydı. Bunu tarihe gömdüler. İlginç olan Real Madrid de belki 92 puan geçecek ama şampiyon olamayacak. Guardiola'nın takımı bu sezon 43. kez sahadan galip ayrıldı. Bu geçtiğimiz yılın rakamından 1 fazla. Geçen yıl 62 maçta 42 galibiyet almışlardı (%68), bu sezon ise 43 rakamına ulaşmaları için 57 maç yetti (%75)....Tabii bütün bunların yanına, geçtiğimiz yıl almadık kupa bırakmayıp bu sezon tek kupaya razı olma ihtimalleri (hatta kupasız kapatma ihtimalleri) olduğunu da yazalım bir kenara. Hafta sonundaki Sevilla deplasmanı bu soruyu cevaplayacaktır.

Hiç yorum yok: