6 Mayıs 2010 Perşembe

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 37


















1978 Dünya Kupası finalindeki Arjantin-Hollanda maçında Hollanda kalesini koruyan Jan Jongbloed, ülke tarihinde bu kupada forma giyen en yaşlı oyuncu unvanını kazanmıştır. Roda JC kalecisi Jongbloed maça çıktığında 38 yaşından 212 gün almıştı. Onu izleyen 2 isim, Edwin van der Sar ve Phillip Cocu 2006 Dünya Kupası'nda Portekiz maçına çıktıklarında 35 yaşındalardı.Aslında Jongbloed o turnuvaya 1 numaralı kaleci olarak başlamış ama yerini kaybetmiştir. Teknik direktör Ernst Happel grupta İskoçya'ya 3-2 kaybedilen maç sonrası onu yedeğe çekip, kaleye Ajax kalecisi Piet Schrijvers'ı geçirir. Ancak Schrijvers, 2. tur gruplarının son maçında İtalya'ya karşı 21. dakikada sakatlanır ve yerini Jongbloed'a bırakır. Böylece finalde tecrübeli kaleci forma giyer. Kendisini rekoru önümüzdeki kupada da kırılacak gibi görünmüyor. 40 yaşına basmak üzere olan Edwin van der Sar artık milli takım formasını giymek istemediğini açıklamıştı. Şu andaki aday kadroda da 35 yaşından yukarıda bir oyuncu bulunmuyor. Ancak André Ooijer, finalin oynanacağı 11 temmuz günü 36. yaşına girecek ve bu turnuvada forma giyerse aşağıdaki listede ikinci sıraya oturacak. Tabii Bert van Marwijk'ın onu Dünya Kupası'nın kesin kadrosuna alması gerekiyor öncelikle.

3 yorum:

turhanatakan dedi ki...

van der sar ile cocunun aynı gün doğması da ilginçmiş. bir de kluivert ile van nistelrooy vardı aynı gün doğan, hollandalılarda var birşey demek ki:)

hatta bizim bir arkadaş, ulan biz 1 tane adam gibi golcü çıkaramıyoruz, adamların aynı gün doğan oyuncularına bak tarzı yakınmıştı:)

Stringer dedi ki...

bu resimdeki hollanda formasi cok guzel. bu sene de siyah armaya donmusler.

outlaw dedi ki...

benden de bir 36 buçukuncu dünya kupası incelemesi gelsin o zaman...

http://gueneslipazartesiler.blogspot.com/2010/05/dunya-kupasi-oldurur.html