31 Mayıs 2010 Pazartesi

MÜTEMADİYEN NÖBETTEKİ TAKIM



















Daha önce FC Gov yazısında, dünya üzerinde hükümet kurumlarına ait takımlardan bahsetmiştik. Onların arasında askeriyeye ait takımlar da vardı. Bugün bahsedeceğimiz takımın ise bambaşka bir misyonu var. Kısa süre önce 2010 sezonunu ele aldığımız Güney Kore Ligi K-League'de mücadele eden Gwangju Sangmu FC takımı, askerlik çağı gelmiş, genç Güney Koreli gençlerin forma giydiği bir kulüp. Doğal olarak tamamı Güney Kore'li futbolculardan oluşuyor. Yabancı oyuncuları transfer etmesi yasak. Her sezon başı 15 civarında futbolcu askerlik döneminin gelmesi ile bu takıma katılıyor ve 2 yıl boyunca takımda forma giyip eski ekiplerine dönüyorlar. Dolayısıyla istikrarlı bir kadro tahsis etmeleri imkansız. Takımda 2 seneden fazla forma giyen isim yok. 1985'te kurulup K-league'e katıldılar ama lige katılır katılmaz küme düştüler. 2003 yılında döndüler o zamandan beri en üst kademede mücadele ediyorlar. Maçlarını 44.000 kişilik Guus Hiddink Stadyumu'nda oynuyorlar.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Güney Kore'de herkese zorunlu askerlik 2 sene ve bizdeki bir erteletme imkanı yok. Bu yüzden yanılmıyorsam 20 yaşındaki her Koreli erkek askerlik hizmetini yapmak zorunda. Belki bu yüzden futbolcular 2 sene boyunca futbolda uzak kalmasın ve hamlamasın diye kurulmuş bir kulüp olabilir.

QuaresmA dedi ki...

guus hiddink stadyumu

şöyle dagenham & reds'in yeni yapılan stadının adının "aygün taşkıran arena" olması tarzı olayların sadece fm'de olduğunu sanıyordum. adamlar ciddi ciddi tapıyorlar herhalde hiddink'e.

acaba o turnuvada yarı finale kadar gelmelerinin esas sebebi olan hakemlerin de isimlerini 1-2 stada vermişler midir ?