18 Mayıs 2010 Salı

TÜRK FUTBOLUNUN EN ÇOK NEFRET EDİLEN FİGÜRÜ - SONUÇ

























Blog okuyucularına göre Türk futbolunun en nefret edilen adamı yukarıda. Bir Türk kulübünü ilk kez dünyanın en değerli 30 kulübü arasına sokan isim. Aziz Yıldırım. Kullanılan 1427 oyun 610'unu aldı. Gönderilen oylarla beraber yorumlarınız için çok teşekkürler. Okudum hepsini ve genel olarak şöyle bir kanı var kendisi hakkında hatta söz birliği edilmiş gibi dile getiriliyor. "Başarıya giden her yolu mubah bulması ve bu yönüyle futbolun aktörlerini etki altına alıp Türk futbolunun gelişmesini baltalaması". Yani Aziz Yıldırım'dan nefret edenlerin Fenerbahçe'nin camia yapısı ile, onun geçmişi ile, yaşadığı başarılarla pek ilgisi yok. Hatta birçok kişi, buna Fenerbahçeliler de dahil Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe kulübüne duyulan antipatiyi görev süresince daha da artırdığı ve taraftarların kulüple bağlantısını koparmasından ve tribünleri manipüle etmesinden şikayetçi. Benim gördüğüm en büyük tehlike de bu ikisi. Tribün tarafıyla ilgili çok yazdık, Canarino da sağolsun yazıyor zaman zaman. Ama diğer tarafı da çok çarpıcı. Rıdvan Dilmen bugün Fenerbahçe'de oynasa, acaba 20 yıl önceki gibi diğer kulüplerin taraftarlarından da saygı görür müydü yoksa otomatikman "Aziz Yıldırım-Fenerbahçe-Antipati" anlayışı ile "nefret edilen" bir figüre mi dönüşürdü kesin konuşamıyorum. Gördüğüm Yıldırım'ın bazı icraatleriyle kendi futbolcularını bile sorumluluk altına sokması.

Hıncal Uluç 384 oyla onu izledi.Kendisi hakkında yapılan en büyük şikayetler, birçok konudaki bilgisizliğinin farkında olmayarak yanlış görüşlerinde ısrar etmesi, çoğu zaman spekülatif açıklamalar yapıp Türk basınını yanlış yönlendirmesi, komplo teorileriyle yarattığı suni gündemin yarattığı tatsız ortam.

Emre Belözoğlu 298 oyla üçüncü oldu. Onun sevilmeme nedeni saha içindeki itici hareketleri, hakem ve rakip futbolculara girdiği diyaloglarda terbiye sınırının sıkça dışına çıkması ve şahsi kanaatime göre 2 ezeli rakip arasındaki transferi.

Serhat Ulueren'in 135 oyla dördüncü olma sebebi aşağı yukarı aynı Hıncal Uluç'la. Basının ifade özgürlüğünü spekülatif haberler ve programlarla kötüye kullanıp karşılıklı bir nefret ortamı oluşturması. Daha dün akşam programını izlemiş birisi olarak görüşlere kesinlikle katılıyorum. Sözümona "habercilik" başlığı altında, internette dolaşan neredeyse tüm "ikinciliğe sevinme" videolarını bir ulusal kanalın ekranlarına taşıdı.

Türk futbolunun en sevilen figürü oylamasını da yapalım yakında.

23 yorum:

admin dedi ki...

emre'nin sevilmeme nedeni "tamamen" gs-fb transferi olayından dolayı bence. kendisinden aşağı kalır yanı olmayan barış özbek'e ne medyada, ne forumlarda, ne de bu blogda hiçbir şey söylenmiyor. renk farkından dolayı olabilir mi?

bonaventure dedi ki...

fenerbahçenin şampiyonluğu kaçırmasına diğer kulüplerin taraftarlarının neden bu kadar çok sevindiğinin de bir cevabı olmuş.

delorean dedi ki...

Serhat Ulueren'in , beyaz showda erman toroğlu'nun dediklerinden çok rahatsız oldum televizyonu kapattım deyip 5 dakika sonra o görüntüleri programda yayınlaması zihniyeti hakkında bir fikir verir herhalde.

Rado dedi ki...

Emre'nin futbolu 1 günde değişmedi. Emre hep böyleydi. Ama Fener'e transfer olunca bir anda başta GS taraftarları olmak üzere tüm Fener'i sevmeyenlerin odak noktası haline geldi.

Sevilip, sevilmeme konusu da bence hayli önemsiz. Mourinho İtalya'da ne kadar seviliyor? Mourinho'nun yaptıkları rakipleri hırslandırmıyor mu?

Futbol sahada oynanır.

Sade dedi ki...

gerçekten aziz ama tersten!

Rüzgar Karabulut dedi ki...

Aziz Yıldırımın en sevilmeyen karakter olmasında Fenerbahçeli olmayan katılımcıların oyları etkili olmuştur, normaldir de. Kendi klubü için yaptıkları ortada, diğer takım başkanlarının bu kadar etkili yönetim gösterememesinin klübü böyle organize edememesinin sorumlusu olarak başkasını arama isteği atlta yatan belkide. Kendi klüb başkanlarına; ikinci bile?!! olamıyoruz yahu :D diyemeyenlere bu sözüm.
Emre konusuna gelince sahada yaptıklarıyla alakası olmadığını düşünüyorum, sahadaki mücadelesini görmeyip yediği tekmelere tepki göstermesine hayret edilmesi de ilginç! Ne yapsaydı yani? Bende el kol haraketlerini tasvip etmiyorum. Aldığı kart cezalarının takımımızı eksik bizleri de çabalayan işte futbolcu böyle oynamalı dedirten mücadelesinden yoksuk bırakması üzüyor. Hagi salyalar saçarak küfür ederken hakemlere G6'de oynarken öğrendi bunları unutmayın.
Son olarak Fenerbahçe Her branşta liderliğe oynuyor!!!

Del Piero dedi ki...

Aziz Yıldırım ve Emre'ye gelen oyların hemen hepsi Fenere olan nefretten gelmiştir, başka da bişey aramaya gerek yok. Yok her yolu mubah görüyor, kalecileri satın alıyor, hakemleri satın alıyor, geçin Allah aşkına hala bunu diyen biri varsa kendinden utansın, yazıklar olsun böyle zihniyetlerden dolayı futboldan bile soğudum.
Emre'den kat be kat çirkef oyuncular Galatasarayda oynadı onlara bişey diyen yok.
Bir gerçek var, Fener taraftarı daha bir mülayimdir, sesi doğru dürüst çıkmıyor her tarafta bağıran çağıran çamur atan diğer taraftar gurubu oluyor.
Aziz Yıldırım'ı sevmiyorum çünkü her şeyin en iyisini kendisinin bildiğini zannediyor, çünkü tam bir merkezi otorite kullanıyor filan diyen de yok, başarıya giden yolda her yolu mubah buluyormuş. Geçin bunları.

Murat ÖZMEN dedi ki...

Dutchman oyumu verirken demiştim hepimiz yazdık kimden nefret ettiğimizi vallahi meraktan senin oyun kime neden

Flying Dutchman dedi ki...

Şu dörtlüyse Emre Belözoğlu, Galatasaraydayken de sevmezdim...Belirteyim şu dörtlü içinde en az nefret Aziz Yıldırım'a duyarım hatta ben Yıldırım'dan nefret etmem, sadece icraatlerini yanlış bulurum...

Yok herkes dahilse Hakan Şükür...
Çok yazdım sebebini :) Blogdaki Türk Futbolunun Kırgını yazısı yeterli sanırım...

natura horror vacui dedi ki...

Beşiktaşlıyım. Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye transferi zerre umrumda değil. Galatasaray'dayken de en nefret ettiğim adamlardan biriydi, halen de öyle. Lütfen kendisine duyulan nefreti transfere bağlama sığlığına düşmeyelim. Unutmayalım ki bu adam Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce, kolunda milli takımın pazubandıyla basın tribününe hareket çekmiş bir adamdır. Daha ne diyeyim ki?

PIERREMANU dedi ki...

Türk futbolunun en sevilen figürü oylaması yapılacaksa adaylar arasında bu 4 isim de mutlaka olmalıdır. Ne kadar sağlıklı bir anket olduğunun ortaya çıkması için yararlı olur.

lions dedi ki...

aziz yıldırım , emre belezoğlu ve serhat ulueren üçünğnde ortak noktası var ucude tam nefretlik

brk dedi ki...

tipik bir türkiye manzarası kaç haftadır bilmem kaç bin oy atılıyor ve sonuçu beğenmeyen hemen itiraz ediyor. sebep ve sonuçları analiz ediliyor çekememezlik deniyor. hatta "rüzgar karabulut" taki gibi başka taraflara garip şekilde saldırmalar falan. biraz daha zorlarsak kahvedeki adamların genel seçim muabbetleri gibi "abi elektroniğe geçti amerika istediğini seçtiriyor" diyeceğiz.
not: amerika yerine bu konuda fd diyebiliriz :)
ayrıca en sevilende s.seba ne bileyim ergün pembe falan olur herhalde...

Bellamy. dedi ki...

Hala Fenerbahçe başarılı olduğu için nefret ediliyor sığ görüşünde olan insanlar var. Allah ıslah etsin, akıl fikir versin ne diyeyim.

Galatasaray gibi zamanında başarılı ötesi olmuş bir kulüp bile zamanında bu kadar nefret toplamadı üzerine diğer kulüplerden ki Fenerbahçe'nin maddi başarısı beni ya da başka hiç bir futbol taraftarını ilgilendirmiyor. Ben sahaya çıkan oyuncunun akıttığı tere, dürüstlüğüne, ahlakına, becerisine bakıyorum.

Allah daha çok versin, ilk 10lara soksun. Bizden kimse bu kadar nefret etmesin yeter. Amin.

Del Piero dedi ki...

Fenerbahçe başarısından dolayı kıskanılmıyor bence, zaten futbol başarısı desen Galatasaraydan sonra geliyor. Mali başarıda ise şu an diğer kulüplerin çok önünde.

ummagumma dedi ki...

bir de en nefret edilen türk futbol takımı anketi yap da şu tartışmalar bir nebze cevap bulsun...

Adsız dedi ki...

Başarıya giden her yol mübah diyen, kalecileri satın alan, hakemleri satın alan, rakipleri satın alan, çanta çanta para transferi yapan, her türlü pisliğe başvuran Aziz Yıldırım nasıl oluyorda son haftada 2 şampiyonluk ve 3-4 tane TK finali veriyor?

Halbuki iş son maçtaki hakemin kolunun altına koyulan bol sıfırlı para dolu çantaya bakmaz mı? İlk yarıda 1 kırmızı kart + 1 penaltı, Fenerbahçe Şampiyon...

Rado dedi ki...

Kendi yorumunu yapana bile "sığ" gibi kelimeler kullananlar neye dayanarak Emre'yi çirkeflikle suçluyor o da ayrı bir çelişki. Bu tür futbolcular, teknik adamlar dünyanın her yerinde hep var ve olmaya da devam edecek. Aksi halde Lakers'ın koçu Phil Jackson nefret simgesi olmalı. Ne demek istediğimi NBA'i youtoube'dan ya da nba.com özetlerinden değil de maçların tamamını izleyenler anlar.

diren ayhan dedi ki...

Emre den nefret edilmesinin nedeni , tıpkı babası gibi gördüğü Fatih Terim in tıpkısının aynısı bir karaktere ve mizaca sahip olmasından bence.Sabri den de aynı nedenle nefret ediliyor hatta ( gerçi bu yıl kendisine epey bir çeki düzen vererek , şaşkınlıktan küçük dilimi yutmama neden oldu orası ayrı. )

Fener e gelmeden önce milli maçlarda yaptıkları ne çabuk unutuldu. Aziz Yıldırım dan ise kişisel olarak nefret etmemin en büyük nedeni , kendisini herkesden , herşeyden üstün görmesi , Fener Bahçe başkanı olduğu için herkesin kendisine biat etme zorunluluğu olduğunu zannetmesinden kaynaklanıyor.

Fabio Luciano dedi ki...

söz konusu fenerbahçe olunca aziz yıldırım üzerinden nefretlerini dile getirip işte şekerim bizden niye nefret etmiyorlar falan diye soranlar acaba bizim gözümüzde kendilerinin nasıl göründüğünü merak ediyorlar mı?ya da kendi başkanları kendi oyuncuları hakkında neler düşündüklerimizi?

outlaw dedi ki...

emre belözoğlu'na oy veren, ama yorum yazmaya üşenen bir insan olarak benim de - sonradan da olsa - çorbada tuzum bulunsun bari.

galatasaray'lıyım, fenerbahçe'ye transferine de şaşırmıştım, ama kendisine olan antipatim kesinlikle bu transferden kaynaklanmıyor. daha çok transferinden önce milli maçlarda yaptıkları, ingiltere'de rakip takım oyuncusunu "fucking nigger" olarak nitelendirmeyi uygun görmesi, ama en çok da "küçük fatih terim" rolüne cuk oturması zaten başlangıçtaki sempatimin antipatiye dönmesine yetmişti de artmıştı bile.

yoksa "ben türkiye'de galatasaray'dan başka takımda oynamam" sözlerinden kısa süre sonra "ben doğuştan fenerbahçe'liyim" demesi olsa asıl mesele, bu anketi bilimum takımın taraftarlarının oylarıyla sergen efendi açık ara alır götürürdü.

belki "küçük fatih terim" faktörünün önemini şöyle daha bir ön plana çıkarabilirim: elenene kadar oyum hep terim'in kendisine gitti, o olmayınca "temsilci"si oyumu temsilen aldı...

Rüzgar Karabulut dedi ki...

@ Duchman,
soruyu söyle değiştirsek cevaplar nasıl olurdu acaba?
1- Aziz Yıldırımın Fenerbahçe Spor Klübüne katkılarını sizin takım başkanınızında göstermesini istermisiniz?
2- Emre sizin takımınızda oynasın istermisiniz?
Elbetteki insanların iyi ve kötü yanları olabilir, ancak sırf sevmiyorsunuz katkılarını görmezden gelebilirmisiniz?
Evrim teorisi çökmüş olsada Charles Darwin'in bilim dünyasına katkılarını inkar mı edeceksiniz?
Dünya varoldukca Fenerbahçe.

emireri dedi ki...

madem sportif başarılarını!!!! değerlendirerek aziz yıldırım'a oy veriğimiz ondan nefret ettiğimiz düşünülüyor, üç senedir şampiyon olamamış rakip takımın başkanınından ne diye nefret edeyim? kaldı ki fener takımı bu üç yıl içerisinde futbolda bilmediğim hangi başarıyı elde etmiştir de kıskançlık, fesatlık vb duygular besleyim kendisine??

jose mourinho başarılı olduğu için sevilmeyen bir karakter, yönettiği her takımı mücadele ettiği turnuvalarda en üst düzeye yere taşıyarak sportif anlamda olağanüstü başarılara imza atmıştır ve geldiği son nokta aziz yıldırım ile kıyaslanmaktır :) sanınrım şl finalinden sonra aziz yıldırım gibi play station'ı kapatıp, futbolu bırakır.. ama o da fazla acıtasyon yapmaz, 3 güne kalmaz ağlaya ağlaya geri döner heralde!!!

milli amaçlar dışında emreyle halı sahada bile olsa aynı tarafta olduğumuzu görmek istemezdim.

şunu da not olarak belirteyim, malum a.gücü maçından dolayı gs'yi sevmezdim, hiç bir zaman başarılı olmasını istemezdim, bizim şampiyon olamadığımız yıllarda fenerin şampiyon olması bana koymazdı. hatta avrupa kupasında fener gol attığında sevinirdim, ta ki bu yıla kadar, fenerin büyük başarılara imza attığı bu sezon!!! feneri sevmemeye hatta nefret etmeye başladım ve bunun tek sorumlusu a. yıldırım ve yönetimidir, özellikle de şekip mosturoğlu.. kendisi dereceye girememiştir ama ilerleyen yıllarda liste başında yer almaya şimdiden adaydır.