5 Mayıs 2010 Çarşamba

VILLA PARK'IN APPRENTICELERİ

























Nijerya asıllı Gabriel Agbonlahor'la ilgili bir şeyleri ilk karaladığımızda, İngiliz milli oyuncu henüz 21 yaşındaydı. Bugün ilk onbirin değişmez isimlerinden birisi. Aston Villa, Martin O'Neill'in önderliğinde bu sezona çok iyi başladı aslında. Bir süre ligi ilk üçte götürdüler. Şampiyonlar Ligi iddiaları bundan 1 ay önceye kadar halen devam etmekteydi. Bu tabloyu yaratan Martin O'Neill'in kariyerini daha önce blogda incelemeye aldık. Ancak O'Neill'in, özellikle son 1,5 ayda gelen ağır Chelsea mağlubiyetleri, yönetim hakkındaki olumsuz düşünceleri ve taraftarların sürekli başarı isteyen doyumsuzlukları sebebiyle sene sonu havluyu fırlatacağı söyleniyor. Daha önce yazdık, 58 yaşındaki Kuzey İrlandalı, David Moyes'le birlikte Sir Alex'in yerine düşünülen isimlerin başında geliyor. Son 2 sezondur takım ligi altıncı bitirdi, 1 Carling Cup finali ve 1 FA Cup yarı finali gördü. Ancak O'Neill takımın 80'lerdeki çizgisine dönmek için Amerikalı patron Randy Lerner'in elini cebine atması gerektiğini düşünüyor. Lerner son 4 sezonda "sadece" 80 milyon euro gibi bir rakam çıkardı cebinden. Aslında genç oyuncuların Villa Park'ta fazla şans almasının sebebi de bu. Gareth Barry'nin satışından sonra bu sezon sonu da Ashley Young ve James Milner'ın takımdan ayrılacağı söyleniyor. Dolayısıyla gelecek sezon da Birmingham'lı gençler şans bulmaya devam edecekler. Bunlardan birkaçına göz atalım.

20 yaşındaki Avustralyalı sol bek Shane Lowry ile başlayalım. Avustralya'nın ikinci lig takımlarından ECU Joondalup takımından buldular onu Villalılar. 16 yaşında akademiye katıldı. Yanında takım arkadaşı Chris Herd'i de getirerek. 21 yaşındaki Herd şu anda Lincoln City'de kiralık olarak forma giyiyor. Lowry ise bu sezon başı Avrupa Ligi ve FA Cup maçlarına çıktıktan sonra eylül ayında Plymouth Argyle'a kiralandı. Oynadığı 13 maçta iyi bir performans gösterince kulübe döndü. Mart ayının sonunda kadar Leeds'e kiralandı, süre sonunda da Leeds ondan çok memnun kalınca kira sözleşmesi sezon sonuna kadar uzatıldı. Bu arada ailesinin İrlanda asıllı olmasından hareketle İrlanda alt yaş gruplarının formasını giymesine rağmen, Avustralya milli takımında oynamayı seçti. Gelecek yıl Stephen Warnock için iyi bir alternatif olacaktır.

20 yaşındaki İngiliz sağ kanat oyuncusu Marc Albrighton ile devam edelim. Doğduğu kent Tamworth'daki Mile Oak Monarchs kulübünde futbola başladı. Daha 8 yaşındayken West Bromwich Albion'a transfer olmak için deneme antrenmanlarına katıldı ama kulüp tarafından reddedilince Villa onu kaptı. Bu seneden itibaren de takımda zaman zaman kendine yer bulmaya başladı. Geçtiğimiz yıl nisan ayında da ilk kez İngiltere 20 yaş altı milli takımının formasını giydi. İki senedir rezerv liginde güney grubunda birinci olan ve son şampiyon unvanını taşıyan Aston Villa gençlerinin önemli oyuncularından. Villa rezervleri bu sezon da kendi gruplarında lider durumdalar. Ocak ayında Nathan Delfouneso ile birlikte kiralık listesindeydi ama O'Neill onları kadroda tutmayı tercih etti. O da önümüzdeki yıl önemli işler başaracak. Kulübüyle 3 yıllık kontratı var.

20 yaşındaki defans oyuncusu Ciaran Clark'a gelelim. Clark Londra doğumlu olmasına rağmen kariyerinin tümünü Aston Villa'da geçirdi. James Collins ve Richard Dunne'ın gelişi onu kulübeye mahkum etse de gelecek için önemli şeyler bekleniyor. Henüz ligde 1 kez forma giymiş durumda. Rezerv takımda oynarken kaptanlık pazubandını taşıyordu. İngiltere 19 ve 20 yaş altı takımlarının da kaptanlığını yaptı. 2012'ye kadar kontratı var.

Birmingham'ın Hollandalı genç oyuncusuna gelelim. Arsenio Halfhuid (resimde).2008 yılında Excelsior Rotterdam'dan transfer edildi. Böylece Aston Villa onu, Excelsior'un parent kulübü Feyenoord'a çaktırmadan almış oldu. Şu an 18 yaşında. Kariyerine defans oyuncusu olarak başladı ama uzun boyu, hava toplarına hakimiyeti sebebiyle sonradan forvet bölgesine kaydı hatta "yeni Carew" olarak adlandırılıyor. Bu kayıştan kısa bir süre sonra da Gençler FA Cup'ta hat-trick yaptı.

Bunların dışında, 21 yaşındaki Amerikalı sağ bek Eric Lichaj, 20 yaşındaki İskoç orta saha oyuncusu Bary Bannan, 18 yaşındaki İngiliz savunma oyuncusu Nathan Baker önümüzdeki birkaç yıl içinde Villa Park'ı sallamaya aday diğer futbolcular.

Hiç yorum yok: