22 Ekim 2007 Pazartesi

ANGLO SAKSON DİYARINDA AFRİKA BAHARATI


Premier Lig’deki Arsenal fırtınasının etkisiyle herkes Emmanuel Adebayor üzerinde yoğunlaştığından sessiz ve derinden gelen iki takım ve bu takımları yücelten iki oyuncuyu belki de unuttuk.

Birincisi Zimbabwe diyarından. Kariyerinin en iyi sezon başlangıcını yapan ve 7 golle, gol krallığında liderliğe yerleşen Portsmouth’un golcüsü Benjani Mwaruwari. Genelde golcülerin en olgun yıllarının 27-32 yaşları arasında olduğunu söylerler. Mwaruwari ne Güney Afrika’da Jomo Cosmos, ne İsviçre’de Grasshoppers, ne Fransa’da Auxerre takımlarının forması ile ne de geçen sene Portsmouth’daki ilk sezonunda bu kadar formda değildi. Portsmouth menajeri Harry Redknapp da Wigan deplasmanında alınan 3 puandan sonra ondan memnuniyetini dile getirdi.

Merceğimizdeki ikinci isim ise Birmingham’dan. Aston Villa futbol akademisinin son ürünü Gabriel Agbonlahor. Soyadı Nijeryalı babasından geliyor. Barcelonalı Bojan Krkic gibi genç takımlarda attığı gollerle Villa’nın bir önceki yıldız adayı Darius Vassell’in rekorunu ele geçirdikten sonra geçen seneden itibaren takımda oynamaya başladı. Giderek artan ve oynadıkça geliştirdiği oyun zekası ile bu sene de ligde takımın en istikrarlı ismi. Martin O’Neill mecbur kalmadıkça onu oyundan çıkarmıyor. 5 golle gol krallığı yarışında da iddialı konumda. Bu sezon başında Villa’yla 4 yıllık yeni bir kontrat imzaladı.

Hiç yorum yok: