30 Haziran 2010 Çarşamba

2013'E KADAR TADİLATTAYIZ

























Her Dünya Kupası'nın ardından, başarısız olan takımların kendi ülkelerinde gördükleri kötü muameleden bahsedilir. Kolombiya'lı Andres Escobar'ın 1994 Dünya Kupası'nın ardından ülkesinde öldürülmesinin sırrı bugün hala çözülmüş değil. 1986 Dünya Kupası'ndan sonra Irak'lı futbolcuların Uday'ın elinden çektiklerini hala konuşuyor dünya. Teknik direktör kovulmaları bir yana, kupada takımlarından çok şey bekleyen Afrika halkları ve politikacılardan ilginç aksiyonlar gelmeye başladı. Nijerya devlet başkanı Goodluck Jonathan (sırf bu isim üzerine 1 yazı yazılır ya, adam seçime girerken seçim afişlerine sadece ismini yazsa bile kazanır), Güney Afrika'da 2. turu göremeden ülkeye dönen Nijerya milli takımını, 2 yıl boyunca uluslararası futboldan yasakladı. Sebep bu 2 sene boyunca büyük bir revizyon yaparak yepyeni bir takım oluşturmak. Bu kararın sonucu olarak, takım 2012'de Gabon ve Ekvator Ginesi'nin ortak düzenleyeceği Afrika Kupası'nda mücadele edemeyecek. FIFA'nın bu karara nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

wimbledon yorumlarına hasret kaldık

delorean dedi ki...

O zaman Good luck Jonathan diyoruz.Bu nasıl isimdir ya.Honduraslı Osman Madrid ile yarışır valla :)

Maslow dedi ki...

bence avrupa basınında biraz adım geçsin egosuyla böyle keyfi kararlar alıyor canına yandımının afrika'Lı politikacıları.

Adsız dedi ki...

ben de osman madrid yazısı için sabırsızlanırken, yeni rakip çıktı diyecektim.. bence ismi değil de nickname'i felandır..
onun dışında, saçma sapan bir karar olduğunu zati yazmaya bile gerek yok..

Adsız dedi ki...

en sevdiğim kupa afrika uluslar kupası... ama dünya kupasında afrikalıları desteklemem.

Unknown dedi ki...

mister eko'yu da unutmamak gerek :)