4 Haziran 2010 Cuma

DÜET MANGASI

















Yabancı müziği ilk düzenli takip ettiğimiz kanal MTV'ydi tabii ki (Rockmarket bambaşka bir ekol onu ayırmak lazım). Sanırım radyo olarak da Metro FM'di. MTV işi reality show sektörüne çevirmeden önce, 90'ların ortalarında sıkı programları vardı. MTV Unplugged, Hit List UK, European Top 20 gibi. İlk ne zaman bozulmaya başladılar bilmiyorum ama sanırım 100-150 kişilik gençten bir ekibin, bir havuzun etrafında hatta bazen havuzun içinde dans ettiği bir programla başladı bu işler. Gayet zirzop diyebileceğimiz bu ekiple trend bir başladı ve sonu gelmedi. Ardından Number One TV peydah oldu. İlk açıldığında, belki hatırlayanlar vardır, akşam 9'dan sonra bildiğin kırmızı noktalı filmlere geçerdi kanal biz de "ne oluyoruz ulan biz prime-time'da kapıyı ve babayı gözlemeye alışmamışız, biz gece 1 Yasemin Evcim kuşağıyız" derdik. Neyse ne diyorduk düet. Eskiden şarkıcı grubu bu işi tek başına yapardı. Nadiren de olsa birisi gelir ona eşlik ederdi. İlk dinlediğim düeti pek hatırlamıyorum ama Puff Daddy ve Faith Evans'ın Every Breath You Take şarkısı olabilir (ey gidi Notorius B.I.G.). Şimdi aklıma geldi Coolio ve L.V. takma isimli Larry Sanders'ın Gangsta's Paradise'ı da olabilir.

Neyse sabah TMF'e bakıyorum. Gettin' Over You diye bir şarkı çıktı. Söyleyenler kısmında şu yazıyor. David Guetta & Chris Willis Feat. Fergie & LMFAO....Arkadaş kaç kişi söylüyor bu şarkıyı bu bir. Ayrıca LMFAO bizim bildiğimiz LMFAO mu? Hani şu Laughing My Fucking Ass Off olan. Meğer elektro hop grubuymuş...Ayrıca Elektro Pop yetmedi bir elektro hop mu çıktı bu da üç. Neyse biz düet listesine geçelim. Kesin atladıklarım vardır, kendi sevdiklerim de dahil.

1-Coolio feat. L.V. - Gangsta's Paradise: Yukarıda bahsettik alalım. Michelle Pfeiffer filmin yanında klüpte de oynamıştır, güzel olmuştur. Power in the money, money in the power....

2-Nick Cave & Kylie Minogue - Where the Wild Roses Grow: Avustralya dayanışması. Minogue kedi olalı bir fare tutmuştur, o da Cave'e rastladı şansına. Minogue'un amiyane tabirle daha tam "açmadığı" yıllar.

3-Armin van Buuren feat. Sharon Den Adel: Billur sesin sözlükteki karşılığı Den Adel ve bana yöneltilen "abi cennetinde yaşıyorsun ama trans dinlemiyorsun" serzenişlerinin istisnası Van Buuren'in dayanışması.

4-Evanescence feat. Paul McCoy - Bring Me To Life: E klasik oldu artık. 12 Stones'un vokalisti McCoy ve Amy Lee'nin trabzan macerası.

5-Within Temptation feat. Keith Caputo
- What Have You Done Now: Yine gotik grup, erkek vokal buluşması. Üsttekinden daha çok severim. E zaten WT bu alemde Evanecscence'den çok önce vardı.

6-Kamelot feat. Simone Simons - The Haunting: Roller değişmiş. Grup, kadın vokali yanına alır. Bilmeyenler için söyleyelim, Kamelot'un Alman klavyecisi Oliver Palotai'nin Simmons'un sevgilisi olmasının bu birliktelikte payı büyük.

7-Glen Hansard & Markéta Irglová - Falling Slowly: Film harika, şarkı harika, Oscar'ı var, arkasında gerçek hayata taşınmış bir aşk ilişkisi var. Daha ne olsun.

8-Montserrat Caballe feat. Bruce Dickinson - Bohemian Rhapsody: Çoğu kişinin beğenmemesini anlarım, zaten Freddie Mercury havası vermesi mümkün değil ama "Dickinson is my God" diye yola çıkınca adamın yaptığı her şeyi beğeniyorsunuz.

9-Paul McCartney feat. Michael Jackson - Say Say Say: Dünya üzerindeki Beatles ve MJ hayranlarını toplasak herhalde nüfusun 5'te 1'i eder. E bu iki efsane yanyana gelince dikkate almamak olmaz.

10-Cem Karaca & Barış Manço - Uzun İnce Bir Yoldayım
: Ben susayım görüntü konuşsun...Arkada da Cahit Berkay'ı unutmayalım.

8 yorum:

Spooky dedi ki...

Ne güzel ablamızsın Simone Simons

Adsız dedi ki...

Nick Cave -Pj Harvey :Henry Lee

Bu da iyidir abi .

Ahmet

institutionalized dedi ki...

Mark Almond & Gene Pitney ...Something's Gotten Hold Of My Heart

Unknown dedi ki...

Bence de Nick Cave & PJ Harvey'den Henry Lee bu listede olmaliydi. Bu arada 4. maddenin linki 3. maddenin ki ile ayni.

baha dedi ki...

Neither of us can see de adaydir listeye :)

Mayın Tarlası dedi ki...

Yalnız Simone bu düetten önce Epica grubunun kurucusu Mark Jansen ile birlikteydi diye biliyorum ben. Yani düet olayı bu ilişkiden önceydi sanırım ama yanılıyor da olabilirim :)

Black Pearl dedi ki...

Armin van Buurenin sesini duymadim ben o sarkida. nasil duet ki o?

Adsız dedi ki...

iki usta, arkalarında başka bir usta. inanarak söylenen bir şarkı. 10. madde bu listenin bir numarası bende.

özlüyoruz...