2 Haziran 2010 Çarşamba

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 9


















Dünya Kupası'nın renkli takımlarından ve belki de kupa tarihinin en güzel 2 kupasının ev sahibi Meksika 10 gün sonra başlayacak turnuvada 14. kez mücadele edecek. Meksika'nın en son es geçtiği turnuva 1990 Dünya Kupası'ydı. Ancak sonraki 4 kupaya da katıldılar ve tümünde gruptan çıkmayı başardılar (hiçbirinde daha öteye gidemediler). Hem de bunların ikisinde lider olarak. Ancak takımın kupa yolculuğu bu kadar iyi başlamamıştı. El Tri, 1930-1958 kupaları arasında üstüste tam 9 mağlubiyet aldı. Bu halen kupa tarihinde bir rekor. 1930, 1950, 1954 ve1958 Dünya Kupası'nda sırasıyla Fransa (1-4), Şili (0-3), Arjantin (3-6), Brezilya (0-4),Yugoslavya (1-4), İsviçre (1-2), Brezilya (0-5), Fransa (2-3) ve İsveç'e (0-3) mağlup oldu. Bu 9 maçtan sonra, 1958 Dünya Kupası'ndaki grup maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak ilk puanlarını aldılar. İlk galibiyetleri ise 1962 Dünya Kupası'nda geldi. Şili'de düzenlenen turnuvada Çekoslovakya'yı 3-1 ile geçtiler. Böylece bugüne kadarki 11 galibiyetlerinin ilkini almış oldular.

Meksika'nın geride bıraktığı 13 kupada 12 beraberlik ve 22 de mağlubiyetleri var. 48 golatıp 84 gol yediler. Ancak son 4 kupada bu rakamlar 5'er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet ile 21-20 şeklinde.

5 yorum:

silent lucidity dedi ki...

@fd
sırf tepkini merak ettiğimden fransa-hollanda karşılaşsın ve fransa elesin istiyorum ama yarı finalden önce karşılaşamıyorlarmış;zaten domenech fransayı finale çıkarırsa bu benim izlediğim son dünya kupası olur,izlemem bir daha kupa falan.

Ahmedigo dedi ki...

meksika futbolunu her zaman sıkıcı buldum.hem dünya kupasında izlerken, hem de adamların lig maclarını takip ederken pek zevk almadım.

ama futbol manyağı bir kıtanın, dahi iki çocuğunun yanında yeteneği kıt ama ders sevgisi ve azmi bol öğrenci modeli evladı meksika hep sevimli de gelir bana.

sambacılarla tangocuların yanında bir de sombrerocuların olması hoş. adamlarda yetenek yok ama brezilyayı kıskandıran bir futbol sevdası var.

hem eski meksika dikaktörü porfirio diaz ne demiş meksika için:

"poor mexico; so far from god, so close to america".

haşlanmış mısırı koçanın üzerine limon sıkarak yiyen meksikaya selam olsun.

cuckoo dedi ki...

Meksika'nın Conbemol üyeliği, bana göre bu uzun maceranın sonu olmuştur. Geçmiş olsun.

admin dedi ki...

vay be şaka maka 9 gün kaldı dünya kupası'na.

QuaresmA dedi ki...

meksika diyince blanco'yu es geçmemek lazım. celil'in hiçbir halta yaramayan kendine has hareketi tarzı bir hareketi var blanco'nun da. yine de blanco süper topçudur. celil de iyiydi aslında :)