19 Haziran 2010 Cumartesi

OLGUNLUK ÇAĞI



Her ölüm bir doğum

Yaratmak için katlediyor hayat.

Yollar aşındırmak için sandın

Oysa…

Dönüp geldin yine kendine.

Hepimiz yalnızız

…yalnızlığımızda birlikteyiz.

Masumduk

Korku ektiler

Sudaki aksinle vurdular seni.

Özgürlüktü korktukları

Kırdılar kanatlarını.

Güç, yenmek demekti,

Kirlenmekti;

“Büyük” değildim o kadar

Ezildim.

***

Sevdiğim kadınlara: Özgül'üme, Selda'ma...

6.6.2010


By Gand

10 yorum:

Adsız dedi ki...

bu nedir şimdi??

Black Pearl dedi ki...

özgür de kadin mi sayin Gand?

Adsız dedi ki...

şimdiye kadarki en sevmediğim gand yazısı.

Ruhi düzen dedi ki...

Hangi biri güzelki zaten? O insanlara ne olmuş ölmüşler mi birşey anlaşılmıyor. Bi de açıklama da yok. Kimse birşey anlamyor zaten yazarın da umrunda değil gibi.

önceki adsız dedi ki...

@ ruhi
benim kötü anlamda eleştirdiğim, ölüme ve ölüye yapılan vurgudur. onları yüceltme çabasıdır. yaşamayı değil ölmeyi savunmaktır. hiçbir özel amaçla gelmediğimiz, iki hiçlik arasında yol aldığımız şu dünyada kendine olması gerekenden üzeri vasıflar yükleyerek hiç olmayan sevdalara tutulmaktır. yoksa bu yazar için bile girdiğim oluyor bazen bu siteye. sadece bunu sevmedim. çok didaktik buldum.

Ruhi Düzen dedi ki...

Abi bu yazar için geliyorsan hiç gelme lütfen. Bunu söylemek bana düşmez ama bu yazar yüzünden benim buradan kaçasım geliyor. Torpilli biri herhalde yoksa yazıları birşeye benzemiyor. Bu kişi burada yazıyorsa herkes yazabilir ben bunu bilir bunu derim.

Gand dedi ki...

FD üniv.den sınıf arkadaşım. Son dönemde de ailecek ev arkadaşlığı yapıyoruz. Feci torpilliyim yani :))) sizin gücünüz yetmiyo diye kıskanmayın, siz de gidin dayınızın blogunda filan yazın. düzen bu kardeşim.. yersen...

ama ölümü yüceltme yok ki hiç bir yazımda :( yerin dibine girsin... sadece... Hesse'nin dediği gibi bir vurgu var ölüme dair: "Kuş, yumurtadan çıkmaya savaşıyor.Yumurta dünyadır. Doğmak isteyen, bir dünyayı yoketmek zorundadır. Kuş Tanrı’ya doğru uçuyor, Tanrı’nın adı Abraxas’tır."

Ruhi Düzen dedi ki...

Hah biliyordum bir torpil olduğunu yoksa FD kesin pişman olmuştur çoktan ama arkadaş diye git burdan diyemiyordur herhalde.

Ailecek neler yaptığınız detayını bilmeme luzum yok.

Flying Dutchman dedi ki...

@Ruhi Düzen,

muhalefet olmaktan terbiyesizlik çizgisine doğru her yazıda ilerliyorsun. Kendi subjektif fikirlerini sergilemekten yola çıktın, benim şahsi kararlarımla ilgili tahmin ve saptamalara geçmiş durumdasın. Sana öyle gelmiyor ama dışarıdan fena halde böyle görülüyor. Bu işin bir tarafı

Öte tarafında da Gand nickli şahıs doğrudur insan olarak benden ölene kadar torpili vardır, 10 senelik arkadaşımdır, ama bütün bunların ötesinde yazılarını beğendiğim için "ben" benim" bloguma almışımdır. Velev ki pişman olurum, seni bilmem de ben ev sahipliği yaptığım insanlara çirkin bir üslupla "git buradan" demem...

son olarak bu yazar burada yazıyorsa herkes burada yazamaz emin ol...tecrübeyle sabittir...

Gand dedi ki...

@ruhi düzen

sizinki gibi tepkiler beni besliyor. bunu bir düşünün, bakalım anlayabilecek misiniz?