1 Haziran 2010 Salı

OTTAWA UÇURUMU



















Ottowa Universitesi'nin futbol takımı Ottawa Gee-Gees'in yeni terkettiği Frank Clair Stadyumu. Burada touchdown sonrası, Güney Amerika ekolüyle ön sıralara koşmak olmaz, Road Runner'ı kovalayan Coyote gibi uçarsınız aşağı. Terkedildiği iyi olmuş

2 yorum:

Serhat dedi ki...

Milli takımın ABD'de İrlanda ile oynadığı stadyum, Türkiye'deki çok bilir kişilerce köy stadyumu bile olmaz diye küçümsenmişti. Çok büyük ihtimalle bir lisenin stadıydıki, süper lig takımlarımızın herhangi bir tanesinin park, ulaşım, zemin, spor yapılabilirlik (tartan pist vb.) anlamında bu tip bir stada sahip olduğunu sanmıyorum.

Bu arada Teksas'taki liselerin Amerikan Futbolu takımlarının maç yaptıkları stadyumların 25,000 - 30,000 kapasiteli olduğunu belirtmeliyim.

Keşke Ottawa Üniversitesi'nin terk ettiği kompleks gibi stadyumlara sahip olabilsek.

cuckoo dedi ki...

Mük-kemmel bir stad!

Bilmiyorum, bu değişik mimarili ABD stadlarına hep hayranlığım olmuştur. Bir kere farklıdırlar. Mesela birbirinin aynısı, Amsterdam Arena'dan istiyoruz onu yaptıracağız gibi sıradan projelerle çıkmazlar işin içinde. Bu ABD stadların muhtemelen göze yamuk yumuk gelir, örneğin Philadelphia'daki ABD maçında millilerin oynadığı stad (o ne kale arkasıydı ama!). Ama bunlarda konfor da üst düzeydedir. Amerikan futbolu için yapıldıkları çok belli. Ama ben zaten Amerikan futbolu çizgilerini de barındıran bir stadda Seattle Sounders takımının MLS maçını izlemeyi seviyorum. :)