26 Haziran 2010 Cumartesi

SONISPHERE İLK İZLENİMLER

O'sunu busunu bilmem, Rammstein'ın sahne şovu unutulmazdı...





By Gand

15 yorum:

Cthulhu dedi ki...

pazar günü ne hale geleceğimi çok merak ediyorum. :)

CaRtMaNtR dedi ki...

Belki daha iyi müzik yapan gruplar ülkemizde konser verir ama bundan iyi sahne şovu göreceğimi bende hiç sanmıyorum. Olağan üstüydü.

Unknown dedi ki...

Ama bu muhteşem şov biraz erken bitti

Unknown dedi ki...

Dün Manowar'da çok güzeldi. Özellikle basçının yaptığı Türkçe laf geçirme... Bugünkü 4 büyüğe sataştı. Metal'in Bursaspor'u Manowar :)

Black Pearl dedi ki...

Line-up'a bir göz attim da...demek insan baska birsey olmayinca bununla da yetiniyormus.

diren ayhan dedi ki...

Megadeth tam bir hayal kırıklığıydı... Artık Headliner olmadıklarınamı bozuldular nedir.Seyirciyle diyalog sıfır , sanki yaptığı işten artık sıkılmış sadece borçlarını kapatmak için yapıomuş gibi bi hali vardı adamlarım ... Metallica ise yıktı geçti be kardeşim :) Her nekadar şovu harika olsada ne Rammstein bıraktı ne Manowar :) boşuna Metallica olmamışlar. Bi de Maiden gelse huzur içinde ölebilirim haa bide AC / DC evet o da gelsin :)

Tuncer YILDIZ dedi ki...

Bu yorumu izlecek muhtemel şikayetler silsilesi öncesi ben kendi adıma belli oranda memnun kaldığımı belirteyim.

Ses düzeni evlere şenlikti, sahaiçinin zamanında rıza'nın oynadığı bölgeye denk gelen sağ açık koridoru grupların çoğunda ses alamadı. Yerimizi değiştirdik onu çözdük. Sesçi'nin çadırının etrafına konuşlanırsanız en düzgün sesi alırsınız.

İçicek yiyecek standları bana coğu festivalde çekici gelmemiştir, yiyecekler kalitesiz pahalı sağlıksızdır. Suyu kuruyan gırtlağı ıslatmak için, birayı kazınan mideyi susturmak için kullanınca da ömür standlarda sıra bekleyerek geçmez. Saha içi yerine tribünlerin tuvaletlerini kullanmak daha iyi bir fikir gibi geldi, yediğime içtiğime biraz dikkat edince 3 günlük süreçte bir kez gittim su yoluna, aferin bana.

Güvenlik rezaletti, festival/stad vesaire kalabalık alanlarda veya taksim meydanında ne kadar güvendeyseniz o kadar güvenliydi ortam. Biraz akıllı davranıp biraz da şanssızlıklardan uzak kalırsanız sağ salim konserleri tamamlamak mümkündür. Güvenlik ülkemizin çoğu kalabalık yerinde olduğu ölçüde sağlanmıştı, yabancılık çekeceğimiz bir durum yok.

Özeti:
Ses kötü / Ses çadırına yakın konuşlan. Bırak cızırtıyı öndeki bebeler dinlesin.

Güvenlik rezil. / Sonispherede de olsan hala bir ortadoğu ülkesi olan Türkiyedesin. Bir başkadır benim memleketim.

Standlar yetersiz. / Belgrad ormanı daha iyi bir piknik alanı. Her ağacın arkası da açık hava tuvaletidir.

Gitmeyenler, her bulduğu "enter your comments here" boşluğunu şikayet ve yakınmalarla doldurmayı adet haline getirenler istedikleri kadar bikbik edebilir. Biraz keyif almaya çalışmak yeterli paranın karşılığını almak için.

@Alper

Metalin bursaspor'u benzetmesine pek katılmıyorum. Ne Manowar o kadar kapasitesiz bir grup, ne de bursaspor o kadar geçmişi parlak bir klüp.

Gand dedi ki...

@black pearl

bizim için yetinmek değil, nimetti nimet...
Türkiye tarihinde bir ilkti bu konser... favori playlist gibi bir şey: manowar, megadeth, metallica...
daha iyileri Avrupa'da oluyordur kesin ama bu bölgede (Orta Doğu) sadece Türkiye'de oldu... O nedenle de Orta Doğu ülkelerinden ve hatta Yunanistan ve Bulgaristan'dan bir sürü gelen oldu.
Peki sen niye hor görüyon bizim festivalimizi :)

(bir de organizasyon rezaletlerinden haberdar olsan iyice yerin dibine sokucan demek ki :) FD, benim anlattığım 3-5 kelimeden bile başladı dırdır etmeye "bu ülkenin dinleyicisi tepkisiz; organizasyonda acemiyiz" diye :)) )

Adsız dedi ki...

Pazar günkü Metallica şovundan sonra; Beşiktaş taraftarına ait olan İnönü stadındaki ses dessibel rekoru da tarih olmuş oldu :)

Flying Dutchman dedi ki...

@Black Pearl

ablası kaçırma keyfini çocukların, çocuklar yıllardır iki jın jın jına distorşına hasret...senin gibi wacken görmemişler, fields of rock görmemişler, efendime söyleyeyim 3 kez iron maiden görmemişler...:)))

gıcığım ben :)

Black Pearl dedi ki...

O diilde Sting & Symponica in Rossu'yu kacirirsam artik intihar edeyim en iyisi ben.

Gidecegim EN iyi organizasyon olacaktir.

Gand dedi ki...

sting iyiydi de çevresi kötüydü :)
izlediğim en sıkıcı dünya starıydı ne yalan söyliim... şarkıları da şahane olmasa çekilmezdi...
yine de izlemeli...

brk dedi ki...

ramsstein in sahne şovu iyidi ama manowar'ı daha çok beğendim. en sonunda zaten metallica gösterdi big fout big one olaylarını. ayrıca kişisel favorim volbeat te çok iyidi. belirtmeden geçemicem :)

Adsız dedi ki...

Gayet tiki diye tabir edilen bir arkadaşımın yorumu 'Ben böyle sahne şovu hayatımda görmedim ileride göreceğimi de sanmıyorum'. Tabi bir de bilet bulamayıp benim gibi ağlayanlar var, var yani.

Gand dedi ki...

Festivalin şaşkınlığından 2. ve 3. günleri yazacak enerjiyi bulamamıştım...

Festival ortamları ne de güzel oluyor... Stadyumda olması bile rahatsız etmedi. Gruplar o kadar büyüktü ve ortamdaki enerji o kadar güzeldi ki blog filan yalan oldu :)

Manowar şahaneydi. Monarşik diye burun kıvırdığım (müziğine hastayım o ayrı)grup seyircilere olan jestleri ile herkesin gönlünü aldı... Ama keşke daha popüler şarkılarından çalsalardı. Spirit horse of cherokee'yi duymak güzel olurdu...

megadeth ne yaptı ben dahiş çevremde kimse anlamadı. bu kadar mı isteksiz olunur... sanki silah zoruyla çıkarmışlar...

metallica ise her zamanki gibi duygu seline sebep oldu. kaypaklıkları nedeniyle saygımı kaybetseler de canlı izleyince içimin yağları eriyor, engel olamıyorum sayın seyirciler...

neyseeaaah, 2011'de de yapılır umarım... talebin yine yüksek olacağına eminim...