5 Temmuz 2010 Pazartesi

FLASHBACK 3: 1974 HOLLANDA-URUGUAY



















Hollanda 1974'te 2-0'la kupanın dışına ittiği Brezilya'ya yine aynı tarifeyi uyguladıktan birkaç gün sonra, yine o turnuvada aynı skorla geçtği Uruguay karşısına çıkacak. Aşağıdaki video Total Futbol nedir, ne değildir? konusunda bir şeyler öğrenmek isteyenler için ders niteliğinde. Videoyu yükleyen şahıs herhalde oldukça şiirsel bulmuş olmalı ki arka plana Yanni'nin In The Morning Light adındaki ruh okşayan melodisini yerleştirmiş. Bu maç Hollanda'nın milli takım tarihinde rakibi en fazla ezdiği mücadeledir tahminen. 9-10 gol atabilecekleri maçı 2-0 galibiyetle bitirmeleri Uruguay'ın şansıdır. Milli takımla henüz 6. maçına çıkmış olan Johnny Rep takımının 2 golünü de kaydeder. Yarın Hollanda'yı yıkmaya çalışacak olan Forlan'ın babası Pablo Forlan sahadadır.

Bu maç ve Total Futbol'la ilgili daha detaylı bir incelemeyi meinkissen'ın Total Futbol, Dutch Football yazısında bulabilirsiniz.

Hannover, 15 Haziran 1974 Dünya Kupası ilk tur grup mücadelesi
Hollanda-Uruguay 2-0
16. Rep 1-0, 86. Rep 2-0;
Hakem: Karoly Palotai (Macaristan)
Seyirci: 58.000

Hollanda Jongbloed (FC Amsterdam), Suurbier (Ajax), Rijsbergen (Feyenoord), Haan (Ajax), Krol (Ajax), Wim Jansen (Feyenoord), Neeskens (Ajax), Van Hanegem (Feyenoord), Rep (Ajax), Johan Cruijff (Barcelona), Rensenbrink (Anderlecht).

Uruguay Mazurkiewicz, Jauregui, Masnik, Pavoni, Forlan, Castillo, Esparrago, Rocha, Cubilla (Millar), Morena, Mantegazza.

2 yorum:

Gökçe dedi ki...

Dun sehirde Uruguay formasi aradim bulamadim. Gonlumuz Uruguay'dan yana Suarez ve Lugano olsa daha provokatif yazacaktim ama:)) Brezilya macinda ozellikle Robben denen insanimsinin yaptiklarindan sonra o aci anini zevkle beklemeye basladim sans cok dusuk olsa da...

Black Pearl dedi ki...

sizden FlashForward'i ne zaman alacagiz bu konuda firat bey?